Merhaba
Iyi bir devre ve programi bende kullniyorum,tavsiye ederim ,tek sorun AVR lerin hepsini Kapsamiyor.Kolay gelsin...
Merhaba
Iyi bir devre ve programi bende kullniyorum,tavsiye ederim ,tek sorun AVR lerin hepsini Kapsamiyor.Kolay gelsin...
Iyi aksamlar
Ever kendim hala kullanmaktayim hatta ,AVR Scop un atmega32 sini de bu devre ile proglamladim.Ben her avr ye bir 4Mhz llik kristal ilave ettim kolay olsun diye .Devreyide delikli plateye monta ettim.
her hangi bir soruyu seve seve cevaplandiririm.
kolay gelsin
Merhaba
Benim devrede bir adet sokel var bu seket se sadece 90S2313 icin oteki avr ler icin gerekli soket leri 90S2313 soketine takip cikariyorum daha pratik oluyor.
Kolay gelsin
Hocam devredeki 7805 iptal ettim yerine harici 5v adaptörden verecegim acaba bir sorun olurmu birde 1 n 4148 ler var onları oldugu gibi bıraktım dokunmadım ne desin...

Merhaba,
ben atmega8 ve atmega8515 programlamak istiyorum.yardımcı olurmusunuz.pcb varsa sevinirim.
merhaba
Arkadasim bu devre ile ilgili bir baskili devre yok. Zaten okadar da sorunlu degil,ben delikli platede kullaniyorum her Ic icin soket hazirladim birer kristalle beraber hangi Ic programlanacak sa onun soketini takarak kullaniyorum.
Kolay gelsin

cok teşekkür ederim verdiğin bilgiler için.peki ben atmega 8 ve 8515 nasıl roglamlayabilirim.sema varmı?
tekrar merhaba
Bu iki ic yi basit bir sekilde programlarsin soyleki benim tavsiyem iki tane 14pinli sokel le bir adet 4Mhz kiristal atmega 8 icin oteki 40 pinli olacak delikli sokete yerlestir osc. baglantilarina kiristal ve 22pf kon.saseye bagla ote yandan semada verilen program uclarini bir de +5v gerilim le ponyprogda secilen ic bul dosyayi ac ve yukle
slm, öncelikle verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.. benimde bi sorum olacaktı, 89s52 roğramlamak istiyorum... lisede proğramlama işine ilk başladığımda çalışmıştım biraz ama pic lere geçince bıraktım... proğramlama kartı var, bilgisayarda yazıcının bağlandığı porta bağlanıyor (25 pin) bana onu kullanabilecim yani proğramları gönderebileceğim bilgisayar proğramı lazım ve nasıl kullanıldığı hakkında bilgiasemly de yazdığım proğramı yine MPLAB ile çevirebilir miyim HEX 'e.. yardmcı olursanız çok sevinirim... çalışmalarınızda başarılar....
Merhaba
Oncelikle kolay gelsin .Bahsettigin proglama devresi maalesef artik kullanilmiyor yenileride yapilmadi .sistemler degistikce proglama metodlari da degisiklige ugruyor sana gonderdigim bu prog.belki isini gorur .Sadece win xp de calisiyor.Ote yandan yazilim konusunda dolayli bilgim yok .
Kolaygelsin datalink
teşekkürler Data link arkadaşım... bi denerim... olmazsa yeni proğramala kartı ve yeni çözüm yolları ararım...![]()
Merhaba
Nuh Kardes Sana ve tum okuyan arkadaslara tavsiyem mumkun olan en yeni sistemi kullanmak,Muhakkak USB2 ve uzerini desteklemesi gerekir yeni win 7 ise yenilenmis DLL kullandigindan uyumlu olmasi gerekir.tesadufen buldugum bu sayfaya bir goz at,AVR-PIC leri ayni bortla proglama imkani taniyor.http://openprog.altervista.org/OP_eng.html
Basarilar
evet güzele benziyor... yardımların için sağol arkadaşım![]()
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)