çok güzel bir çalışma olmuş eline sağlık.yanlız videonda sorun var izlenmiyor. ktunelden denedim.
Merhabalar
Geçenlerde yapmış olduğum attiny2313'lü usb uygulamasından sonra birisinin ihtiyacı üzerine bu seferde atmega8 ile olanını yaptım.Devrenin rs232 kısmını kullanmayıp 15 adet I/O pini ile usb üzerinden haberleşen bir kontrol kartı tasarladım.Devrede 15 çıkış bulunmakta plaket üzerinde 15 röle çok fazla yer kaplayınca.Röle yerine çıkışları gözlemlemek için led diyotlar ekledim.Ayrıca 1,2,3 numaralı çıkışlara led ile birlikte çalışmasını gözlemlemek için 3 adet röle ekledim. Devre gayet güzel çalışıyor.Atmega8'in usb işlemleri ile uğraşmasından dolayı çıkışları açma kapaması biraz yavaş fakat kontrol kartı için gayet yeterli hızı var.Atmega8'in çıkışlarını güçlendirmek için çıkışlara uln2804 tampon ekledim. Devre üzerinde led diyotlar ,röleler,uln2804 gibi elemanlar harici besleme ile atmega8 ise usb üserinden 3.3v regüle entegresi ile beslenmekte. Bu arada atmega8 12mhz hızda 3.3v ile gayet güzel çalışmakta atmega8'in asm kodları avr309 uygulama notunun dökumanları içnde mevcut asm dosyasını derlerken hata verdiği için internet üzerinden bulduğum bir hex dosyasını yükledim sorunsuz çalışıyor.Bilgisayar kısmında ise delphi ile yazılmış küçük bir yazılım mevcut.Uygulamanın baskı devresi ise proteus7.6 ile çizilmiştir.Yapacak arkadaşlara kolay gelsin.
Dosya şifresi : tekniker_erhan
Tüm dosyalara buradan ulaşabilrsiniz.
Çalışma videosu
![]()
çok güzel bir çalışma olmuş eline sağlık.yanlız videonda sorun var izlenmiyor. ktunelden denedim.
Sağol dostum. Videoda sorun yokta muhtemelen youtubeye giremiyosundur. Dosyalar içinde video dosyası da mevcut oradan izleyebilirsin.
ellerine sağlık.
yanlız erhan bahse konu chip in usb desteği varmı varsa nasıl bir çalışmayla HID tanımladınız ?
----------
Data Shite bakıp USB arabirimi yokmuş FT chip gibi bişey mi kullandınız ?
Hocam bu soruyu ilk defa duymuyorumbu uygulama çok meşhur aslında igor cesko diye bi eleman oturmuş attiny2313 üzerinde asm ile yazılımsal usb modülü gerçekleştirmiş. Öyleki atmel bile bu uygulamayı alıp avr309 uygulama notu adıyla kendi sitesinde yayınlamış .Sonrasında bunu atmega8e uyarlamışlar. Devrenin asıl amacı usb-rs232 dönüştürücü ayrıca attiny2313 için 8 atmega8 için 15 adet I/O pini eeporm v.s bi sürü özelliği var. Bende bu 15 adet I/O özelliğini kullanarak böyle bir devre gerçekleştirdim.İnternet üzerinde avrler ile yapılan usb uygulamaları mevcut hatta bir sitede vardı c dilinde yazılmış bir sürü çeşitli amaca yönelik devre vardı.
anladım hocam Soft USB yapılmış. zor ve zahmetli bir iş. kolay gelsin
selamlar ..
erhankardeş devreyi yaptım ama driver sorunu var
driver tanımıyor ..
pc bilinmeyen aygıt olarak goruyor
baska driver ı varmı bunun..
----------
kodları çipe atarken farklı bir şeymı yapmak gerekiyor.. 2 secenek var program da
1 aygıta yaz birde program flah hafızasına yaz diyor farkedermi
donanımı buluyor yuklendı , kullanıma hazır ... ama tık yok
merhaba erhan kardes yazılımı sorunsuz attım . hatta okuyorda ..
nerde sorun olabilir
----------
atmega nın ayarlarını 152 mhz ye gore ayarlaman fgerek demıssın ama
nerden ayarlanacak ?![]()
dediğin yeri buldum ama kafam basmadı bu menü ye biraz kurcalayaım pdf dosyasında belki yazıyordur .. teşekkür ederim..
datashet de 12mhz için CKSEL3..0 1000 karşılık geliyor diyor ne demekse
tamam birde bu ayarları yapıp deneyım ..

herkese kolay gelsin.biliyorum 1 yıldan eski konuyu hortlattımbir soru sorcaktım.bu devreyi yapsak.usb üzerinden çalışan bir cnc programı ile bu devreyi haberleştirebilirmiyi acaba
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)