devreye buton yerine 1hz osilatör bağlarsanız devre otomatik olarak sayar ayrıca pcbde bulunan 2 ayrı devre tek bir devre olarak kabul edilip sayıcının hanesini 6 haneye kadar çıkarabilrsiniz
Arkadaşlar 74190 entegreleri kullanılarak yapılmış 0-999 sayıcı devresi.Baskıdevresi ve tasarım alıntı değildir tamamen bana aittir.Devre denenmiştir![]()
devreye buton yerine 1hz osilatör bağlarsanız devre otomatik olarak sayar ayrıca pcbde bulunan 2 ayrı devre tek bir devre olarak kabul edilip sayıcının hanesini 6 haneye kadar çıkarabilrsiniz
Kardeş bunu herkes biliyor zaten yine de açıkladığın için tşklergecesahini Nickli Üyeden Alıntı
ben sadece belirtmek istemiştim ama sen bni yanlıs anladın galiba ayrıca bunları herkez biliyorsa bu forumların hiç bir önemi kalmaz
BUNU 99 SAYICI YAPABİLİRMİYİZ ACABA? DENEDİM AMA BAZI BACAKLAR BOŞTA KALIO İLK 2 DEVREDEKİ ELMANLARIN![]()
ya devreyi yaptm displaylerin yeri farklı oldu sol baştaki ile sağ baştaki displaylerin yer değiştirmesi gerek yoksa yanlış baskı devre sanırım.baskıdevreyle hiç oynamadan yaptım sinyal verdiimizde 001 die başlması lazım 100 die başlıo sağ ve sol displaylerin yer değiştirmesi lazım.yoksa benmi yanlışım biraz açıklarsanız sevinirim.bu hatayı nasıl düzelte bilirim
Arkadaşlar burda 2 adet 0-999 sayacı var ben bunlardan 1.olan 0-999 sayacı ileri sayacak diğer 0-999 sayacı geri sayacak entegreyi tam bilmedigimden size sordum yardım edermsiniz=?
arkadaşlar bendede aynı sorun var neden böyle oluyor devreyi yaptım fakat 001 diye başlamıyorda 100 diye başlıyor.Hocam baskı devrede hata yok değilmi devreyi yetiştirmem gerekiyor yardım edebilirmisiniz.
dere basit bir devre ama arkadaşlar bakır yolları birbirine yakın oldugundan plakette sorun yaşanabilir,ona dikkat edin.İsteyen olursa bende 0-99 arası sayıcı devresi var pic16877a ile yazılmş.Yapmış olduğum devremde iki tane alıcı verici kullanarak arasından cisim geçtiginde otomatik olarak sayıyor ve 99a geldiginde de displayde yeni yazıyor.İsteyen yada lazım olan varsa ulaşabilir,çalışmalarda başarılar....
Beklenen gün gelecekse,çekilen çile kutsaldır...
arkadaslar bu devreyi yapmayı düşünüyorum arkadsların bahsettiği 1 tersden başlıyor filan bu hatalar düzeltildimi yapabilirmiyim devreyi
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)