Konu profahmet tarafından (07.Ekim.2008 Saat 21:03 ) değiştirilmiştir. Sebep: kalıcı olması için dosya ekledim
emeğine saglık ....
teşekkürler güzel paylaşım.![]()
deneyip çalıştıranınız var mı bu devreyi bende yapmayı düşünüyorum lütfen sonuçları yazarsanız sevinirim![]()
üstad devreyi yaptım acayip memnun kaldım ses kalitesi çok iyi devre için teşekkürler.

üstad pdf dosya hasarlı diyo ! maalesef açamadık. saygılar.
ben devreyi yaptım baskı devre için mert 35 e teşekkürler (aslında tembelliğe alışacaz böyle giderse ) fakat tda 7052 yı bulamadım onun yerine kendi yaptığım başka bi anfi vardı onu taktım devre çalışıyor bir sorun yok nokia nın kulakluğındaki mirofon vardı elimde onu taktım nedense çok hassasmış gibime gelmedi (fazla kurcalamakda nasip olmadı zaten )muhtemelen mikrofondandır diye tahmin ediyorum resim isteyen arkadaşlar için şimdi çektim onuda gösterim kusura bakmayın gece gece ancak bu kadar oluyor görüntü pekde net değil
![]()

bunu kullanmak istersek nasıl kullanıcas örn.kablosuz olarak ses aktarbilirmiyiz bununla

ben devreyi yapmadım ama mikrofon ve yükselteç kısmı iyi ise çok daha fazla uzaklıktan sesleri alabilir.Bunu da daha önce yaptığım bir fm vericiden biliyorum.evin en uzak odasındaki konuşmayı diğer en uzaktaki odadan alabiliyor ve radyodan da çok net duyulabiliyordu(şimdi o verici kimde Allah bilir)
slm kardeş casus mikrofon devresinde 27k direnç ile BC550 nin (B) ucunun arasındaki malzeme ney anlayamadım bobinmi acaba
kardeşim bu casus mıkrafon dewresı degılmı bız bunu bir ortama yerleştirdikten sonra mesela ust kata veya 100 metre ılerıdekı bır ortama birde kablomu celecem cok sacma bence adı ustunde casus o kadar kablo ile casuslukla hıç bir alakası kalmıyor

ozaman sende değişiklik yap mikrofon girişine bir fotosel fotoseli bir borunun içine yerleştirerek yanlardan ışık almasını engelle çin lazerleriyle dinlemek istediğin pencere camından yansıma al yansımayı fotoselin üzerine düşür böylece böcek bile kullanmadan istediğin evi dinle tabi yansıma olayını iyi ayarlaman lazım biraz zorlanabilirsin
Oldukca eski bir konu ama yeniden gündeme geldiği için bende bir göz atayım dedim.
Yazıların çoğunluğundan anladığıma göre ise; devrenin ne olduğu doğru anlaşılmamış üstelikte bir sürü yanlış eleştirilere maruz kalmış.
Casus mikrofon devresi diye başlık atılınca farklı algılanmış. Casus mikrofon illa o ortamdamı bulunmalıdır? Casuslukta amaç bir ortamdaki sesleri, o ortamdakilerin haberi olmadan dinlemek değilmidir?
Bu devrenin amacıda sizin; elinizdeki bu mikrofon devresiyleçok uzaktaki sesleri duyabilmenizdir. Böyle casusluk olmazmı?
Elimizde tuttuğumuz mikrofon devresiyle uzaktaki sesler nasıl duyulur?
"elektrobilim" yazının içinde cevabı zaten baştan yazmış...ama nedense sonra her hangi bir açıklama yapmamış.
-"...uygun bir parabolik çanak kullanıldığında (metal olmayacak) uzak mesafeleri dinleyebilirsiniz..."
Not: Devrenin en önemli kısmı bu elektronik preanfikatör devresi değildir. Mekanik kısmı işin ana noktasıdır.
Kolay gelsin
nurim
bunların orjinali ile 1993 yılında askeriyede karşılaştım amaç filimlerde izlediğimiz çanak anten ile yönlendirme yaptığımız taraftaki, uzak mesafedeki sesleri yakınınızda konuşuluyormuş gibi dinlemek o zaman devresini kopyalamak için açmıştım fakat üreten firma kopyalanmasın diye entegrenin ismini kazımıştı.
Bunun gerçek adı yönlendirilmiş mikrafondur bu devre ve bir kulaklıkla çanak benzeri bir toplayıcının
ortasında uzun bir boru içine yerleştirilmiş mikrofonla uzak mesafedeki sesleri yanınızdaymış gibi dinleyebilirsiniz
Konu Galaxy1 tarafından (18.Haziran.2011 Saat 17:10 ) değiştirilmiştir.
casus mikrofon devresinde kullanılan konnassatörlerin dazılarının değerleri yazılmamış ve bu konnassatörlerin volt değeri yok.( ÖRN: 100 PF 16 V ) devreyi yapan arkadaş mümkünse değerleri yazabilir mi? şimdiden TŞK.[COLOR="Silver"]
----------

güzel dewre.ama baskı dewresinde en sağda 2 tane yol war ama bağlantılı değil![]()

teşekkürle bişi dicem dinlemeiy neyle yapıcaz fm denmi yayın yapıyo?
Şu anda 2 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 2 misafir)