kendi yazdigini anladinmi sen ??
arkadaşlar sitedeki devre butona bağlı ama butona basınca o saymaya devam edecek bir fikri olan varsa özel mesaj atarsa
kendi yazdigini anladinmi sen ??
harbiden defalarca okudum ama anlamadım bende
Dil ve anlatma kaabiliyeti konusunda ısrarla durmamın sebepleri bu ve benzeri mesajlar.
Güya kısa bir mesaj yazmaya çalışmış ama bilmece çözer gibi anlam çıkarmaya çalışıyoruz hepimiz.
Bir şeyler anladım ama tam olarak ne istediğini anlamak mümkün değil.
İstediği şey buton ile kontrol edilecek bir 0-999 sayacı olsun butona basıldığı müddetçe saysın, her halde butonu bırakınca da saymayı durdursun diyor.
Peki fikri olan varsa özel mesaj niye atacak. Orası belli değil. Bu işte ne gibi bir fikir aranıyor onuda anlamadım.
Halbuki mesajı şöyle yazabilse idi her kes kolaylıkla anlayacak idi.
"Bir buton ile kontrol edilen 0-999 sayıcı devresine ihtiyacım var. Butona basılınca devre sürekli sayacak, butonu bırakınca duracak.
Forumda yer alan devrede buton kontrollü ama her basışta tek sayıyor. Bana sürekli sayan lazım. Böyle bir devreyi elinde bulunduran veya hazırlayabilecek olan varmıdır?"
İstediği çok zor değil. Forumdaki devreye bakmadım. Sanırım benim bir devrem olması gerek. Açık kodları var ise tek sayma yerine buton basılı olduğu müddetçe sayacak hale getirmek gerek. Birisi yapar bunu sanırım.
Ete
@kadirde
bahsettiğin devrenin linkini koyarsan bizde hangi devre üzerinde çalıştığını anlarız ve ona göre yardımcı olmaya çalışırız.genç nesil kusura bakmasın ama çoğunluğu böyle.bir laf vardır hani "yangından malmı kaçırıyorsun" diye.tam buraya uyuyor bence.hemen acele acele ne yazdığını,neyi anlatmaya çalıştığını bilmeden bi mesaj yazıyor ve yardım istiyor.tabiki yardım etmek çok zor oluyor bu durumda.
Allah yolunda öldürülenlere"ölüler"demeyin.Bilakis onlar diridirler,lakin siz onu anlayamazsınız.Bakara-154
TB6CKG
http://elektrobilim.org/forum/dijital-elektronik/210-0-999-sayici-baskidevre.html adres bu ben bu devrede butona basıcaksın o saymaya devam edicek onu soruyorum bu devre öle değil
istediğin proje linkte bir bak.sana uymayan tarfları varsa söylersin.ikincisi her mesajına ayrı bir başlık açma.farklı bir konuda yazacağın zaman yeni başlık açarsın.
Allah yolunda öldürülenlere"ölüler"demeyin.Bilakis onlar diridirler,lakin siz onu anlayamazsınız.Bakara-154
TB6CKG
butona basınca saymaya devam etsin sayma hızıda ayarlansın
butona basınca saymaya başlıyor.fakat sayma hızı sabit."pause 250" satırındaki gecekme değeriyle oynarsan sayma hızı değişir.
TB6CKG
yolladığın sayıcı devresi açılmıyor proteusta neden
versiyon farkındandır herhalde.ben 7.6 sp0 kullanıyorum.yükediğim dosyaların içinde üzerinde makas işareti olan bir dosya var.proteusu normal çalıştır.dosya/import section seçeneği ile makas işareti olan dosyayı aç sorun çözülecektir.
TB6CKG
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)