Forum içerisinde BÜYÜK harf ile yazmak yasaktır arkadaşım senin harflerin küçük ama punto boyutun büyük harftende büyükdüzeltirsen sevinirim
Sayın Elektrobilim site mensupları; Piyasada satılan çok basit, bir çok melodi içeren ve 8 ayaklı entegresi olan MELODİLİ KAPI ZILLERİ hakında bigi almak istiyorum.Bazılarında: melodi konuşma var. Bu 8 ayak IC'lere müzik imalat esnasında mı? Yoksa daha sora bir programmerle mi yüklenmektedir.
Benim aradığım şu:Bir programmerle bu entegreye konuşma ve melodi yüklemek istiyorum. Tabi çok kısa olacak. UM... Zil entegresi gibi çalışacak.
Kısaca:Bu tür bir işi nasıl çözerim.8 ayak 24C02 gibi IC'ler var.Fakat standart
bir kodlamaları yok.UM... entegresi gibi.Ne datasheet'ini bulabiliyorum.Nede Piyasadan arama imkanı oluyor.Çünkü üzerindeki kodlama standart değil.Ör.TDA 2006 gibi.
Not:Bu entegreler ne tür entegrelerdir.
Yadımlarınızı bekler, Saygılar Sunarım...
Forum içerisinde BÜYÜK harf ile yazmak yasaktır arkadaşım senin harflerin küçük ama punto boyutun büyük harftende büyükdüzeltirsen sevinirim
dostum onlar eprom dur... arada bi protokolleri vardır. i2c spi gibi gibi... öyle programlanır.
sesi analogdan dijitale cevirirsin . sonra dijital veriyi eproma kaydetersin...
arkadaşım bir co kfirma tarafından üretilir. sst , mx , atmel , 29c08 kodudur.
araştıracagın konu başlıkları Eprom , eeprom , programmer, i2c , spi .

arkadaşım selamlar..bu ziller birkaç yıl öncesine kadar pencereli epromlar ile yapılıyordu(27c256 ..512.)vs. devrede epromun bir adres sayıcısı (cd4040) birde epromun çıkışına kuvvetlendirici ve hoparlör ile devre oluşmaktadır.şimdi ise isd serisi (ısd 1720= veya 25 serisi ilede yapabilirsiniz..basit bir devre ile ses kaydını yapıp zil olarak kullanabilirsiniz..bende 20 sn.lik.ısd1420 var isterseniz verebilirim.saygılar..
Sayın bayhakan, İlginize çok tşk. ederim.Bu 8 ayak ıc'ler 3v-9v arası besleme ile konuşma ve müzik yüklü olarak alıp kullanacağın şekilde, parakende 12-20TL arasında.
O zaman uğraşmaya değmez.Fakat ben bu 8 ayak entegreleri tanıyarak.Başka bir şey için kullanmak istiyorum.Yani amacım zil yapmak değil.Hazır satılanların çalışması şu:
Butona basınca 5-10sn melodi yada melodi + konuşma.Yapıyor.1.Piyasadan ne adla temin ederim.2.-Saniye olarak belleği nekadar.3.-Hazırladığım konuşmayı ve melodiyi nasıl- neyle yüklerim.Bir örnek vereyim."GAZ KAÇAĞI VAR LÜFEN LAMBALARI YAKMAYINIZ" gibi uyarı konuşması.Bunu bu 8 ayak ıc'ye kendim nasıl yüklerim.Bu sadece bir örnek. "Sayın dolmuş söförü harket saatiniz gelmiştir.Lüfen hareket ediniz"
Örnekler uzar gider.Bende Basic Pic Programmer var.işe yarar mı? Sanırım derdimi size anlatabildim.Bilgininz dahilinde yardımcı olursanız sevinirim.Saygılar..
Konu biraz yanlış yöne kaymış sanki..
eepromla kayıt mümkündür ama ses olabilmesi için çıkışına D/A çevirici ve amp. gerekir.
Eğer ben yanlış anlamıyorsam arkadaş sabit melodiler yüklü olan ic lerden bahsediyor.
M3481 (8 şarkı) örnek verilebilinir ama bu 16 pinlidir.
http://www.biltek.tubitak.gov.tr/gel...kli_bardak.pdf
Sayın muhittin_Kaplan,Tşk.ederim.Beni tam olarak anladınız.8 veya 16 ayak olur.8
ayaktaki maksadın ucuz olmaları.
8 pinli veya16 pinli ıc'lere :"GAZ KAÇAĞI VAR LÜFEN LAMBALARI YAKMAYINIZ"
"Sayın dolmuş söförü harket saatiniz gelmiştir.Lüfen hareket ediniz" gibi mesajlerı nasıl yükleyebilirim.Bu işe uygun IC'ler ne ad altında satılıyor.Farzedin bir alarm sistemi:Gaz kaçaığı varsa ilgili IC çalışacak.Yangın varsa, yangınla ilgili IC mesajını sesli verecek.
NOTing-dong "misafiriniz geldi.Lütfen kapıyı açarmısınız" kapı zili gibi basit 8 ayak ıcler
(veye 16 ayak).çalışacak.

arkadaşım selamlar..bu ısd serisine müzik ve ses yükleyip istediğiniz şekilde kullanabilirsiniz..20 sn.lik toplam sürenin istediğiniz sürede kayıtı kesip dinleyebilirsiniz.yada 2 adet isd serisini baglanırsa kayıt süresi 2 ye katlar..piyasada 25 li serisi olup(İSD2590 ...90.sn...VS) 2.3.dakikaya kadar olanları var bilginize sunulur...
özel olarak bu şekilde "gaz" vs diy ebulamazsınız. ama bayhakan arkadaşımın önerisi içlerinde en mantıklısı. 20 sn lik kayı tyapıp kontrol ünitesiyle halledebilirsiniz.
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)