kontras ayarını elledinizmi belki en kısıktadır bu sebepten gözükmüyodur
selamin aleyküm arkadaslar oncelikle benim yardşm almak şstedigim konu su. benim donem odevim pıc16f84 ile dijital saat uygulamasi yapmak modulde vardi onu mplab da yazdim. daha sonra pretousta cizdim fakat lcd ekrana goruntu gelmiyor lcd ekran olarak lm016 l kullanıyorum fakat bir türlü goruntu gelmedi. lutfen yardim edin şimdiden teşekkürler. Benim yapmış olduğum asm kodunu cizimini vede hex dosyasını verdim. buna bakarak ne yapmam gerek lutfen soyleyin.
Arkadaşlar lutfen allah rizasi icin yardimlarinizi bekliyorum.
![]()
kontras ayarını elledinizmi belki en kısıktadır bu sebepten gözükmüyodur
lcd komutları eklenmemiş. şöyle bir not yazılmış
?????????????LCDOUT
; Bu bölümde SA ve DK sayaçları içindeki rakamlar LCD de gösterilecektir.
; Programın kalan kısmı okuyucu için boş bırakılmıştır. Ancak sayaçların
; değerlerinin HEX kodunda olduğu ve çevrilmesi gerektiği unutulmamalıdır.
RETURN
buna benzer başka bir saat devresi göndersek olurmu? yoksa bu devreyimi çalıştırmak zorundasın?
ya bu devredeki kodlar basit kodlar oldugu icin yani bizim gordugumuz dersle alakali oldugu için bu olsa iyi olurdu ama elinizdekide olabilir. gönderirseniz çok memnun kalırım.![]()
ekte verdiğim dosyada 8 adet lcdli saat devresi var.
daha fazlası için burayı tıkla
Eyvallah kardeş allah razı olsun. Fakat burdaki kodlar değişik pic ler için 16f84 ünde sadece hex dosyası var asm kodu yok.![]()
bunları pic basic proda yazmışlar .bas yada .pbp dosyaları devrenin kodları.
senin devrenin asm olmasımı gerekiyor?
Merhaba
Çok enteresan,görmediğiniz konudan size nasıl ödev verirler anlaşılır gibi değil.Hangi okulda öğrencisiniz?
pic programlayıcıların bazıları hex dosyasını asmye çevirebiliyor. istersen böyle bir işlem uygula.
ESKİŞEHİR Tepebaşı EML öğrencisiyim abim. Fakat daha o konulara gelmedik ama öğretmenimiz pazartesi günü istiyor performans ödevlerini
----------
Onada baktım fakat istediğimi alamadım mesela sayac tanıtırken
Kod:SAYAC EQU h'0C' olarak girdiğimiz normal kodu çevirici daha değişik biçimde gösteriyor. Şu şekilde SAYAC EQU 0*0210 gibisinden örneğin bende bundan hiç bişi anlamadım hexadecimalı değişik bir biçimde gösteriyor yani :(
Merhaba
asm ile yazılmış bir saat programı var ama ben PIC'i tanımıyorum.Eğer biraz çalışma yapılırsa bacak bağlantıları 16F84 uyuyorsa ve de bellek adresleri de çakışıyorsa adapte yapılablir gibi geliyor bana.Kolay gelsin
http://hobby_elec.piclist.com/e_pic6_7.htm
çok karmaşık bir devre ya ben bu ödevi yapamayacağım galiba.![]()
birde şu devreyi incele
Bu paylaşım işime yarayabilir fakat benim yapmadığımı hoca anlar bu şekilde olduğu zamanBurdaki kodları benim kodlara göre uyarlayabiliek yokmu
----------
Pıc16f84 e uyarlamaya çalıştım fakat bir sürü hata verdi asm kodu. Mikroişlemci yapıları aynı fakat kodu çeviremedim hex olarak pıce uyarlayarak.
ya arkadaşlar lütfen, rica edyorum şunu pıc16f84 uyarlayınnn![]()
Devreyi 16f84 e dönüştürmeye çalıştım ama pic hafızası yetmedi.
internette yabancı sitelerde detaylı arama yaparsanız benzer devreler bulabilirsiniz.
ya arkadaşlar bende buna benzer aynı pic16f84a ile 2x16 karakterli termostat devrresi var ama bi baskı devresini yapamadım yardımcı olursanız sevinirim
Arkadaşlar bi soru soracam ben pic ler konusunda yeniyim şemalarda boş görünen besleme uçlarına enerji verilecekmi vede şase uçları eksiyemi bağlanacak.
PIC hakında sorularınız için lütfen datasheetlere ve örnek uygulamalara bakınız. baskıdevreyide asetat kalemiyle çizebilirsiniz.
saat devresi arayan arkadaş birde şu devreyi incelesin.
http://www.piclist.com/techref/picli...c/worktime.htm
Kardeş bu devre çalışsın dile benden ne dilersen. Allah razı olsun sizlerden.
----------
Bu arada benm bir sorum daha olacak bu proteusda pıc16f84a var ben pıc16f84 kendşm aktif eleman olarak çizememmi??
16f84 eski 16f84a yeni olanı. aralarında yazılımsal fark yok. zaten 16f84 bulamassın.
asm yazılımındaki 16F84 yazan yerleri 16F84A olarak değiştirp derleyebilirsin ama yinede farkeden bişey olmaz.
sana bu devrenin proteus dosyasını vereyim buyur:
Kardeş süpersin ellerin dert görmesin. Fakat çizimde şöyle bir hata veriyor. Resmini alta koyuyorum. SET DRAM yazan yer 1 saniyede bir o hatayı veriyor. Nedenini anlayamadım :S
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)