bu devre içinden çıkılacak gibi değil
bu devre içinden çıkılacak gibi değil
gerçektende çok karışık bi devreymiş
hacı şema pek belli değil. bi ara bu devreyi bende kafaya takmıştım sırf cdromdakini play tuşunu kullanmadan track cdyi çalabilmek için 877 ile ide controller devresi yapmıştım ve sonuç hüsran olmuştu. o kadar uğraşıp çizdiğim baskıdevrede boşa gitmişti ama baskıdevrede sorun yok bide ben deneyeyim diyen varsa baskıdevreyi upload edebilirim...
hasan kardeş baskıyı upload edebilirseniz sevinirim.![]()
al kardeşim şema baskıdevre ve picle ilgili olan tüm dosyaları yükledim. sende bir dene eğer çalıştırabilirsen ben bu devreyi yapmak için birdaha masrafa girmeye razıyım çünki üzerinde çok uğraşmıştım ve sonuç alamayınca hayal kırıklığına uğramıştım..
http://www.mediamax.com/tamircihasan...0converter.rar
Bu devre üzerinde bende uğraşıcam.Elimden geleni yapıcam bakalım çalıştırabiliriz inşallah.
yaw bu proteusta ideyi simule eden bişey yokmu ya mesela sanal cd sürücü gibi bişey olucak içine kendin bi klasör dosya felan koyucan simuleye bastınmı onu okuyacak felan...
bide arkadaşlar bu upload ettiğim dosyadaki pic yazılımını hex e çevirebilirmisiniz ben birkaç deneme yapacağım ?
proteus ta miscellaneous içerisinde ata hdd modeli var(yalnız chs modu buglı)
asm dosyasına baktım, bu kodlarla bir sorun çıkmaması lazım. klasik ata kontrolü yapmış.. yalnız birşey dikkatimi çekti, cd-rom cs modda slave,, fakat yazılım master a veri gönderiyor. cs pini 0 iken master, initten sonra 1 ise slave mod a geçer.. 28 nolu pin pull-up direnciyle bağlı olan.
devre için dikkat edilecek en önemli şey a0-1-2 register inputları, komut verileri bu inputlardan ataya iletilir,
örneğin;
a0=1, a1=1, a2=1 control adres registerlerı komut gönderim işlemi için latch e yüklenir
daha sonra data portundan, komut 16bit olarak data latch e yüklenir(hdd için 20h read with verify gibi)
daha sonra /iow=0 sıfır yapılır. register latch leri doldurulur
1-2us beklenir, daha sonra /iow=1 yapılır,
ve anında okuma işlemi yapılır...
atayı kullanmadan önce yapmış olduğum ufak bi proje var, dilersen atabilirim...
sevgiler...
uzun bir süredir foruma giremiyordum. telekom grevi bitti kurtulduk nihayet. tamirci hasan kardeş upload etmiş olduğunuz devrenin site adresini yazmanız mümkünmü ? devre ile ilgili açıklamalar varsa okumak istiyorum. kafaya taktım. bu devreyi yapacam. ingilizce olması önemli değil çeviririz.![]()
en baştaki devre gayet açık ve net. yapılabilir bir devre.
ama malzemeler bulunurmu yada çalışırmı derseniz onu bilemem.
sayın ahmet hocam,bu devre çok güzel ve heryerde geçerli olacak bir devre,ben de bu devre yi kafaya taktım,bende uğraşacağım.benim merak ettiğim,yukarıdaki devre çalışıyor mu?acaba....
entegreler yurt dışından yeni geldi. pcb yi hazırlayıp en kısa zamanda deneyeceğim.
sevgili loc bu devreyi mi?yapacaksın kardeş.hadi gözün aydın,aradıkların gelmiş.kolay gelsin.bir şey soracam,bu devre çift plaket mi?bu devreyi bizimle paylaşırsan inan herkes minnattar olur.
arkadaşlar bu ilk devre çok karşık işini içinden çıklacak gibi değil açıkçası bu devreye harcıyacağın masrafla en az 5 tane mp3 player alırsın tabi yapıp devre çalıştıktan sonra verdiği mutluluk başka istersen 1 milyar harca çalıştıktan sonra sorun yok (bende ona yanıyom zaten nerden bulaştı bana elektronik sevdası)
sana katılmadan edemiyecem mucit kardeşkrizlerin çökertemediği ekonomimi bu kara sevda çökertti sayılır
![]()
vermeyince mabut neylesin sultan mustafa
gerçekten en baştaki baya karışık yapcak olanlara alllah kolaylık versin bende şimdi öğrenciyim bendede bi elektronik sevdası varbende sizin iznizden gelyrm merak edyrm eğer bu devreyi yapan olrsa paylaşalım arkadaşlar
![]()
haydi Allah yardimcimiz olsun
Arkadaşlar Aranızda Yapan var yapamayan var (parça yüzünden)
Ben Vs serisi entegre getirtemeyen arkadaşlarıma bu Wav Playeri Oneririm
Tabi Bundada Sorun var Cy62256ll entegresi (statik rem)
Piyasada Buluna biliyormu Bilmiyorum gerçi Ufak bir Rotuşla Düzeltilir
Başka bir Statik Ram Takılabilir İsteyenler bir Ugraşsın derim (eli Kolu Bağlı Beklemektense
İkame Etsin)
Adres İsteyen varsa bir baksın Gerekli Herşey Sayfanın Altında http://www.mcselec.com/index.php?opt...d=98&Itemid=57
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)