sizin bu istediğinizi pic ile yapsak olmazmı eğer isterseniz hemen yapıp göndereyim![]()
![]()
JK FLİP FLOB LA YAPILMIŞ 0-10 SAYICI 10 GÖZÜKECEK VE TEKRAR BAŞTAN BAŞLIYACAK
sizin bu istediğinizi pic ile yapsak olmazmı eğer isterseniz hemen yapıp göndereyim![]()
![]()
kardes zamanında bende cok ugrasmıstım sayıcılarla
ama genede yardımcı olmak ısterım şimdi ilk önce besleme voltajın varmı temız 5 volt
basıt gıbı gorunsede bu cok onemlı
cunku bazı noktalarda kararsızlık olayı cok kastırıyo ınsanı ayrıca devrenı baskı devresını cıkarttın mı yoksa elınde hıc mı bısey yok yanı sana protus falan lazım baskı devre ıcın eger elındekılerı soylersen yardımcı olurum seve seve
slm kardşm bn yardmcı olmya çalışıcam bu iş için 7476 entegresin kullanmalısın ilk başta bir tasarım yapman lazım doğruluk tablosu binary durumdaki rakamların bir önceki hallerini hepsini yazmalısın bu doğruluk tablosundan jk ff un binary ufak bir ile çarpım tablosu var onuda kullanarak bulduğun sonuçları karno haritasına geçirip bulduğnu fonksiyonlardan devreni çzmelisin.. GELELİM 10 BAŞA DÖNMESİNE 10 a kadr sayması için 2 üzeri n formülünden bulucağın gibi 4 bit jk ff kullanıcaksın. başa dönmesi olyı şöyle 4 ÇIKIŞIN OLDUĞU İÇİN HER ÇIKIŞA and kapısı koyup bunları biı çıkışa birleştrirsen ve bu çıkışı jk ff nin clear girişine verirsen devren 10 geldiğinde bütün çıkışlar bir olu and kapısında bir bilgis i gelerek clr girişini sıfırlar.. devren canavar gibi çalışır... teorik böyle ...anlamdın varsa burdym kardşm...
Slm kardeşim ben sana yardımcı olabilirlirim 0-10 sayıcı istiyorsun sanırım anladığıma göre yani mod on sayıcı lazım sana cvp yaz bana bana sana tam anlamıyla yardımcı oluyum![]()
Merhabalar,
Oldukça kullanışlı ve de geliştirilmiş bir devre belki işinizi görür.İstediğiniz rakkamı girin o rakkama kadar saysın.555 in frekansını da değiştirerek hızını ayarlayabilirsiniz.Kolay gelsin
iki digit sayıcı yesil ok.DSN
Merhabalar 2 elektronik haberleşme bölümü okuyorum.Sayısal elektronik ve sayısal tasarım dersinde biz bu sayıcıları teorik olarak gördük.Ama bunlar reel de nasıl kullanılır hiç bir bilgim yok.
@borax35 nickli arkadaş "7476 entegresin kullanmalısın" demiş. Bu entegre ile sayıcıların nasıl yapıldığını biri anlatabilir mi?
Merhaba,
Halen alet sterilizasyonunda(mikropsuz hala getirme) de kullandığım ve de tamamen projesi bana ait bir devre.Orijinalde sayıcı dakikada bir atar.mekanik olarak ayarlanan dakikalar sonunda sistemi çözer.Istanbulda iseniz uygulamayı görebilir detaylı bilgi alabilirsiniz.Kolay gelsin.Not:Proteus portable 7.4 kullanıldı
2 digit mek_num_termostst.DSN
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)