Verici kısmındada microişlemci kullanman lazım. Çünkü vericide kullancağın modüle uyandırma sinyali göndermelisin. Ben bayağıdır UDEA nın modülleri kullanıyorum hiçbir sorun yaşamadım. ETE hocamız başka bir sitede modüllerin nasıl kullanılacağını çok güzel açıklamış burdan bakabilirsin
Uyulması gereken bazı hususlar
1. Haberleşme hızını maksimum 2400 baud verin. mümkünse 600 baud ile başlayın. Sorun yok ise bir üst seviyeye geçin.
2. Hebrleşmeye başlamadan evvel önce uyandırma sinyali gönderin.Bu sinyalin formatı aşağıdaki şekildedir.
- $55,$55,$55,$55,$55
- $00,$00,$00,$00,$00
- $ff,$ff,$ff,$ff,$ff
3. Uyandırma sinyalinden sonra bir yakalama bilgisi verin. ("ETE") gibi
4. SOnra gönderilecek bilgileri peş peşe verin.
5. Mümkünse hardware USART kullanın. ALıcı kısmında USART kesmesi kullanmaya bakın.
6. Modüller için bir PCB hazırlayın. PCB de anten bacağını modülden biraz uzaklaştırın ve bu bacağı ve uzatma bakır kanalının etrafını GND ile çevreleyin. Bu size anten için gerekli olan 50 ohmluk empedansı yaratacaktır.
7. ANten olarak 17 cm uzunluğunda kablo kullanın. Daha uzun olmasın uzadıkça randıman düşüyor. Anten ler hem vericide hem alıcıda aynı yöne baksın. Bu nedenle UDEA nın spiral antenlerini kullanmak belkide daha akıllıca olacaktır. (Yada spiral antenleri kendinizde yapabilirsiniz. Gerekli bilgi Udeanın antenle ilgili PDF dökümanında var).
Ete

LinkBack URL
About LinkBacks