Toplam 5 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 5 arasi kadar sonuc gösteriliyor
    forum üyesi

Question Calismiyor...

Arkadaslar resimdeki devreyi yaptim ama bi turlu calistiramadim.FAn calisiyor ama bi turlu tam kapasiteyle calismiyor.Tecrubeli arkadaslar bi yardim lutfen.Bu arada devrede 10K lik ntc kullandim.

forum üyesi

Standart Cevap: Calismiyor...

Tam kapasite çalışmaması transistörün tam iletime geçmediğini gösterir, şemada pnp transistör demiş ama sembol npn, oraya bc 237 tak emiteri şaseye ver kollektörle artı besleme arasına fanı bağla sorunun çözülür. Bu arada ters çalışma ihtimali var, yani ısınınca fan durur soğuyunca çalışır bu durumda ntc ile 10k trimpotun yerini değiştirirsin.

forum üyesi

Duray kardesim oncelikle igin icin tesekkurler.Dediklerinde anlamadigim bi nokta var.senin dediklerine gore devrede 2 tanemi bc 237 olcak yoqsa 237 ile 307'nin yerlerinimi degiseyim???Simdiden tesekkurler.

forum üyesi

Aynen böyle yap

yada böyle

forum üyesi

Duray kardesim devre mukemmel calisiyor.Ilgin ve yardimlarin icin tesekkurler
    [line]
    Duray kardesim devre mukemmel calisiyor.Ilgin ve yardimlarin icin tesekkurler
    Konu clubberboy tarafından (17.Haziran.2008 Saat 18:25 ) değiştirilmiştir. Sebep: Otomatik mesaj birleştirme

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)