Toplam 14 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 14 arasi kadar sonuc gösteriliyor
    Surfing...

yeni bilgisayardan model araba kontrol etme

arkadaşlar ben bu projeyi bi kitaptan okudum bizzat kendim uyguladım ve çok güzel çalıştığına şahit oldum. Size kısa anlatacagım.yapacağımız temel işlem kumanda üzerindeki tuşları bilgisayarın paralel portu üzerinden topraklamak.İlk olarak umandayı dikkatlice sökün.bizi ilgilendiren sağ,sol,ileri,geri butonlarıdır.Temel olarak devreüzerindeki her butona basıldığı zama,devre topraklanıyor.Yani her butonun bir ucu toprağa(-) gidiyor.(Bu joistikli kumandalarda da aynıdır)Bunu en iyi anlamak için ölçü aletini bi probunun pilin eksi ucuna diğerini buton veya joistiğin ortak ucuna değdirin.eğer ölçü aleti kısa devre var diye ötüyorsa kumanda bizim yapcağımız işleme uyumlu demektir.Bu durumda her butonun bir ucu toprağa bağlı olduğunu anlayacaksınız.bizim yapcağımız işlem ise devreyi topraklamak için taransistör kullanmaktır.bunun için transistörlerle uğraşmak yerine ben bitane ULN 2003 enteğresi kullandım.ULN2003 enteğresi içerisinde 7 adet NPN transistör ve dahili diyot barındırmaktadır.Devre bağlantı şeması altta

şemadanda anlaşılacağı gibi enteğrenin 3,4,5,6 numaralı pinlere paralel portun DATA pilerinden gelen +5 voltluk lojik voltaj uygulayacağız.Bu sayede,örneğin 3 numaralı pine +5voltluk değeri uyguladığımız zaman 14 numaralı pin toprak olacaktır.Aynı şekilde,sırayla 4 için 13,5 için 12,6 için ise 11 numaralı pinler toprak olacaktır
    Burada dikkat etmemiz gerken paralel portun toprağıyla kumanda devresinin toprağını birleştirmek.Kumanda içerisinde gerekli bağlantıları yaptıktan sonra kumandanın alt kapağını kapatın.İsterseniz ULN 2003 enteğresini kumandanın içine sokabilirsiniz hatta bir konnektör bile koyabilirsiniz.İşin o tarafı sizi yaratıcılığınıza kalmış.Tabi bide bunun bilgisayar yazılımı var,yazılımada her tuşun durumunu ve paralel port çıkışlarını durumunu görebilirsiniz
    arkadaşlar burda dikkat etmemiz gereken paralel portun adresini yanlış yazmamaktır paralel portun adresini öğrenmek için bilgisayarım>denetim masası>Sistem>Donanım>Aygıt yöneticisi orada Bağlantı noktaları(COM ve LPT) yazan yere çift tıklayıp altta ECP Yazıcı Bağlantı Noktası(LPT)
    yazan yere çift tıklayıp açılan pencerede kaynaklar a tıklayacagız
    oradaki kutucukta en başta G/Ç aralığı 0378-037F yazan yerde 0378 bizim paralel portumuzun adresi oluyor bu adresi yazılımda paralel portun adresi yazan yere yazıp ayarla dememiz gereki aksi taktirde bilgisayar paralel porta komut göndermeyecektir.Programı indirdikten sonra programın çalışması için kalsörün içinden çıkan INPOUT32.DLL adlı dosyayı bilgisayarım>yereldisk c>windows >system32 klasörünün içine kopyalayınız
    yazılım indirme linki aşagıda
    her türlü soru ve görüşleriniz için cevap yazmanız yeterli şimdiden kolay gelsin
    Eklenen Dosyalar Eklenen Dosyalar
    Konu Mucit23 tarafından (03.Şubat.2009 Saat 13:05 ) değiştirilmiştir. Sebep: yanlışlık

forum üyesi
    Nereden
    İstanbul

Standart Cevap: bilgisayardan model araba kontrol etme

evet bende o dediğin kitapta gördümde uygulamaya vakit kalmadı yalnız aklıma takılan şu kumandayıda beslememiz gerekiyo demi

forum üyesi

ya bu yazdımı okuyan lutfen cvp versin burdaki paralel port çıkısı yhanı yasıcı çıkısı olarak yhada ltp cıkısı olarak bıldığimss cıkıs leptoplarda yok bunun ıcın usp-ltp cevirici alıp taksak aynı yasılımı kullansak aynı işlemleri yapsak olurmu???? lütfen cvplayın...
    [line]
    yha mucıt kardesım msn nen fılan verse yas bu mesajı okuyan bana yardımcı olmak ısteyen varsada yassın
    [line]
    yokmu yardım etcek su kardesıne allahın kulu
    Konu mustafa1907 tarafından (22.Şubat.2009 Saat 15:47 ) değiştirilmiştir. Sebep: Otomatik mesaj birleştirme

Surfing...

kardeş kusura bakma beklettim seni
    aynı yazılımla olmaz ona başka yazılım gerek

forum üyesi

teekkürler kardesim ilgilendın için simdi usp paralel port dönüştürücü eski yasıcıların yenı leptoplarda calışması için yapılmış bı kablo tahmınımce yhanı paralel portun bütün pinlerinden cıkan voltajın değişmemesi gerekiyokı yazıcı calışsın ama yasılımı bılmıorum cunku yasılım tasmayı bimiorum yardımcı olrusan cok cok cok sevinirim cunku yapmam gerekıyor

Surfing...

kardeş yazılım yazmayı bende bilmiyorum çok karışık bişey

forum üyesi

yha hocam uln2003 e balangılaarı tam b ı sekılde yaptım ve bılgısayra balaıdm paralel portund a baağlantıları tmm ama kumandayı actım ann butun işlemler aynı anda calısıyo
    ve hıc durmuyo bunun nedeı ne olabılır
    [line]
    yaptım işlemleri anlatıyım sise umandayı soktum topraktan bi kablo aldım sonra ileri tusundan bi kablo aldım sonra geri tusundan bi kablo aldım sonra gerı tusundan bı kablo aldum sonra uln 2003 e geriyi 11 e ileriyi 12 ye solu 13 e sağı 14 e taktım sonra 6 5 4 3 ten birer kablo cıkarttım ve parelel portun 2 3 4 5 inci pinlerıne taktım sonra kumandadan aldım toprağı ve uln 2003 ün 8 inci pininen cıkan kabloyu birleştirerek paralel portun 25 inci pinine bağladım. kumandayı on konumuna cektımde butun işlevler ileri geri vs calışmaya başladı.... bunun sebebını bılen bı allahın kulu varsa lutfennnnnnn yazssın S
    Konu mustafa1907 tarafından (26.Şubat.2009 Saat 23:44 ) değiştirilmiştir. Sebep: Otomatik mesaj birleştirme

Surfing...

dediğim gibi o sorun bendede olmuştu kumanda kısmısı doğru yapmışsın sorun bilgisayarda bilgisayarda paralel portun adresini yanlış yazmışsındır paralel portun adresini yazmayınca bilgisayar bütün data pinlerini "1" yapıyor buda bütün fonksiyonları çalıştırıyor sorun burda onu düzelt çalışır genelde paralel portun adresi &h378 oluyor bunu yazıp ayarla de bide öyle dene

forum üyesi

oke aksam denıyıcem ıns olur sorla haftaya ertelettım projeyı yhanı:d ıns olur

forum üyesi

olmadı verdını yasdım sonuc aynı soınuc:SSS baska napabılırımS

forum üyesi

hocam ledlerı yaltım ben başka bı program kullanark sorun programda aresı doğru yasamıyorum ki!!! ama led yakmak ıcın bı orgram buldum onda 4 ledı ayrı ayrı yaktım onda adres gırme bolumu yoktu heralde otamatıktı

Bilgisiz

bu devreyi kullanmaktansa optoküplör bağlayın hem yalıtım sağlamış olursunuz .

Paralel Port Adresini bulmak için -> Bilgisayarım ->Sağ Tıkla -> Özellikler-> Donanım -> Aygıt Yöneticisi -> Bağlantı Noktları Com & LPT -> yazıcı bağlantı noktası-> Özeliikler->Kaynaklar G/Ç aralığı (0378 benimki) buradan bulabilirsiniz

forum üyesi

BANA HOCAM ŞÖYLE BİR PROJE ÖDEVİ VERDİ NASIL YAPACAGIMI BİR TÜRLÜ İŞİN İŞİNDEN ÇIKAMADIM .PROJEN EEPROMDA LCD EKRANDA KLAVYE GİRŞİ OLACAK VE YAZDIKLARIMIZ LCD EKRANDA SAYACAK...DEDİ

forum üyesi

Yazdığın için teşekkürlerde parelel portu nerden sağlayabilirim????

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)