eyw.. saolsın paylaşım için![]()
eyw.. saolsın paylaşım için![]()
klavyene saglık çok güzel paylaşım çalışmalarında başarılar dilerim içalışmalr![]()
DİKKAT
alınan bc337 nin bacakalarını tespit edip devreye ( bc 337 nin düz olan yazı yazan tarafı CBE olacak şekilde) monte ediniz!!!![]()
Pot ayarlayarak istediğiniz sıcaklıkta çalışmasını sağlarsınız. Yani transistörler soğukken yada ses kısılı haldeyken fan çalışmaz ve sizde boş gürültü dinlememiş olursunuz.Zannederim söylediğim şekilde amacına daha uygun olur
![]()
http://rapidshare.com/files/30858465...vresi.rar.html
Konu yildizelektronik tarafından (12.Mayıs.2007 Saat 15:46 ) değiştirilmiştir. Sebep: Lütfen aynı mesajı başka konu olarak açmayınız
Her konuda mütavazi ol!!!!!
Mütavazilikte Toprak gibi ol!!!
(Hayatı güzelleştirmek bizim elimizde)
konumuzla alakalı değil ama hazır profahmet hocamız bahsetmişken bende bir konuya değinmek istiyorum...
elektronikçiden aldığım bazı 7805 ve 7812 regüle entegrelerinin 1. ve 3. bacakları ters arkadaşlar...
bunlara dikkat ederek malzemeleri kullanırsanız devreleriniz sorunsuz çalışacaktır benim başıma çok geldi![]()
üretim hatası olduğu sonucuna vardım. şaşıracaksınız ama pic16F84 lerde bozuk çıkıyor.profahmet Nickli Üyeden Alıntı
![]()
7912 almıştım aynı olaya banada oldu![]()
Aynen kardeş benim başımada çok geliyo su aralar aldıgım 7805 ve 7812 entegrelerinde bu üretim hatası sıkca görünüyo onun için bu reğüle entegrelerini devreye taktıktan sonra çalısmassa ilk olarak 78xx in cıkıslarını kontrol edin voltaj cıkısı olup olmadıgını...Daha sonra ters cevirip takın ...![]()
Arkadaslar bu tepedeki devre belli sicaklikta fanin calismasi icin degilmi?
Fanin hiziyla bi alakasi yok yani.
teşekkür ederim kardeş bu bizim çok işimize yarayacak birde bunu pasif sağğutma sistemini yapsak süper olur
sayın arkadaşlar,bu işlere çinli amcalar girdi bakalım ne olacak..ucuza yapıyoz diye şimdilik hava atsınlar......ortalık dandik malzeme kaynıyo...aman dikkat ....herkese selam olsun..
bu devreyi anlayamadım burda sıcaklıkla direnci yükselen ve dolayısıyla fanı kontrol eden eleman hangisi ?
rkadaşım burda pot ile fanın hız kontrolü sağlanmakta.
evet budur, LMP yada IMP herneyse artık
bunu duydugum kotu oldu ben hep bunu kullanıyorum, zaten elektronikçiden alırken markaya bakmak lazım, bişey demezsem 7805- OK yazılı kutudan adamlar bunu veriyorlar, yani kaliteye gore sıralamışlar sanırım bunları, ama ben ST de stabilite goremedim yada benim sansım yoktu
bilginiz iiçin teşekkürlerdikkat ederim
![]()
dostum, bence entegre alırken sadece markaya bakma. üretim yerinede bak.
ST firması bir çok ülkede üretim yapıyor.
bahsettiğin ST de CHN yazıyorsa bu çin yapımıdır ve sakat çıkması normaldir.
senin güveneceğin ST nin MAR , MOC , KOR yazan üretim yerleri.
ayrıca motorola, fairchild, toshiba, ON firmalarının ürünlerinede güvenebilirsin.
![]()
zaten transistor kullancagım terlerde genelde bd135 kullanıyodum, artık motorola 2n2222 ve tıp serisini tercih ediyorum, acıkcası ST'ye guvenmiyorum, L200 den dilim yandı kaç kez![]()
ben transistörde fairchild kullanıyorum genelde daha hiç sorun çıkarmadı
erdem abi guzel dedinde adama abi bunun su markasını ver dedim markasız TIP41 için abi sen bunla rahat 6 7 amper cekersin bunlar philips saglamdır ustunde yazmaz dedi çıngar cıktı dukkanda![]()
bende de hiç duyulmamış 7805lerden fazla adet olarak var çok sağlam banamısın demiyo adamın dediğini yabana atmamak lazım
![]()
dostum, ST firması okadar kalitesiz değilki. sana üretim yerlerinin farklı olduğunu söyledim. ayrıca çakma malzemelere dikkat et. adamlar ST damgasını vurarak bizi kandırabilir. orjinal ST ürünleri gerşekten kaliteli.
birde motorolanın 2n2222 serisi transistörü yokMPS2222 diye geşer.
birde bu taransistörün metal gövdelileri var onlarda ayrı fiyata satılıyor.
L200 entegresinin metal gövdelisini biyerde buldum. 2 tane alıp denedim. ne hikmetse çalışmadı.bağlantılarda kesinlikle hata yapmadım ama neden çalışmadığını anlamış değilim. şu plastik gövdeliler normal çalışıyor.
![]()
st canavar gibi malzeme üretiyo.Birçok elektronik cihazın içinde en az 1 adet entegresi,malzemesi bulunuyo.Bunlar öyle dandik markalar da değiller,anakartlarda,cep telefonlarında... birçok yerde hep görüyorum
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)