Toplam 9 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 9 arasi kadar sonuc gösteriliyor
    forum üyesi

Standart Göster-Geç Devresi Aranıyor!

Arkadaşlar kapılarda kullanılan kart gösterip geçişe izin verilen devre şeması arıyorum ama bir türlü bulamadım.Bana yardım ederseniz çok memnun olurum.Herkese teşekkürler.

TEKNİK ÖĞRETMEN
    Nereden
    ÇORLU

Standart Ce: Göster-Geç Devresi Aranıyor!

elimde devre şeması yok fakat fikir olsub diye söylüyorum. manyetik kartları okutacağın devren olucak ve bu kartı formatlayıp kayıt altına alıcak birde devre ile programın olması lazım sadece manyetik kartı okuyucu ile işlem bitmiyor. bu işlemleri piyasada özel şirketler yapıyorlar manyetik kartların içerisindeki kodları kullanıyorlar.

forum üyesi
    Nereden
    istanbul

@mert53 arkdaşım bu otbüslerde kullanılan kent kartları formatlayı kendi istegimiz sekilde uygulama yapsak olurmu sizce yoksa bu kent kartlarda farklı bir kaç olay daha mı var

moderatör

kardeş çok komplex bişey yapmayacaksan bir önerim var. biz bazı asansörlere vs uygulamıştık. bir reed röle koy uygulama yapacağın yere ve kartların içine bir mıknatıs koy olay bitsin.

forum üyesi
    Nereden
    istanbul

@ahmet zxc önerin için teşekkürler biraz güvenlik acısından yani smart kart özelligini taşıcak sekilde yapılsa daha uygun gibi arkadaşımızın istegi güvenlikli giriş bu durumu farkeden olursa güvenlik yönünden reed röleler uygun olmaz bu konuda (smart kart)uygulama yapan arkadaşlarımız yokmu?

SCII
    misafir

Standart Ce: arkadaşlar biraz değişik bir fikir vereyim hem basit hem güvenliği oldukça yüksek

Bu işi borkotlada yapabilirsin normal kart üzerine borkot kodlarsın ister 16bit ister 32bit istersen 64bit nekadar yüksek olursa okdar güvenli olur. borkodla okuttuğunda istetiğin işlemi yaptırabilirsin ister bir pc kullnan ister encoder decoder devre kullan

moderatör

ibuton yada ibutton diye arattır bizim istanbulda kullandığımız ve akbil dediğimiz bir cihaz var bununla yapılmış birkaç uygulama görmüştüm nette dolaşırken.

forum üyesi

Merhaba Arkadaşlar. Konuya biraz açıklık getireyim.
    Arkadaşımızın aramış olduğu şey RFID reader. Bunu yapmanın bir kaç yolu var. Önce Tag (kartlar) ın tipini seçmek gerekiyor 13.56MHz., 125KHz gibi frekansları olduğu gibi bir de bunların cyripto, kapasite, okunma yazılma özellikleri gibi detaylı özellikleri de var. Tag seçimini yaptıktan sonra seçilen tag a göre reader yapmak gerekiyor. reader i istersen kendin yap istersen hazır reader chipleri var onlarla yap fark etmez. ama her halükarda micro denetleyici kullanman gerekiyor ve yazılım yapman gerekiyor çünki kartların kendi içerisindeki haberleşme protokolüne göre yazılım yapılması lazım. mesela manchaster , bipase gibi protokoller var.
    Okuyucu devre ossilator, inductor,demodulator, microcontroller kısımlarından oluşmaktadır. Detaylı bilgi istersen yine yardımcı olabilirim.Micro yazılımını yapabilrsen şema da verebilirim. Kolay gelsin.

forum üyesi

Standart Cevap: Göster-Geç Devresi Aranıyor!

RFID projesi geliştirmek için geliştirme kitleri var. Bunları tavsiye ederim.

Kendi ürününüzü kendiniz yapabilirsiniz.

http://arama.gittigidiyor.com/?arama...ch_type=detail

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)