Toplam 8 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 8 arasi kadar sonuc gösteriliyor
    forum üyesi

Standart tlf ile cihaz kontrolüne yardım

arkadaşlar okul için proje yapmam gerekiyo bi tane buldum hoca ek olarak alıcı bölümüne yangın alarm devresi bağlayıp 112 acili aramasını istiyor benden link aşşağıda ustalar yardımınızı bekliyorum.

http://www.eproje.com/modules.php?na...rticle&sid=445

TEKNİK ÖĞRETMEN
    Nereden
    ÇORLU

Standart Ce: tlf ile cihaz kontrolüne yardım

sizin tlf ile kontrol devresi bu değil sizinki dışarıyı arayacak bir şey olmalı...

forum üyesi

şimdi mert53 benim verdiğim devre alıcı devresi buraya kadar sorun yok alıcı kısmına yani istediğim her şeyi bağlayıp çalıştırma şansım var ama bana lazım olan alıcı yerine yangın alarm devresini bağlayıp otomatik olarakta tlfla 112 araması senin dediğin gibi dışarıyı arıyacak bir şey olmalı

forum üyesi
    Nereden
    istanbul

slm arkadaşlar demekki tlf aarama modulu yapıcaksın nerden başlıcagına yardımcı olmaya calışıyım tp5088 veya aynı görevi yapan dtmf üretici entegrelerin calışmasına dair kaynaklar topla ben kısaca anlatayım 4 data(0-# arası 4 bitlik degerler ) girişi bir de tone enable ucu var picle bu entegreyi kontrol ederek dtmf ton üreteceksin yani 112 tlf numarasını bu kısmı geçtikten sonra üretilen dtmf tonu hatta nasıl bindirp arama yaptıracaksın en gıcık kısmı tbunuda tlf calışma prensibini ögrenerek hatta başlangıçta bir eski ev telefonunu modifiye etsen daha iyi olucak microfoon girişinden sür dtmf tonu piyasada 5-10 ytl satılan tlf lar var işini görür işine yarar kesin selametle a.e.o

forum üyesi

Alıntı MURSEL Nickli Üyeden Alıntı
    slm arkadaşlar demekki tlf aarama modulu yapıcaksın nerden başlıcagına yardımcı olmaya calışıyım tp5088 veya aynı görevi yapan dtmf üretici entegrelerin calışmasına dair kaynaklar topla ben kısaca anlatayım 4 data(0-# arası 4 bitlik degerler ) girişi bir de tone enable ucu var picle bu entegreyi kontrol ederek dtmf ton üreteceksin yani 112 tlf numarasını bu kısmı geçtikten sonra üretilen dtmf tonu hatta nasıl bindirp arama yaptıracaksın en gıcık kısmı tbunuda tlf calışma prensibini ögrenerek hatta başlangıçta bir eski ev telefonunu modifiye etsen daha iyi olucak microfoon girişinden sür dtmf tonu piyasada 5-10 ytl satılan tlf lar var işini görür işine yarar kesin selametle a.e.o
    mursel kardeş benim dtmf hakkında hiç bir bilgim yok biraz araştırdım internette tam benim konu il ilgili siteler genel de yabancı ayrıcı türkçe sayfalarda yardımcı olunmamış senin bu konu hakkında msjlarınada rastladım bu tp5088 in devresi felan yok mu yapılmış

forum üyesi

Alıntı profahmet Nickli Üyeden Alıntı
    http://www.elektronikaforum.com/foru...hread.php?t=70
    bu devrede biraz değişiklik yaparak halledersin.
    kolay gelsin...
    bu verdiğin devreyi hocayla biraz bakalım admin tşk

Piedro
    misafir

bu kadar uğraşmaya gerek yok, modem kartlarından veya adsl modemlerden tel. trafosu söküp doğrudan tel. hattına bağlayabilir, ton gönderme işlemiyle dewam edebilirsin.. yalnız koruyucu bir kata ihtiyacın olur, malum tel. çalarken, hat 90-110VAC seviyesine çıkar.. onu da zener diyotlarla halledebilirsin

forum üyesi
    Nereden
    ısparta

Standart Cevap: tlf ile cihaz kontrolüne yardım

Alıntı mendil Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar okul için proje yapmam gerekiyo bi tane buldum hoca ek olarak alıcı bölümüne yangın alarm devresi bağlayıp 112 acili aramasını istiyor benden link aşşağıda ustalar yardımınızı bekliyorum.

http://www.eproje.com/modules.php?na...rticle&sid=445
    bu lİnktekİ devreyİ yapacaksan yazilimini kendİn yazman gerekİyor cÜnkÜ lİnktekİ kod kisitli 1 defaya mahsus calisiyor .

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)