Sayfa 1 Toplam 3 Sayfadan 123 SonuncuSonuncu
Toplam 60 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 25 arasi kadar sonuc gösteriliyor
    forum üyesi

Standart Led Tabela Hakkında

Merhaba arkadaşlar.

Led tabela hakkında biraz bilgi almak istiyordum. Şöyleki ;

Tabeladaki ledlerin cinsi nedir. Bildiğimiz normal led mi başka tür bi led mi ?
    Bide ben çevremdeki tabelalara bakıyorum. Ledler dışarda duruyor yani dış ortama maruz kalıyor bu normal mi . Ledler içerde olsa ne gibi bi sıkıntı olur.

Teşekkürler...

TABELA PANEL AYDINLATMA
    Nereden
    MALATYA

Standart Cevap: Led Tabela Hakkında

Bir led tabela imalatcısı olarak.... 5mm mantarled kullanıyorum
    ledleri dışardan yerleştirmen sorun olmaz arkadan mum plastik silikon kullanmak şartıyla su almaz
    Led tabela yaparken harfleri seri 3 lü gruplarla oluşturmanı tavsiye ederim.
    Tabela yaparken taban malzemesi foreks 5mm kullan güneşde eğilip bükülmesin.
    Tabeladaki harf vs corelde led aralıklarının ayarlanması lazım iyibir grafiker şart.
    Takıldığın biryer olursa burdayım...
    Sen gül olda;Uğruna ötmeyen Bülbül utansın.Hz Mevlana(k.s)

forum üyesi

Kardeşim birkaçtane led tabela yaptım. En büyüğü 6 mekrekare idi. Binlerce led lehimledim. Bİr sürü tecrübem oldu. Tane yapacaksan ve güzel görünsün diyorsan mantar veya kesikbas led lazım. Eğer corel biliyorsan orda arkadaşında dediği gibi delik aralıklarını kendin belirlersin. Bildiğim kadarıyla 4.8 mm matkap ile delersen sıkı bir şekilde delikten led geçer.İster japon damlat istersen aradan sıcak silikon çek. Ama corelden anlamam dersen benim gibi her led için 2 tane 1 mm matkap ile elinle ayrı ayrı delik deleceksin. Ledi oturtup arkadan ayakları bükeceksin lehimleri yapacaksın. Sonra arka taraftan lehim yüzünden SPREY VERNİK sıkacaksın bol bol. Sıkarken ortamda fazla durma kafan güzelleşir. Sprey vernik sıkınca istersen tabelayı denize at içinde bile çalışır. Yağmur çamur birşey yapmaz. Kolay gelsin. Bİrde ledleri güç kaynağı kaç volt kaç amper kullanacaksan ona göre tasarla. Her led renginin farklı farklı voltajları var. Onlarıda iyi öğren.

http://led.linear1.org/1led.wiz

Bu linkte güzel hesaplamalar yapabilirsin.Allaha emanet olun. Hayırlı işler arkadaşlar.

forum üyesi

Merhaba

Arkadaşlar cevaplarınız için teşekkürler.

Ledleri forexlere monte ettikten sonra diğer işlemler nasıl oluyor. Yani led kutusunu nasıl oluşturmalıyım. forexin üstüne pleksimi yapcaz? Bu adımları yazarsanız sevinirim.

Ben ekdeki dosyayın oluşturmak istiyorum. Her led 3 li seri bağlandı ve 560 ohm la desteklendi.

Saygılar.
    Eklenen Dosyalar Eklenen Dosyalar

Surfing...

Arkadaşlar Sizlerin mutlaka bu yönden tecrübesi vardır. Ben arabamın iç aydınlatmalarını beyaz yapmıştım. ledleri ilk çalıştırdığımda sorun yok Hepsi son derece parlak yanıyor. Fakat bir süre sonra bzıları titremeye veya direk sönmeye başlıyor. İginç bir durum var. Bağlantı şeklim ise 3 adet seri beyaz led ve 1 adet 150 ohm dirençle +12 volt veriyorum. İlginç olan durum ise şudur. Ledler seri olduğu için mutlaka biri söndüğü zaman diğer ikisinin de sönmesi lazım. Ledler arızalanmıyor. Yani bir tanesi sönüyor diğer ikisi yanmaya devam ediyor. Sönen ledi diğer ledlerden ayırıp enerji verince iyi bir şekilde yanıyorlar. Bu durumu kesinlikle anlamıyorum. Şöyle bir etrafıma baktımki Çevremdeki tüm şerit beyaz ledlerin hepsinde aynı bağlantı kullanılıyor. 3 adet seri led 1 adet direnç. Bende neden olmuyor anlamıyorum. Şöyle bişey denedim. Birkaç adet led içerisinden içlerinde elektriksel özellikleri en benzer olanları seçince ledler sönmediler.

Yıllar önce ufacık led tabela gibi bişey yapmıştım. Malesef ondada aynı durum oluyordu. Fakat onda 4 adet ledi seri bağlayıp 12 volt vermiştim. Benzer sorunlar buradada çok yaşıyordum.

Ben şunu anladımki Lederin seri bağlanabilmesi için tüm elektriksel özelliklerinin aynı olması gerekiyor galiba Yani gerek iç direnci gerek ters direnci gerek nominal akımı gerekse çalışmavoltajı bunlardan bazıları. Tabelacı arkadaşlar bilir büyük ihtimal. Sizler nasıl bir bağlantı kullanıyorsunuz merak ediyorum. Herhalde üzerinde 10000 adet led olan bir tabela içinde 10000 ledin onbintanesinede ayrı ayrı direnç kullanmak hhem akımı çok fazla arttırır hemde maliyeti. Buda eminimTabelacı arkadaşların hiç işine gelmez. Fakat benim kullandım armatür için yaklaşık 50 adet beyaz led var. Sizce en uygun sorun çıkartmayacak şekilde nasıl bağlarım ledleri. Serimibağlıyayım. Yoksa 1 adet led ve 470 R diren ile +12 voltamı vereyim.??
    Bir ulusu yok etmenin en iyi yolu o ulusun dilini yok etmektir

Özel mesaj yoluyla yardım istemek Kesinlikle yasaktır

forum üyesi

Arkadaşım ekte dosyada KARTALLAR ın KARTA kısmını bitirdim bunları 3erli seri bağlayıp 560 ohm direnç bağladım 3-4 gündür deniyorum sorun yok Kullandığım led kırmızı led 1.8 volt .

professionals
    Nereden
    Afyon

Alıntı canpolat Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merhaba

Arkadaşlar cevaplarınız için teşekkürler.

Ledleri forexlere monte ettikten sonra diğer işlemler nasıl oluyor. Yani led kutusunu nasıl oluşturmalıyım. forexin üstüne pleksimi yapcaz? Bu adımları yazarsanız sevinirim.

Ben ekdeki dosyayın oluşturmak istiyorum. Her led 3 li seri bağlandı ve 560 ohm la desteklendi.

Saygılar.
    Yanlı yazıda "A" harfi sayı olarak fazla her harf 4 adet led iken A harfi 6 Adet buna dikkat etmen gerekir..
    Her konuda mütavazi ol!!!!!
    Mütavazilikte Toprak gibi ol!!!
    (Hayatı güzelleştirmek bizim elimizde)

forum üyesi

Alıntı Mucit23 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar Sizlerin mutlaka bu yönden tecrübesi vardır. Ben arabamın iç aydınlatmalarını beyaz yapmıştım. ledleri ilk çalıştırdığımda sorun yok Hepsi son derece parlak yanıyor. Fakat bir süre sonra bzıları titremeye veya direk sönmeye başlıyor. İginç bir durum var. Bağlantı şeklim ise 3 adet seri beyaz led ve 1 adet 150 ohm dirençle +12 volt veriyorum. İlginç olan durum ise şudur. Ledler seri olduğu için mutlaka biri söndüğü zaman diğer ikisinin de sönmesi lazım. Ledler arızalanmıyor. Yani bir tanesi sönüyor diğer ikisi yanmaya devam ediyor. Sönen ledi diğer ledlerden ayırıp enerji verince iyi bir şekilde yanıyorlar. Bu durumu kesinlikle anlamıyorum. Şöyle bir etrafıma baktımki Çevremdeki tüm şerit beyaz ledlerin hepsinde aynı bağlantı kullanılıyor. 3 adet seri led 1 adet direnç. Bende neden olmuyor anlamıyorum. Şöyle bişey denedim. Birkaç adet led içerisinden içlerinde elektriksel özellikleri en benzer olanları seçince ledler sönmediler.

Yıllar önce ufacık led tabela gibi bişey yapmıştım. Malesef ondada aynı durum oluyordu. Fakat onda 4 adet ledi seri bağlayıp 12 volt vermiştim. Benzer sorunlar buradada çok yaşıyordum.

Ben şunu anladımki Lederin seri bağlanabilmesi için tüm elektriksel özelliklerinin aynı olması gerekiyor galiba Yani gerek iç direnci gerek ters direnci gerek nominal akımı gerekse çalışmavoltajı bunlardan bazıları. Tabelacı arkadaşlar bilir büyük ihtimal. Sizler nasıl bir bağlantı kullanıyorsunuz merak ediyorum. Herhalde üzerinde 10000 adet led olan bir tabela içinde 10000 ledin onbintanesinede ayrı ayrı direnç kullanmak hhem akımı çok fazla arttırır hemde maliyeti. Buda eminimTabelacı arkadaşların hiç işine gelmez. Fakat benim kullandım armatür için yaklaşık 50 adet beyaz led var. Sizce en uygun sorun çıkartmayacak şekilde nasıl bağlarım ledleri. Serimibağlıyayım. Yoksa 1 adet led ve 470 R diren ile +12 voltamı vereyim.??
    mucit hocam bahsettiğin sorun benimde başıma geldi, 3 erli seri bağlantı kullanırım her zaman, ve her harf bitiminde mesela 2 led kaldı onu tabelanın arka kısmınada bir led takıp bütün gurupların 3 lü olmasını sağlarım ve bu şekilde olduğunda kullandığım smps lerin hepsinide demir kasalı voltaj ayar potu olanlardan kullanırım, tabelayada hiç bir zaman tam 12v vermem 11,5v ta potu ayarlarım bu şekilde uzun süre bir arıza olmaz, Ledlerin sönme durumu ise tamamen, ledlerden kaynaklı bende bir defasında 1000 lik paket mavi mantar led almıştım, tabelayı yaptım ledler den bazıları göz kırpmaya başladı, sönüyor sonra yanıyor du, bu hata tamamı ile üretim kaynaklı bu yüzden en iyi ledler, bence flat ( kesik ) başlı ledler, tabela işinde bu ledler 10 numara

Surfing...

Anlıyorum sizi. Büyük çaplı tabela işlerinde. seri bağlamak şart ama 50 tane led için bu sefer farklı bir yönyem deniyeceğim. Bu sefer her iki ledi paralel bağlayıp 560 ohm ile 12 volt vereceğim. Bu şekilde başka bir aydınlatma için yapmıştım. Ledlerde kaliteliydi.3 sene oldu 1 ledde bile sönme ışığı azalma hiçbirşey olmadı. Büyük ihtimal böyle yapacağım. Yada yine her lede 1 direnç.
    Bir ulusu yok etmenin en iyi yolu o ulusun dilini yok etmektir

Özel mesaj yoluyla yardım istemek Kesinlikle yasaktır

forum üyesi

arkadaşlar benimde sizlerden bir ricam olucak karaköy bölgesinde uygun fiyatlı ve kaliteli mantar led alabılecegım bır yer var mı.yardımcı olursanız sevınırım.

forum üyesi
    Nereden
    BURSA

s.a arkadaşlar uzun zamandır forumu talan etmemiştim. Şimdi gelelim sizin yorumlarınızın ufak bir iki tüyosuna;

Mucit senin ledlerin ölmesinin sebebi arabada gaza basıldığı an mutlak olarak 1-2v voltaj yükselimi ve akım yükselmesi oluyor. Bu yüzden her zaman arabalarda 13,2v göre direnç takman mantıklıdır. Arkadaşında dediği gibi bir çok tabelacı tabelayı 12v set ettiği için tam 12v veriyor ve ledler çabuk ölmeye başlıyor mutlaka 11 veya 11,5v verilmesi gerekir. Tabelaların arkasından su almasını istemiyorsanız arkadaşımız spray vernik demiş spray vernik ufak bir bükülmede çatlar bunun için SPREY PLASTİK kullanılması daha iyidir. Birde forex çabuk bir şekilde eğilme yapar. Bunun için 5mm plexi glass üzerine toplanması daha mantıklıdır. Delme için el ile delme işlemi işleminizi daha çok uzatacaktır. Bunun için corel de çizim yapmanız daha iyidir. İlk başlarda harfleri tektek çizip her harfı ayrı olarak kaydedip sonradan kullanılabilir hale getirmektir. Tabi bu ilk zamanlardı şimdi ise corelin makrosu Led tools ile kolayca yapılabiliyor. Bu çizilen delikleri lazer veya cnc de kestirilmesi daha makuldur. En iyi kesimi lazerdir. Tabelalarda en çok dikkat edilmesi gereken ise akım hesaplanırken animasyon var ise animasyona göre aktif olan ledlere göre hesap yapılması uygundur. Ben 300 ledlik tabela yaptım animasyonlu diyip 100 koldan 2 amper yapıyor diyerek hesaplanmamalıdır. Sizlere tavsiyem bunlardır. Yanlışım var ise düzeltelim arkadaşlar.

Alıntı rambili Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yanlı yazıda "A" harfi sayı olarak fazla her harf 4 adet led iken A harfi 6 Adet buna dikkat etmen gerekir..
    Orada sanırım A harfi kırmızı lede göre hesaplanarak yapılmış. Dediğiniz gibi koldaki led sayılarına dikkat edilmesi gerekir.

forum üyesi

Arkadaşlar güzel bilgiler veriyorsunuz sağolun.

Bende corel i kurdum led tool kurdum yanlız led tool programı 5 kere çalıştırmaya izin veriyor bunun için aktivasyon kodu nedir. Bide kullanımı hakkında bilgi verirseniz sevinirim.

TABELA PANEL AYDINLATMA
    Nereden
    MALATYA

Led tool için emin ol hiçbiryerden crak vs bulamassın 20 dolar verip alman gerekiyor.
    Sen gül olda;Uğruna ötmeyen Bülbül utansın.Hz Mevlana(k.s)

forum üyesi

Arkadaşlar led toolu kırdım . Gerçek serialle lisansladım.

İsteyen olursa yardımcı olurum. Bide şu coreli bi öğrendik mi bayağı bişeler yaparız inşallah.

Herkese teşekkürler.

forum üyesi

3 mm lık mantar hi led kullanıyorum ben .) ben 3 erlı seri seri bagladım 330 0hm direncle +lara bglıyorum. 330 ohm da dırenc kulanıoyrum

forum üyesi

Post Cevap: Led Tabela Hakkında

Alıntı canpolat Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar led toolu kırdım . Gerçek serialle lisansladım.

İsteyen olursa yardımcı olurum. Bide şu coreli bi öğrendik mi bayağı bişeler yaparız inşallah.

Herkese teşekkürler.
    canpolat hocam bu led tool lun lisansını nasıl kırdın? daha bu sabah aldım daha keyi yollamadılar, dükkanda 3 bilgisayar var diğerlerinede sonra almayı düşünüyordum, yardım edersen herkez çok rahat eder bu işle ilginenen arkadaşlar

forum üyesi

Slm.

Arkadaşlar emin olun yardım etmek istiyorum bunla ilgilenen arkadaşlara. Dediğim gibi winhex programı ile serial çok rahat bulunuyor mesela dün black_wolf465 arkadaşa team viewer kullanarak yardım ettim şimdi full kullanıyor.

Winhexi kurun sonra corelden led tool çalıştırın aktivasyon yerine gelin. size bi numara verecek onu not alın. Sonra winhexi açın ön panelde duran entegreye benzeyen bi ikon vardır üzerine gelince open ram yazar ona tıklayın bi pencere açılcak program adları listelenmiştir.orda led tool göreceksiniz yanında + işareti var tıklayın Primary memory göreceksiniz üzerine tıklayın sol pencerede kodlar gelecek. Şimdi yapmanız gereken winhexin caption üzerinde File Edit Search yazar siz search tıklayın sonra Find text tıklayın açılan küçük pencerede text string altındaki kutuçuğa led toolun size verdiği seriali yazın aratın bulduğu yerde altlarda başka bi serial daha yazacak işte bu sizin gerçek serialinizdir not alın ve programı lisanslayın.

Dediğimi gibi yapamazsanız uzak bağlantı yöntemi ile size yardımcı olurum.

forum üyesi
    Nereden
    BURSA

evet arkadaşlar canpolat arkadaşımız dün benim ledtool olayını çözdü şu an full çalışıyor. Kendisine çok teşekkür ederim.

forum üyesi

Post Cevap: Led Tabela Hakkında

canpolat arkadaşımıza çok teşekkür ederiz, canpolatın mesajındaki işlemleri sırası ile yapın ve aşağıdaki resimdeki gibi sizin macro id numaranıza göre oluşacak kodu girin

forum üyesi

Slm

Rica ederim arkadaşlar faydam oldu ise ne mutlu bana .

Elektroniğide crackerlik kadar anlarsam bu işi çözecem

SCORPION
    Nereden
    İZMİR

arkadaşlar nerdenindirecez bu led tools u nasıl olacak bu iş ayrıntılı bilgi paylaşırsanız seviniriz.

iyi çalışmalar..

forum üyesi
    Nereden
    MERSİN

Canpolat arkadaşımızın yöntemini henüz denemedim.Ama yapan arkadaşlar olduğuna göre bu iş tamamdır..)

Ben 1 yıldır kullanıyorum..Benim çözüm şöyle..
    Program Kurulduğunda sadece 10 günlük kullanım hakkı weriyor..
    Bende ilk kurduğum tarihi bir yere yazdım..Daha sonra ki kullanımlarımda PC nin tarihini ilk kurduğum tarihe alıyorum.İşlerimi yaptıktan sonra Windows tarihini tekrar güncel tariha getiriyorum..
    Şimdiye kadar böyle yapıyorum.Ama Canpolat abimizin çözümü kesin çözüm olacaktır..

Kolay Gelsin..

forum üyesi

Canpolat arkadaşım led tool un verdiği kodu winhex te arattığımda bulmuyor nedeni nedir acaba? Corel X5 service pack2 led tool 4

forum üyesi
    Nereden
    BURSA

Alıntı aegeanxtr Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Canpolat arkadaşım led tool un verdiği kodu winhex te arattığımda bulmuyor nedeni nedir acaba? Corel X5 service pack2 led tool 4
    Yanlış taratıyorsundur.

forum üyesi
    Nereden
    MERSİN

Angry Cevap: Led Tabela Hakkında

Allah..Allah..Bende aratıyorum ama bulmuyor..
    LedTOOL X4 benimkide..
    Bi yerde hata yapıyoruz ama nerde..

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 4 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 4 misafir)