paylaşımın için teşekkürler emeğine sağlık arkadaşım...
A dan Z ye tüm harfler war... 6 şar seri bağlı... ben arkadaşıma yaptım atom yazmıstım parlak ledlerden. maliyeti yüksek oluyo ama gerçekten o yanan ledleri seyretmeye değer
paylaşımın için teşekkürler emeğine sağlık arkadaşım...
rica ederim
Selçuk usta emeğin için teşekkürler...
Kolay Gelsin..
mrhb.. bu led leri direk 220 volt la çalıştıramaz mıyız aynı bu şekilde bölerek örnk: 2 vol tluk led için 220/2=110 110 a bbölerek![]()
ukaryagar rica ederim yardımcı olabildiysem ne mutlu bana...
220 yi doğrultup önüne dirençler koyarsan yada yolları silip 20 şerden seri bağlarsan neden olmasın?? ama okadar uğrasmana hiç gerek yok... 12*2 35 watt bi trafo ku llanıp köprü diyotla doğrultursan daha rahat halledebilirsin![]()
Usta...Ledleri 6'lı değilde 5 'li olarak gruplarsan bağlanacak dirençler için daha kullanışlı olur..Çünkü 6 adet led Kırmızı-Sarı kullanımda zaten 12 voltu geçer...Kullanılacak direnç için opsiyon kalmaz...Ama 5 'li gruplarsak 120-150R gibi bir direnç bağlayabiliriz...
Yeşil-Mavi ve Beyaz renk Ledleri zaten 3'lü gruplamak en kullanışlısı...
Ayrıca harf yüksekliklerini 14-15 cm gibi bir ölçekte hazırlamak tabela yapımlarında daha kullanışlı ölçüler olur...
Bir gün canın sıkılır da kendine bir meşgale ararsan ,beğendiğin bir yazı fontunu Ares'e importlayıp 5'li grup ve 14-15cm yüksekliğinde harflerinde baskısını devresini hazırlayıp paylaşırsan çok sewap kazanırsın..))
Şimdiden Kolay Gelsin...
walla zaman olsada yapsakk ukaryagar birader) bu arada enerji werme ile ilgili yazdığım yazıda ledleri parlak yapmıştım ben oda 4 voltla fln çalışıyo o yüzden 12*2 35 watt ddm... harfler burda üstünde değişik işlemler yapabilirsiniz yolları silip sizin zewkinize kalmıs
)
Ne diyeyim...Allah yolunu açık etsin...
Eline sağlık..

çok güzel olmuş deneme mesajı........

kolay gelsin deneme mesajıdır.....
hepimizin inşallah... teşekkür ederim
merhaba kardesim ben bu harfleri 12v ile calıstıracam acaba nasıl bi baglantı yapmalıyım Ayşe yazacam ve nasıl bi baglantı yapacam ? acaba yardm için tskler ve kac ohm kullanmam lazım??
4'er li seri bağlayarak yapabilirsin 12 volt için... Yalnız güçlü bir trafo kullanman gerekir mesela 12 volt 35 watt gibi
paylaşım çok güxel yeni başalayan ve yazmaya çalıaşcak arkadaşlar için büyük kolaylık
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)