Bende bir ara çok merak etmiştim ama istediğim sonuca ulaşamadım.Yaptığım denemelerde motor sadece kendini 3cm kaldırmıştı o kadar yüksüz şekilde hemde![]()
Bugünlerde kafayı taktım buna oyuncak uçağa ille de bişeyi uçurmak istio cnm.bn de buraya bu konuda yardım almak için mesaj attım.aslında deney tipinde bir açıklama yapıpta anlatırsanız çok minnettar kalırım![]()
Bende bir ara çok merak etmiştim ama istediğim sonuca ulaşamadım.Yaptığım denemelerde motor sadece kendini 3cm kaldırmıştı o kadar yüksüz şekilde hemde![]()
www.rcgroups.com sitesi sanayardımcı olursanırım 10 cm den 100 cm kadar hermodelin yapımıvar pili ve patlarmotorlu.![]()
Kullandığınız pervanenin ve motorun teknik ozelikleri hakkında bilgi verir misin? Motora ne kadar gerilim uyguladın ve ne kadar akım çekti. Pervanede kaç tane kol var ve bir kolun uzunluğu genişliği ne kadar?
Siz bu siteye aşina olmuşşunuzdur Ben biraz gezindim ama en basit olanı hengisi hani bir prensibi anlasak geliştiririzde...
Yıllardır hayalini kurduğum ve vakit yokluğundan yapamadığım am birşeyler bulursam ve kavrarsam kesin yapacağım bir şey.
Çok teşekkürler
Konu hakan tarafından (04.Şubat.2008 Saat 14:50 ) değiştirilmiştir.
Arkadaşlar herkese merhaba ben yeniyim söyle bir geziniyordum sitede (Oyuncak uçak nsl yapılır yardım!) Konusu basit bir konu değil yanlış anlamadıysam senin arayıpta bulamadığın sey model uçak. Tavsiye olarak www.modelci.net siteyi tavsiye ederim. saygilar...
Forumda büyük harfle yazı yazmak yasatır.
Konu yildizelektronik tarafından (11.Mart.2008 Saat 14:09 ) değiştirilmiştir. Sebep: Büyük harfle yazı yazmak yasaktır.
Şu anda bende bunun üzerinde çalışıyorum.Yakıtlı ve elektrikli motorlar var bunları kullanabilirsin.Ayrıca jet motorlarda var ama çok pahalı 2000$ civarında.En uygun olanı elektrikli motorlar.400watt olanlar 2000gr yük çekebiliyor.Onlardan kullanabilirsin.Ayrıca www.rcpano.net adresinden sıfır ve ikinci el malzeme bulabilirsin.
x-ufo diye birşey var nette araştırsan bişler bula bilirsin adamlar kamera takıp casus olarak kullana biliyor alete motor olarak fırçasız motor kullanılıyor
s.a usta bende ugraştım halada ugraşıyorum öncelikle yapacagın uçak hafif olmalı ben onun için dış gövdede pvc dış cepe kaplama kullandım ince ve çok hafif bir malzeme birde bu motorun pervanesi ne kadar uzun ve enli olursa o kadar çok rüzgar açıga çıkarır kalkış için iyi olur bu ama pervanenin büyük olması enerji sarfiyatını artırırı onun için uçagın ouçma zamanı azalır sitede aradıgın devreler var amam hepsi ayrı ayrı birleştirmen lazım birde kanadın yaklaşık olarak 1 cm önü agırlık merkeiz olması lazım yoksa dengesizlik olur fırçasız motora gelinnce 35 dolar cıvarı bilmiyorum sonunu bilmediğin bir proje için alırmısın onun yerine şanzımana benzer bir kutu yap dc motorun hızını bu şekilde hızlandırrısın bir kaç ufak ve büyük dişli kullanırsan olur ama çok zor randımanlı olmuyor kolay gelsim
Bende şuan yapıyorum son gunlerde modamı oldu ne ama cok zevkli en kısa zamanda vıdeoları buraya koyucam ... yönlendirmede çok sıkıntı çekıyorum..
abiler ben daha lise 3 bende yapmak istiom çok pahhalı bişimi ? x-ufo mi ne war bide çok hoşuma gitti ufak bir tane helikopter gibi bir şey yyapmak istiorum lütfen yardım edinn ufak kumandalı
! saygılar
Ben bi zamanlar havayla çalışan bi tane yapmıştım! 3-4 metre gidiyordu!Ama elektrikli istersen şu oyuncak araba ların küçük motorcukları var! Onların ucuna bir büyük pervane bağla, sonrada pile bağlayıp çalıştır! Uçağın gövde yapısı içinse elyaf karbonu kullanabilirsin!
![]()
bence meraklı acemiler için en uygun ve ucuz malzeme köpük.
Merhabaucuz hafif mikro uçaklar yapmak için sanırım aşağıdaki link arkadaşlara faydalı olur. Ama öncelikle arkadaşların, yukarıda verdikleri model uçak siteleri incelenerek bir uçağın nasıl uçtuğu öğrenilmeli. mikro model uçak yapımında depron adında oldukça hafif ve dayanıklı bir malzeme kullanılmaktadır. ancak bu hem pahallı hemde bulması oldukça zor olan bir malzemedir. bunun yerine parkecilerde satılan kapron adında bir malzeme kullanılabilir. fiyatıda tabakası 2-3 tl civarında.
http://www.melihkarakelle.com/
MERHABA ARKADAŞLAR BEN YENİ ÜYE UÇAK YAPIMINI YAZARSANIZ SEVİNİRİM
![]()
çok güzel resim varmı![]()
ben imuk.com dan çok şey örendim siteyi tavsiye ederim
arkadaşlar eyer uçak yapmak istiyorsanız. uzaktan kumandalı oyuncak arabalar var. onun içindeki motor ve çip i çıkartıp uçağın gövdesine takın.
ben o dediğinin aynısını helikopter gövdesine taktım fakat bir türlü uçmuyor.Pervanenin hızlı dönmesi gerekiyor çok pil takınca ağır oluyor.

küçük pet şişeler var ya(en küçük olanlar) onun altını kestim.tam dip kısmını motor yerleştirecek şekilde oydum ve motora bundan ayak yaptım.dilbasacağını(abeslant,hastaların dilini bastırıp boğazına bakmak için kullandıklarından)tabi ki tahata ve hafif olanlardan bir tanesinin tam orta merkezini buldum ve işaretledim.sonra 2,5 litrelik pet şişelerin tam ortasındaki gövde kısmından şeritler kestim.1 cm eninde abeslantın yarısı uzunluğunda kuçük iki tane şerit.bunları japon yapıştırıcısıyla abeslanta birini bir yarısına diğerini öbür yarısına çapraz simetrik olacak şekilde yapıştırdım.(bildiğimiz pervane görüntüsü oluşacak şekilde )abeslantın tam orta yerinden çin malı motorun kasnağına yapıştırdım.sonra pervanenin verimini kontrol etmek için motoru gövdesinden tutup hızla geriye doğru çektim.baktım pervane dönüyor.test tamam.sonra yapmış olduğum ayağa bunu yerleştirdim.motordan iki kaplo uzattım. ve orta boy piller le yapmış olduğum bataryadan elektirik verdim motor ve ayak havalandı.motorun dönüş yönüne dikkat etmek gerek ama..havayı abeslantın tahtasından alıp aşağı verecek şekilde döndürülmesi gerekiyor. sırf merakını tatmin etmek amacıyla yapabilirsin.pervaneler hakkında tecrübe kazanmış olursun.
her şeyi anladımda şeritlerin yapıştırılması biraz karışık. ayrıca ben dondurma çubuğu kullansam olurmu?teşekkürler...![]()
Benim merak ettiğim birşey var. Helikopter sistemlerinde motorun çok hızlı olması gerekiyor burası tamamda tork'u önemli mi acaba?
Benden bu kadar. Saygının olmadığı yerde yokum.

Konuyu takip ettiğim için cevap yazıyorum.Bilgilerini paylaşanlara çok teşekkürler.

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)