Merhaba,
10 bacak displayler 7 adet a-b-c-d-e-f-g bir adet nokta için 2 adedi de yukarıda ve aşağıda(dizayn kolaylığı açısından)anot veya katottur. anot veya katot uçlarından birini kullanman yeterli.Kolay gelsin.
merhaba arkadaşlar displaylerde kafamı kurcalayan bir kaç soru var
1)tek dijit displayin 10 bacağı var ancak proteusta 8 bacak gözüküyor.arese aktarınca ortak olan anot yada katotları ben manuel olarakmı birleştiricem
2)dp bacağı bildiğim kadarı ile displayin yanındaki nokta gibi olan led ancak proteus çizimlerinin bi çoğunda bu bacak direk olarak gnd ye bağlanmış.Zaten ortak katotta ayrı bir katot yokmu niye böyle
3)Son olarak ortak katot yada anot displaylerde 2 anot yada iki katot uç var ikisinide kullanmak zorundamıyız yoksa bitanesini bile kullansak 7 segmentin hepsi yanarmı.
Merhaba,
10 bacak displayler 7 adet a-b-c-d-e-f-g bir adet nokta için 2 adedi de yukarıda ve aşağıda(dizayn kolaylığı açısından)anot veya katottur. anot veya katot uçlarından birini kullanman yeterli.Kolay gelsin.
hocam peki neden isis te ortak katot displayde dp ucu direk katota bağlanıyor ben devre şemasını çizerken dp yi gnd yemı bağlıycam yoksa boşmu bırakcam
Merhaba,
Evet ben de denedim isiste katot displayde nokta simulasyona cevap vermiyor.Ancak boşta bırakılırsa sönük kalıyor.
öncelikle merhabalar,
ozan orkun sorularını maddeler halinde sormuşsun bende maddeler halinde elimden geldiği kadar cevap vermeye çalışayim.Ben proteusun 7.5 versiyonunu kullanıyorum sendeki versiyonun ne olduğunu bilmediğim için 7.5 kullanıyomuş gibi kabul ediyorum.7.6 da belki displaylerin nokta pini vardır bilmiyorum.
1)Baskı devreyi areste çizeceğin zaman displylerin ortak uçlarından(anot veya katot)sadece bir tanesini kullanman yeterli.Örnek verirsek ortak anot kullanıyorsan anot yani beslemenin + ucunu kullandığın displayin sadece anot ucuna vermen yeterli.katot veya anotları birleştirmene gerek yok onlar içerden birbirine bağlı istersen avo metre ile ölçebilirsin.
2)Evet dp ucu(pini) displaylerin nokta ucudur.İsis de dp yani nokta yok ortak katot displayde en alttaki uç senin katot ucundur.simülasyonda nokta yok.
3)Sadece bir tanesini kullanman yeterli olacaktır.
Baya bi uzun oldu kusura bakma sorularını anladığım kadar ve elimden geldiği kadar cevaplamaya çalıştım.bu arada foruma yeni üye oldum ilk siftahı senle yaptım![]()
yardımlarınız için hepinize teşekkürler çok işime yaradı
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)