sireni söktüm voltaj verdim çalışıyor. sirende sorun yok.
sorun gövdede.
bunları arabadaki tesisata bağlayınca sirenin sesi sürekli 3v veriliyormuş gibi kısık çıkıyor.
şimdi tesisatın alarm kutusuna bağlandığı soket var.
kutuyıu açtım oralarda pinler(10 tane) var . güç kaynağından 12v verdim devreyi salladım role çalışmaya başladı alarmın çalışma ritminde. bu sırada diğer pinleri voltmetre ile kontrol ettim.
ilk pin şase zaten ikinci pinden +12 vermiştim.
3.pin:role çalışmazken 0 v. çalışınca 0- 12v arası çok hızlı değişim var.role durunca yine 0 volt.(siren çıkışının bu olduğunu zannediyorm fakat sireni bu pinle şase pinine bağlıyorum.salını çok hızlı olduğu için 8-12 v arası çıkan ses çıkyor sadece,melodisiz ışlık.)
4. pin:role çalışmazken 12v çalışınca sabit 2.15v .(bunun ne pini olduğunu anlaadım)
5.pinalarm çalışmazken 3 v çalışınca(0-3 volt arsı değişiyor)"araba tesisatına göre sirenin bu çıkıştan alındığını düşünüyorum.
6. pin: sürekli 10v .(bu pin ne pini bilmiyorum)
diğer pinler sürekli 0 volt gösteriyor.
ilgilendiğin için saol.şunuda merak ediyorum.rolenin yanında lm317 tipinde bir entegre var ama o değil.üstünde f 206 tıp2c yazıyor. bu entegre role çalışırkenki voltaj değişimini ayarlıyor olabilirmi.iinde osilator varmıdır.bu bozuk olabilirmi bozuksa nasıl anlarız.
birde bana en kolay yoldan bir transistörün bozuk olup olmadığını devre üzerinde nasıl anlayacağımı söylermisin.
birde alrm devresindeki microkontroler ler bozuk olabilirmi bu anlattığım duruma göre.öyleyse işimiz kötü.

LinkBack URL
About LinkBacks