Toplam 5 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 5 arasi kadar sonuc gösteriliyor
    forum üyesi

Standart oto alrm devresi

selamun aleykum

arkadaşlar elimde eski bir oto alrm devresi var.uzaktan kumandaya basınca herşey çalışıyor(flaşörler ,sinyal lambaları falan) fakat ses çok az çıkıyor .acaba ne ollmuş olabilir. sirene baktım siren doğru çaışıyor sorun gövdede.

forum üyesi

Standart oto alarm devresi

sireni söktüm voltaj verdim çalışıyor. sirende sorun yok.
    sorun gövdede.
    bunları arabadaki tesisata bağlayınca sirenin sesi sürekli 3v veriliyormuş gibi kısık çıkıyor.
    şimdi tesisatın alarm kutusuna bağlandığı soket var.
    kutuyıu açtım oralarda pinler(10 tane) var . güç kaynağından 12v verdim devreyi salladım role çalışmaya başladı alarmın çalışma ritminde. bu sırada diğer pinleri voltmetre ile kontrol ettim.

ilk pin şase zaten ikinci pinden +12 vermiştim.

3.pin:role çalışmazken 0 v. çalışınca 0- 12v arası çok hızlı değişim var.role durunca yine 0 volt.(siren çıkışının bu olduğunu zannediyorm fakat sireni bu pinle şase pinine bağlıyorum.salını çok hızlı olduğu için 8-12 v arası çıkan ses çıkyor sadece,melodisiz ışlık.)

4. pin:role çalışmazken 12v çalışınca sabit 2.15v .(bunun ne pini olduğunu anlaadım)

5.pinalarm çalışmazken 3 v çalışınca(0-3 volt arsı değişiyor)"araba tesisatına göre sirenin bu çıkıştan alındığını düşünüyorum.

6. pin: sürekli 10v .(bu pin ne pini bilmiyorum)

diğer pinler sürekli 0 volt gösteriyor.

ilgilendiğin için saol.şunuda merak ediyorum.rolenin yanında lm317 tipinde bir entegre var ama o değil.üstünde f 206 tıp2c yazıyor. bu entegre role çalışırkenki voltaj değişimini ayarlıyor olabilirmi.iinde osilator varmıdır.bu bozuk olabilirmi bozuksa nasıl anlarız.

birde bana en kolay yoldan bir transistörün bozuk olup olmadığını devre üzerinde nasıl anlayacağımı söylermisin.

birde alrm devresindeki microkontroler ler bozuk olabilirmi bu anlattığım duruma göre.öyleyse işimiz kötü.

Azimli
    Nereden
    Konya

Standart Ce: oto alrm devresi

Arkadasım sirenin şaseyi tam almıyo olabilir 1.si bu....2.cisi alrmın içinde siren cıkısında takip et bi diyot ve transistör olmalı bunları bi ölç tr arızalı ise genelde böle arızalar meydana geliyo...

Azimli
    Nereden
    Konya

Standart Ce: oto alrm devresi

Transistör sağlamlık kontrolü ;

Transistörlerin Multimetre İle Sağlamlık Kontrolü

Transistörlerin ayrıntılı kontrolü transistörmetrelerle yapılır. Transistörmetreler daha çok labaratuvarlarda kullanılır.
    Bir transistörün en kolay kontrol şekli multimetre ile yapılır, Ancak, bu halde transistöre herhangi bir zarar verilmemesi için multimetrenin içinde bulunan pilin 1.5V 'dan büyük olmamasına veya devreden akacak akımın 1 mA 'den fazla olmamasına dikkat edilmelidir.
    " Transistör devrede iken ölçüm yapılmaz."
    Şekil 4.8 'de PNP ve NPN tipi transistörlerin multimetre ile kontrolü sırasında uçların tutuluş şekilleri gösterilmiştir. Tablo 4.1 'de ise, yapılacak kontrolün esasları ve multimetrede aşağı yukarı okunması gereken değerler verilmiştir.
    Tablo 4.1 'e uygun olarak yapılan kontrollerede, direncin büyük okunması gerekirken küçük okunuyorsa veya küçük olması gerekirken büyük değerlerle karşılaşıyorsanız transistör bozuk demektir.
    Ölçmelerde, multimetrenin içerisindeki pil vasıtası ile büyük dirençlerin okunması sırasında ters polarma, küçük dirençlerin okunması sırasında doğru polarma uygulaması yapılmaktadır.
    1.5V 'luk multimetre ile yapılan kontrol sırasında transistörden akacak akım kısa bir müddet için 1mA 'i geçmeyeceğinden, günlük hayata girmiş transistörlerde herhangi bir bozukluğa yol açmayacaktır. Fakat, yayılım yoluyla yapılan alaşım transistörleri gibi hassas transistörlerin kontrolü sırasında, emniyet tedbiri olarak VCE collector geriliminin sıfırdan başlayarak gerekli gerilime kadar ayarlanması tavsiye edilmektedir. Bu bakımdan böyle transistörlerin transistörmetre ile kontrolü uygun olmaktadır veya 100-200 ohm 'luk seri direnç kullanılır.

Eklenti 256
    Şekil 4.1 - Transistörün Ohmmetre ile kontrolü

Eklenti 255

forum üyesi

Standart Cevap: oto alrm devresi

dotum aynı sorun benimde başıma geldi sorun şase almama çıktı seninkide ona benziyor şaseleri bi kontrol et derim...
    [line]
    sade sirenin değil bütün devrenin şaselerini kontrol et
    Konu medikalteknik tarafından (01.Kasım.2008 Saat 15:25 ) değiştirilmiştir. Sebep: Otomatik mesaj birleştirme

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)