Sayfa 4 Toplam 4 Sayfadan BirinciBirinci ... 234
Toplam 94 adet sonuctan sayfa basi 76 ile 94 arasi kadar sonuc gösteriliyor
    forum üyesi
    Nereden
    Antalya

Standart Cevap: CNC YAPIMI YARDIM !

Arkadaşlar konuyu daha farklı yerlere getirmeden tatlıya bağlayın artık lütfen, yanlış anlaşılma olmuş olabilir lakin gerek yok böyle muhabbete sonuçta burası yardım ve dayanışma sitesi, kimse kimseye hakaret edemez ya da o amaçla burada olamaz bu belliyken kırmaya kırılmaya gerek yok bu tür pürüzleride özel mesaj yoluyla halledebilirsiniz. Arkadaşımız saygılı bir şekilde yardımcı olmaya çalışıyor ancak forumda hiç bir araştırma dahi yapma gereği duymadan okul ödevini yaptırmak isteyenler var buna kimse sıcak bakmaz, sizede saygımız var ne demek istediğiniz gayet anlaşılır. CNC makinalar çok kapsamlıdır ölçü ve yapı olarak ne amaçla kullanaçağınızı belirtmeden fikir vermek çok zor, örnek pcb kazıma işinde kullanılan cncler led tabela işi veya mdf işçiliği yapanların işine yaramaz bilirsiniz. İşinize yarayacaksa linkte autocad çizimi, pdf formatında çizimleri olan komple projeler var buyrun:
    CNC Router Plans: Download free CNC router plans

forum üyesi
    Nereden
    BURSA

Alıntı elmakina Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar konuyu daha farklı yerlere getirmeden tatlıya bağlayın artık lütfen, yanlış anlaşılma olmuş olabilir lakin gerek yok böyle muhabbete sonuçta burası yardım ve dayanışma sitesi, kimse kimseye hakaret edemez ya da o amaçla burada olamaz bu belliyken kırmaya kırılmaya gerek yok bu tür pürüzleride özel mesaj yoluyla halledebilirsiniz. Arkadaşımız saygılı bir şekilde yardımcı olmaya çalışıyor ancak forumda hiç bir araştırma dahi yapma gereği duymadan okul ödevini yaptırmak isteyenler var buna kimse sıcak bakmaz, sizede saygımız var ne demek istediğiniz gayet anlaşılır. CNC makinalar çok kapsamlıdır ölçü ve yapı olarak ne amaçla kullanaçağınızı belirtmeden fikir vermek çok zor, örnek pcb kazıma işinde kullanılan cncler led tabela işi veya mdf işçiliği yapanların işine yaramaz bilirsiniz. İşinize yarayacaksa linkte autocad çizimi, pdf formatında çizimleri olan komple projeler var buyrun:
    CNC Router Plans: Download free CNC router plans
    İşte Bu adam gibi adam insanlar ifade tarzından kalitesini ortaya koyuyor saygıdeğer kardeşim elmakinanın yaptığı gibi.Sevgili kardeşim uyarın için çok teşekkür ederim ayrıca paylaşımın içinde ayrı teşekkür ederim.Böyle kaliteli insanlarla ilişkiler insanı kaliteye götürür.Sizleri biraz üzdü isem affola sevgili elmakina.
    Benim yapmak istediğim CNC pcb de yapacak , delme olayını da yapacak vede benim model uçak parçalarımı da Kontraplaktan kesecekl bir Masaüstü bir CNC yapmayı düşünmüştüm.Ben İnternette dolaşmadığım bir yer kalmadı vede iNGİLİZCEM çok zayıf kaldığı için çeviriler beni olmadık başka yerlere götürdü.İnanın aileme vakit ayıramadım bu yüzden siz saygıdeğer kişilere başvurmak zorunda kaldım.Eğer yapan var ise paylaşır diye düşünmüştüm.Bir de Buradaki arkadaşlara da isterlerse Step motor devreleri bende mevcuttur yardımcı olabilirim.Saygılarımla...

forum üyesi
    Nereden
    Antalya

Estağfurullah rica ederim, olur böyler şeyler ayrıca medetekrem arkadaşımız da siz de iyi insanlarsınız eminim, önemsediğim nokta bu tür durumlarda sonunun iyiye doğru gitmesidir. Sizin yapmak istediğiniz, portatif ölçülerde CNC freze şeklinde anladığım kadarıyla, verdiğim linkteki 'JGRO' cnc bir çok yerde paylaşılmış sizin de işinizi görür, ölçüler inç olarak verilmiş çalışma alanı kabaca 1100x560 mm gibi. Bütün ölçüleri metrik olarak dönüştürülüp yapılabilir; detay ve montaj çizimleri mevcut, bu arada her makina yapanın elinde ölçü plan olmayabilir kendi tasarımını bir şekilde uygulayabilir, başka bir örnekse Gebze MYO' nun cnc freze projesi var arkadaşlar elektronik, mekanik ve yazılımsal tüm deteylarını paylaşmışlar bunuda değerlendirebilirisiniz bir çok kişinin işini görecek bir makinadır.

Adım Adım CNC Yapımı indir[COLOR="Silver"]

forum üyesi

elmakina dün aklıma yeni fikirler geldi.normal makinelerin eksen sistemlerinde ortada vidalı mil onunda sağ ve solunda yataklama elemanları olur.ben böyle yapmicam ama.orta tarafı boş bırakcam.ve sağ tarafa bir motor sol tarafa bir motor koycam.yataklama elemanı kullanmicam.bu sayede hem 2 kat güç elde etcem hem makine daha kolay inşa edilceek hemde daha ucuz olcak.(bir eksen için 2 adet yataklama düzeneği kurmak gerekiyor.buda toplamda 40 tl civarı yapıyor.ama benim kullandığım motorun tanesi 9 tl.yani 40 tl lik yataklama sistemi yerine 9 tl lik bir motor kullancam.arada 30 tl fark var.az değil.yine aynı işi görcek hatta daha güçlü olcak )

forum üyesi
    Nereden
    Antalya

Aslında dediğin sistemin benzerleri var, mesela büyük makinelerde y ekseninde çift motor kullanılır ama her motor ayrı vidalı mili hareket ettirir, şimdi senin sistemde iki motor arasında kalpinlerle vidalı mili tutturacaksın, tek destek motor mili olacak ve vidalı mil üzerindeki x,y,z tüm yükler motor miline uygulanacak bu ne kadar sağlıklı olur, ikincisi her bir stepte mikron derecesinde de olsa motorlarda birbirinden farklı adım kaçmaları olduğunu varsayarsak uzun süreli çalışmalarda hassasiyeti düşerebilir ki pcb için kullanıcaksın 0,1 hassasiyetinde olması lazım en azından diye düşünüyorum, ayrıyeten mil sonlandırma yatakları en önemli parçalardan bi tenesi. CDR serisi sac rulman yataklarına bak bence içlerine birer tanede rulman yerleştirip gövdeye yapıştır millerin başlarına, bunların tanesi 1-2 tl ucuz bişey.. Bu arada kontrol kartı olarak bu devreyi kullanmayı düşünüyorum sence nasıl komple izoleli ve ayrıyetten 3 adet röleli çıkış var üzerinde
    Konu elmakina tarafından (10.Şubat.2012 Saat 22:45 ) değiştirilmiştir.

forum üyesi

o devre çok güzel hocam.ucuz lsa bende onu kullanıldım.bu arada mesela z ekseni tamam ama x ve z eksenlerinin tüm ağırlığı dediğiniz gibi vidalı millere yüklencek.peki hocam tek bir yataklama elemanı ve tek motor kullansak nasıl olur.yine vidalı milimizi takarız.tek bir yataklama sisteminide bunun altına veya üstüne monte ederiz

forum üyesi
    Nereden
    Antalya

Sitede sorun var galiba kontrol devresinin resmini koyacaktım olmadı yükleyemedim, motor tarafınada yataklama yaptığın zaman fazla maliyeti olmaz senin için hem daha sağlam olur demek istediğim, bahsettiğim parçayı buldum netten belki görmüşsündür, teknik resminde yan görünüşüne bakarsan daha iyi anlarsın demek istediğimi;

Hepsi Sanayi | CDR RC-1704 | PFL 204 CDR YATAKLI RULMAN

forum üyesi
    Nereden
    Antalya

Farklı yollardan yüklemeye çalıştım, bu devreyi kullanmayı düşünüyorum;

Uploaded with ImageShack.us

forum üyesi

kardeş kusura bakma.sakın devreyi görmeden cevap verdi.baştan sağma cevap veriyor diye düşünme ben tb6560 devresi için diyosun sanmıştım. son gönderdiğiniz devre başlangıç için oldukça uygun.bu arada devrede usb portu var ama usben çalışamaz bu devre biliyorsunuz dimi

forum üyesi
    Nereden
    Antalya

Önemli değil, yanlış anlamadım
    Şöyle birşey düşünüyorum esasen, paylaştığım devreyi biraz daha geliştirip orta sınıf üzerinde özellikli bir kontrol devresi tasarlayamazmıyız, beslemesi, kontrol ünitesi, motor sürücülerinin bir arada olduğu ayrıyeten elle kontrol için de uygun tek bir bord şeklinde. L297-298 çifti ile güzel tasarımlar var ama baya da olumsuz yorumlar okudum kullanıcılarından, mesala; dairesel interpolasyon için yetersiz olduğu yazıyodu yabancı bir sitede ki cnc frezenin bu konuda yetenekli olması gerekir, ısı problemi ve adım karçırma gibi olumsuzlıklardan da bahsedilmiş, Toshiba ve Allegro'nun çipleri pahalı ama kendilerine göre özellikleri var, mesela tb6560 mixed decay özellikli, adımlar arası geçişleri yumusatarak yapıyor, yani makine hareketleri ani duruş kalkış şeklinde olmuyor bu şekilde, kullanacağım motorlar 3A bu yüzden 6560 tercihim şuan. Aşağıdaki devre de olabilir yabancı bir siteden bulmuştum L6203 kullanılmış, 4 eksen için ve manuel kontrolüde bulunuyor 3 eksene düşürülebilir bu devrenin L298 ile olanıda var bende ama işimi görmüyor malesef;

Uploaded with ImageShack.us

forum üyesi

valla bilmiyorum.ben o adım kaçırma olayını gate entegreleriyle yapılan devreler için çok duydum.l297 için pek bir şey duymadım.tabiki en iyi seçim tb6560 olacaktır.spindle işini ne yapcaksınız

forum üyesi
    Nereden
    Antalya

Bunun için birkaç alternatifim var, alttaki özellik olarak daha iyi ama marka olarak nasıldır bilmiyorum, 650w yazıyor baya iyi devir ayarıda mevcut
    Makita GD0602 400W Kalıpçı Taşlama - El Aletleri
    CAT 6306c Kalıpçı Taşlama 650 Watt Cat Power Tools

forum üyesi

cat hem ucuz hemde daha üçlü ama tam olarak bende bilmiyorum nasıl bir markadır.siz ne işliceksiiz makinanız ile

forum üyesi
    Nereden
    Antalya

Hafif metaller dahil olmak üzere genel amaçlı cnc router şeklinde olacak, yani ölçüsü dahilinde geniş yüzeylerden, kalıp 3 boyutlu modeller vs. kısmet olursa haftaya başlıyoruz montaja

forum üyesi
    Nereden
    Antalya

L297-298 çiftini kullanacaklar için 3 eksen kontrol kartı, world dosyasında basit bir çevirisi var, inceleyebilirsiniz arkadaşlar işinize yarar umarım
    Eklenen Dosyalar Eklenen Dosyalar

forum üyesi

ya elmakina bu kaplinlere plot deliği nasıl açılıyor.nerde yaparlar bu işi.veya kaplini aldığım yer açarmı ?

forum üyesi
    Nereden
    Antalya

Sorman lazım çünki kimi firmalar isteğe göre açıp gönderiyolar, aldığın yerde yaptıramazsanda tornacıda açtırabilirsin düzgün olması lazım salınım titreşim yapmaması için, nasıl yıldız tipmi?

forum üyesi

tam adını bilmiyorum ama bunlardan http://www.basitcnc.com/images/Kaplin_K_220x141.jpg adam sordum 2 mm lik delikle geliyormuş.eğer mil daha genişse delikleri sen acacaksın dedi.tornacılara götürürsem onlar düzgünce acar dimi.balans sorunu olurmu

forum üyesi
    Nereden
    Antalya

servo kaplin diye geçiyo bu tip, motor ve milleri götürürsen mil çapına göre, toleranslı bir şekilde yaparlar bikaç yere sor istersen fiyat farkı olur çünki

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)