16f84 lü olanı hazırladım.umduğumdan daha güzel çalışıyor.teşekkürler.
PIC ile yapılmış şifreli kilitlerin en gelişmiş olanını hazırladım. kaynak dosyaları içinde asm, hex, kullanma kılavuzu, proteus simülasyonu, baskıdevre ve devre şeması bulunmaktadır.
2 adet şifreli kilit devresi var PIC16f84lü ve PIC16f877 li LCD ekranlı. bu devrelerde PIC in eeprom hafızasını kullandım. enerji kesildiğinde kaydedilen şifre kaybolmuyor . ilk şifreyi otomatik kontrol ediyor ve tuş takımıyla giriliyor. hafızaya 1 ile 10 haneli şifre kaydedebilinir isterseniz defalarce değiştirebilirsiniz. şifreyi 3 defa hatalı girme hakkınız var 3 defa hatalı girilirse şifre kilitlenir.
tuşlar açıldığında 1.5 dk işinda otomatik kapanır.
yapacak arkadaşlara kolay gelsin...
16F84 lü
indir:
http://profahmet.googlecode.com/file...t%20%2Bpcb.zip
16F877 LCD li
indir:
http://profahmet.googlecode.com/files/16f877sklt.zip
video:
[GVIDEO]http://video.google.com/videoplay?docid=-5509746211874303220[/GVIDEO]
PROTEUS için Keypad dosyası: MODELS.zip
not: proteus 7.2 den sonraki sürümlerde keypad düzgün çalışmıyor. bu sorunu gidermek için yukarıda verdiğim KEYPAD.DLL dosyasını proteus içindeki MODELS klasörüne ekleyin ve değiştirilme onayını verin.
teşekkürler...
Konu profahmet tarafından (30.Eylül.2010 Saat 05:27 ) değiştirilmiştir. Sebep: güncelleme

16f84 lü olanı hazırladım.umduğumdan daha güzel çalışıyor.teşekkürler.
selam
dosyaları indirdim. Fakat .LYT dosyalarını ne ile açacagım. Eagle ile açamıyorum.
eagle programında open var board ksımından dosyanın yerini gösterek .brd uzantılı dosyayı ise orda açmayı dene kesin açacaktır içalışamlar
Selam ben şifreli kilt devrelerinden birini yapmak izstiyorum 16F84 olanı projeboard üzerinde kurdum gayet iyi çalışıyo sonra düşündüm LCD ekranlı olanı yapayım dedim fakat bir türlü programı 16F877 ye atamadım bi çok program denedim 000h hatası diye bir hata veriyor. Sebebini biliyorsanız ardımcı olursanız sevinirim.İyi çalışmalar.
bence ıcprogla atmanı tavsiye ederim türkçe dile çevir programı daha sonra da aşagıdaki ebook dosyasını indir kitep türkçedir gereken ayarlarını yap ve pice direk aktarabilirsin içalışmalr
http://www.elektrobilim.org/up/ebook/ic.pdf
Konu elektrobilim tarafından (05.Nisan.2007 Saat 15:12 ) değiştirilmiştir.
16f877 ile 16f877A ayarlarına dikakt et.bu ikisi farklı.
Konu profahmet tarafından (05.Nisan.2007 Saat 15:24 ) değiştirilmiştir.
@elektrobilim
pdf dosyasındakileri harfiyen yerine getirmeme rağmen 0000h hatasını veriyor: Başka bir öenriniz var mı acaba?
@profahmet
ona dikkat ediyorum mesela şöyle denedim 16f877A ya atattım program yazılıyo gösteriyo bu kez hata vermeden fakat oku dediğimde içi boş görünüyo...
Konu profahmet tarafından (05.Nisan.2007 Saat 15:39 ) değiştirilmiştir. Sebep: mesajları arka arkaya yazmayınız... tek başlıkta toplayın.
soyle yapınız ben bir program linki verim ve o programın türkçe kullanımını ekleyecem ooyle yapıp deneyin
picallw kullanımını veriyorum gerekn o ayarları yaparsanız sorun ortadan kalkar mutlaka deneyiniz aşagıdaki adresten dokumanı indiriniz picallw programını buraya upload ettim
picallw indir:
http://picallw.feniks-pro.com/zip/paw016.zip
türkçe dökümanı :
http://rapidshare.com/files/24484129/mcr5.pdf
Konu profahmet tarafından (09.Nisan.2007 Saat 18:39 ) değiştirilmiştir. Sebep: mesajlar birleştirildi
merhabalar ben hala pic i programlayamadım ne yazık ki.picall rogramını çalıştırma imkanı bulamadım bir tane paralel port dönüştürücü buldum ama sanırım bağlantıları farklı olduğundan picall programı aygıtı bir türlü tanımadı eğer başka önerieriniz varsa bekliyorum. iyi çalışmalar....
0000h hatası çok ünlüdür bununla karşılaşmayan kalmadı. bunun çok nedeni var onlara dikkat edersen sorunu bulun.engkilic Nickli Üyeden Alıntı
0000H HATASI NEDENLERİ :
1- progralama kartının pc ile haberleşmesinde donanımsal sorun varsa ondan verir. bağlantıları kontrolet. JDM programlayıcıyı kendin yaptıysan PIC in pinlerine giden bağlantıların çok kısa olması gerekiyor.bunları uzatırsan sorun çıkar.(bu yüksek hızlı olmasından kaynaklanıyor)
2- JDM programlayıcılardan kullanıyorsan PIC lerin MCLR pinine bağlı 10k lık direnç bazen sorun yaratıyor. bunun yerine 220 ohm kullan.
3- PIC e CP yani kod koruması yapılmış ise (bunu yanlışlıkla yapmış olabilin) bu hatayı verir.
4- programlama kartının programında (ıc-prog,pıcup...vb) xp ile uyumunda sorun varsa hata verebilir. xp driverini yüklemeyi dene. ıcprog un driverini aşağıdaki ekten indirin.
5-programlayıcıların veri yazma okuma gecikme ayarı vardır. bu hız ayarıdır. gecikmeyi buyüterek hızı yavaşlat.
6-programladığın PIC in programlayıcıyla uyumunun olmasına dikkatet. (PIC16F877 ile PIC16F877A örneği)
7- PIC bozuktur. başka birtanesiyle deneyin.
ICPROG XP DRIVERI:
hocam selam bütün durumları denememe rağmen bir türlü 877 yi programlayamadım bu gidişle vazgeçicem projeyi yapmaktan bilmiyorum çok zor bir durum ya...Bi türlü çözemedim sorunu...
arkadaşım belliki sorun bu şekilde çözülmeyecek, sana iki önerim var, birincisi bu devreyi montajlanmış çalışır halde 30ytl ye benden temin edebilirsin, ikincisi illa kendin yapmak istiyorsan elektronika_duray@hotmail.com beni ekle msn den sorunu çözelim ve buraya neticeyi yazalım.engkilic Nickli Üyeden Alıntı
www.elektronikaforum.com
selam,
şifreli kilitlerin lcd li yada normal olması klavyenin ayrı yerde olması gerekiyor. yani tüm hepsi devre üzerinde olunca röle kısa devre edilip kilit açılabilir.fakat sadece klavye olursa herhangi birşey yapılamaz.
yakında devre şemasının yni dizaynını gönderecegim.
sayg.....
rambili@msn.com
selamün aleyküm.
ben 16F84 lü şifreli kapı kilidini yapmak istiyorum fakat devrede rölenin sadece 2-3 sn. ye enerjilenmesini istiyorum bunu nsl yapabilirim.?Yardımınızı bekliyorum.
aşağıdaki bölümde değişiklik yapacaksın.beyso Nickli Üyeden Alıntı
aşağıdaki gibi değiştirilecek.Kod:SDOGRU CLRF SAYAC4 BCF PORTB,6 ;şifreyi yaz uyarısı ledi söndür BSF PORTB,0 ; çıkış [1] CALL BEKLE CALL BEKLE BTFSS PORTA,4 ;şifre değiş butonu test et GOTO YENI ;basılmışsa yeni yaz CALL BEKLE CALL BEKLE BSF PORTB,3 BSF PORTB,2 BCF PORTB,1 BTFSS PORTA,3 ; "*"ı test et GOTO VAZGEC GOTO SDOGRU
buraya nekadar bekleme eklersen anahtar okadar açık kalır.
hazır derlediğim dosyayıda ekledim en alttaki dosyayı indir.
Kod:SDOGRU CLRF SAYAC4 BCF PORTB,6 ;şifreyi yaz uyarısı ledi söndür BSF PORTB,0 ; çıkış [1] CALL BEKLE ;kontak bekleme süresi CALL BEKLE CALL BEKLE CALL BEKLE CALL BEKLE CALL BEKLE CALL BEKLE CALL BEKLE CALL BEKLE CALL BEKLE ;kontağın son bekleme süresi BTFSS PORTA,4 ;şifre değiş butonu test et GOTO YENI ;basılmışsa yeni yaz CALL BEKLE CALL BEKLE BSF PORTB,3 BSF PORTB,2 BCF PORTB,1 GOTO VAZGEC
Teşekkür ederim.
slm 16f84 ile yapılan şifleri kilit devresinin .hex kodları hangi derleyici ile yapıldı acaba. bunun micro c ile olanı yayınlanabilir mi acaba varsa. yada bu yazılmış olan hex i bir şekilde program gibi şeylerle başka dile dönüştürme imkanım var mı yardımcı olabilir misiniz. ben sizin diğer siteye de üye oldum ama http://profahmet.forumup.com/ olan siteye bana aktivite maili ghelmedi aynı isimle üye olmuştum.
Konu ersssinnn tarafından (14.Nisan.2007 Saat 14:50 ) değiştirilmiştir.
16f84 lü kilit asm ile yazılıp mplab ile hex e çevrilmiştir,
diğer forumdan aktivite maili gelmesine gerek yok, artık adres burası![]()
Konu profahmet tarafından (14.Nisan.2007 Saat 19:24 ) değiştirilmiştir.
micro c ye dönüştüremeyiz demi kodları.kodları yazmanızı istemiorum bu hiç dpğru olamz biliorum. sadece başka bir yolu olup olmadıını merak ediorum. bilmediğim için soruorum. özür dilerim
Konu ersssinnn tarafından (02.Mayıs.2007 Saat 19:03 ) değiştirilmiştir.
PIC16F84A ile yapılan şifreli kilit devresinde şifrenin arka arkaya 3 defa yanlış girilmesi üzerine 16F84 ün çıkış uçlarından herhangi birine röle bağlanıp alarm,siren gibi devreler kontrol edilebilinir mi?Yada elinizde var ise paylaşılabilir mi?
16f84lü devrede pin11 (portb,5) yanlış şifre girilince kısa bir süre aktif olur, 3 defa yanlış girilirse sürekli aktif kalır, bu port'a 5saniye gecikmeli alarm takılırsa 3 defa yanlış şifre girdikten sonra alarm çalar.
engin kılıç arkadaşımızın sorunu çözülmüştür.......
kendisi bugün beni ziyaret etti ve hex dosyasını pic e yükleyip kendisine teslim ettim. (pc de sorun olduğuna karar verdik, format atıp tekrar deneyecek)![]()
![]()
![]()
selam arkadaşlar yapmış oldugunuz şifreli kilit projesi çok güzel benim yıllık ödevim şifreli kilit bana bu devrelerin eagle'da çizilmiş baskı devresini yollaya bilirmisiniz lütfen yoksa sınıfta kalacam ben bunu tuş takımları var hazır onlara göre yapmak istiyorum lütfen biri yardım etsin bana çizerek şimdiden çok çok teşekkür ederim...
![]()
![]()
duray hocam merhaba 16f877 yi yükledim problem karttaymış daha kapsamlı bir programlama kartına programı aktardım şimdide üzerinde değişiklik yaparak aktarmayı denicem..buarada size mail atıyorum fakat görmediniz henüz sanırım...
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)