arkadaşım bu işini görür inş.
arkadşlar bi vumetre yapmak istıyorum sıtede yeniyim yardımcı olrdanız cok sewınırım![]()
arkadaşım bu işini görür inş.

20 ve ya 30 ledli bi vumetre seması varmı elnzde
ama bnm yapmak istedıqım vumetre 20 30 ledli olması lazm .s yardımcı ola bilirseniz çoksewnrm
bu devreyı yapmıstım çok ıyı çalısıyo ama benımyapmak ıstedıqım vumetre 20 ve ya 30 ledli olsa daha ıyı olr sımdıden yardımlarınız ıçn tşşkr le r
krdşm bu devreye bn 2 qun once yaptın cok quzel çalısıyor elıne saqlık bn 20 ledli ve ya 30 ledlı bı vumetre yapmak istıyorum acık şema bask devresi ve bide açıklarsanız cok sewnrm krşm
ewt krdşm bn 2 qun once o devreyı yaptıp cok quzel çalısıyor elıne saqlık bn bu vumetreyı 20 ledlı falan yapabılırmıyım bı onerınız warmı krdşm?![]()
Kaçık ben değilim dostum kaçık olan uykum.....
eyw krdşm![]()
krdşm ama baskı devresi ve açık şema bulamadım yardım .ss

buradakiler gerizekalı değil.aynı mesajı veya cok benzerini sanki bir gerizekalının kafasına sokmaya çalışırmış gibi 5 defa yazmanıza gerek yok.demekki herkesin bir işi var ki sizin konunuza bakamamışlar.
hazırcılğıda alışmayın birazcık araştırın.aslında elinizde o kadar güzel bir imkan varki.google.iki kelime yazarak 1 saniyeden az sürede 1000lerce sayfa bulabilirsiniz?peki neden kullanmıorsunuz.googleden küçük bir araştırma yapsaydınız keşke.sorunuza gelince:
lm3915 devresinden üç tane yapın uc uca ekleyin ancak hepsinin 1.2k ve 10 k potlarının değeri farklı olsun.o direncler ses hassasiyetini ayarlar.dneme yanılma yaparak o değerleri bulacaksınız.yazdıkalrımın aynısı hatta daha fazlası googleda yazıyor
kusuruma balma krdim sitede yeniyim msjım qelmedi sandım ve lm3915 leri birbirine paralel mi baqlıycaz?
googleden okdar çok araştırdım hiç birşey anlayamadım krdşm biraz sakın ol emin ol yapa bilseydim yardım istemezdim
kardeş bu işi 3 entegre ile yapılacağına bir entegre ile yapılsın hem fiyat durumundan ucuzlar hemde yapacak olan kişinin kafası fazla karrışmaz yani bu iş için de db ayarları çok farkılı lm3915 3 db aralıklarla çalışır ve 20 30 ledli k bir vumetre yapılak istenirse bunun için ayrı d ler kullanılmak zorunludur eğer -3 ile +3 db lik ve 20 ledlik bir devrede sadece entegre kullanılmaz
krdş bu db ve d ler ne anlama geliyor bilmiyorum ve bana önermek istediğin bişe varsa söylermisin nasıl yapa bilirim sen fikir ver bana ben baskı devresini çıkarırım krdşm senide yorkam istemiyorum![]()
30 led kullanmak istiyorsan pıc veyza atmel işlemcci kullanmalısın veya entegreli devrelerde kullanabilirsin ama onlar seni yorar pic ve atmel için de programlama sıkıntısı yaşarsın db dediğim entegrenin ses şidetine göre çalışması bir entegre devresi kullanmak istiyorsan her 2 led için bir transistör bağlanman gerekli oy üzden ben sana yağımı kolay pıcsiz ve transitörsüz entegreli bir vumetre öneriorum aynen dedğim gibi 20 ledli daha fazlası için entegre ve taransistör kullanman ayrıca capacitör dirneç vb kolay bir devre bnm önerdiğim devre 20 ledli tam sana göre bir devre kardeş işini görürmü bilmem http://hotfile.com/dl/120445031/4511...vresi.rar.html
krdş bana bi açık şema versen linki indirdim sadece paintte aca bildim ve karmaşık yazılar var birşey anlayamadım
indirdiğim linki sadece paint açtı ve hiç birşey belli olmuyor yazılar var sadece elimde açık şema olsa baskı devresini çıkarmaya çalışırım krdş![]()
kardeş bende bu devreyi araştırarak buldumbu sideten bakabilirsin http://320volt.com/ka2281-20-led-vu-metre-devresi/ açık bi şeması yok ama oradaki pcb şemasından veya fotodan çizebilirsin oradaki 560 r (ohm ) direnç kullanılmış galiba
![]()
eyw krdşm pekı ben bu baskı devreyı dırek cıkarsam nasıl olur ve devrede kullanılan entegrenin adı yok krdşm![]()
krdşm çook yardımcı oldun devreyi yardımların sayesinde buldum krdşm çok saql ellerine sağlık kardşm eyw![]()
krdş 560 dirençler tahminen nedir ohm mu yoksa k mı ? devreyi yarın yapıcamda krdş
kardeş bu 560 direnç mi yoksa başka bi rşeymi bilmiorum bu küçük çipler hakkında bilgim yok ama bunlar direnç ise 560r dir R=ohm olduğuna göre 560 ohm dur
inş oyledr krdş![]()
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)