Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu
Toplam 42 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 25 arasi kadar sonuc gösteriliyor
    forum üyesi

Standart Elektrobilim.org ve üyeler hakkında..

Tüm Arkadaşlara Çalışmalarında başarılar dilerim.
    Son zamanlarda gördüğüm bazı yazılar ve birkaç aydır gözlemlediğim kadarı ilevTürkiyedeki elektronik ve yazılım hakkındaki paylaşım sitelerinden biri olan elektrobilim'de bazı istemediğim, olmasından hoşnut olmadığım durumlar mevcuttur.
    Yukardaki durumun oluşmasında ilk önce kendisini bilmeyen seviyesiz üyeler, daha sonra bu üyelere bu cesareti veren yönetimin sorumlu olduğunu düşünüyorum.
    Olay üyenin diğer üyeye sinkaflı küfüre kadar ilerlemiştir. bu konuda yöneticinin üye seçiminde daha özenli davranması gerektiğini göstermektedir. ayrıca bu hal ve davranış içerindeki üyelerin üyeliklerini iptali, bu üyenin tekrar başka bir isimle üye olmasını engellemek için IP banlanması gibi işlemlerin yapılmasının bir gereklilik olduğu kanısındayım.Çünki önce ahlak, sonra ilgi olursa bilgi kendiliğinden oluşur.
    saygılarımla..

forum üyesi
    Nereden
    KÖLN

Standart Cevap: Elektrobilim.org ve üyeler hakkında..

Hocam bu dedigin olay dün basima gelmistir. "Acemiyim" adli üye anama bacima varincaya kadar agiza alinmayacak laflar etmistir bana.Gönderdigi mesajlari direk olarak aykut beye ilettim.Eger bu kisinin üyeligi silinmesse ve tekrar üye olunmasi engellenmesse ben artik bu foruma ugramayacagimi belirtiyorum. Dün direk olarak konu silinmistir ama üye yarim saat boyunca hala icerdeydi ve bana özelden hakaretler etti. Bu konudada hic kimse birsey yapmadi

super Moderator
    Nereden
    Nerden geldik nereye gidiyoruz

Kardeşim seni dün rahatsız eden seviyesiz adam dün siteden kovuldu o hadiseden sonra.Şahsım adına çok özür dilerim.Bundan sonra sana bu konuda söz vereyim seviyesiz davranan her kim varsa ben bile dahilim forumdan atılacaktır.

www.ledkontrol.com
    Nereden
    Antalya

IP banlaman çözüm olmayacaktır muhittin kardeşim.Modeme Reset atılınca yeni bir IP ve yeni bir üye oluşuyor.
    www.Ledkontrol.Com <<<
    void Basla()
    {
    //-----New Code----
    fast_io(aynaya bak)
    portb=(Hayata gülümse);
    output_high(Neşeni yansıt);
    Goto Basla;
    }

Code'm mu oturturum

Moderator
    Nereden
    samsun

o zaman bu işin çözümü yokmu?
    Allah yolunda öldürülenlere"ölüler"demeyin.Bilakis onlar diridirler,lakin siz onu anlayamazsınız.Bakara-154
    TB6CKG

Üretim Mühendisi
    Nereden
    izmir

Ethernet kartının seri nuamrasını cookiler den çeklebilir ve onu banlayabilirsen ancak çözüm olabilir heralde ancak bu mümkünmüdür ?
    Windmöller & Hölscher HelioStar GL Chief.

Moderator
    Nereden
    samsun

bilemiyorum ama ethernet kartınında değişme imkanı var.
    Allah yolunda öldürülenlere"ölüler"demeyin.Bilakis onlar diridirler,lakin siz onu anlayamazsınız.Bakara-154
    TB6CKG

Kayıkcı Elektronik
    Nereden
    istanbul

arkadaşlar bazı insanlar terbiyesizliği felsefe edinmiş bu konuda kendini geliştirmekten çok ama çok mutlu olurlar. sonuçta bu forum herkese açık bir forum ve öyle olmasından memnunum.

malesef böylelerine cevap verdiğinizde haketmediği kadar insan yerine koyuyorsunuz. cevabınız ne olursa olsun . sonuçta niyeti bozuk birisi ve siz niyetini bilemezsiniz hoşuna gitmeyen bir cevap vermezseniz asıl yüzünü gösterme şansı veriyorsunuz. diye düşünüyorum.

sonuçta biraz ağır bi söz ama cuk oturacağını düşünüyorum---it ürür kervan yürür----.

bu yüzden banlamak gerekli ama tamamiyle izole etmek mümkün değil diye düşünüyorum. o yüzden hiç cevap yazmamak daha mantıklı bence . sonuçta o vatandaş kendisine uygun olmadığını düşünüp kafa yapısına uygun başka sitelerde kaşınmasına devam eder diye düşünüyorum. birde bazıları bu foruma bişey yazdığı zaman karşısında ve olursa olsun cevap vermesi gereken görevliler var zannediyor sanki. birde hoşuna gitmeyen bir cevap geldiğinde asıl karakteri çıkıyor ortaya. Böyle bişiy yok arkadaşlar. Lütfen biraz saygılı olalım birbirimize. sonuçta bu forum samimi üyelerin fazla olduğu bir forum diye düşünüyorum.
    EN GÜZEL HAYAL GERÇEĞE DÖNÜŞENDİR..

SsEeRrCcAaNn
    Nereden
    T.dağ

Merhaba Arkadaşlar.. Bir üye,Atıyorum mesaj sayısı 50 den fazla olan bir üye tarafından davet edilirse daha seviyeli olur diye düşünüyorum.. yasaklamalar çözüm değil her türlü yasaklama aşılır diye düşünüyorum.. sonuçta herkese açık bir forum.. katkı yapmak isteyen bir üye tarafından davetiye yolu ile aramıza katılır ve eğer seviyesizlik ederse o banlanır.. onu davet eden üye ceza alır gibi.. bence böyle durumlarda davet eden kişi ceza almamak için davet edeceği üye konusunda seçici ve uyarıcı olacaktır diye düşünüyorum.. Tabi şahsi önerim..

Kolay gelsin..
    Artık Bir İnsanın Önüne Bir Bilgisayar vererek Onu Daha Üretken Yapmıyoruz..O günler Geride Kaldı..

Jalv2 Türkçe Kaynaklar

Asst. of Flight Technician

www.ledkontrol.com
    Nereden
    Antalya

Bu bahsediğin sistem şuan elektrotekno.com da uygulanan sistem.fakat bunun da birsüre sonra çatırdamalarla karşılaştıgını gördüm.elektro tekno da .üyelik referans kodu gerektiriyor ve aynı zamanda adminlere @edu.tr adlı bir mailden kendinizi tanıtarak attığınız bir mail ile de referans kodu alabiliyorsunuz.bu kod sayesinde siteye üye olup paylaşımları takip edebiliyorsunuz.ama bir dosya indirmek istediginiz de karşınıza puan sistemi çıkıyor.puanın yoksa ihtiyacın olan bir konuya ulaşamıyorsun.zaten elektrobilim in sevilmesinin bir nedeni de bu olayların hiçbirinin olmaması.herhangi bir sorunla karşılaşmadan dosyaları paylaşıp indirebiliyorsunuz.Referans sistemi getirilse bile elektroteknoya benzemese güzel olur.

ayrıca bu birkere başımıza geldi sanırım bence önlemi adminler düşünüp kararlaştırsınlar .biz yeterince sitem ettik .

gereginin yapılmasını arz ederim
    www.Ledkontrol.Com <<<
    void Basla()
    {
    //-----New Code----
    fast_io(aynaya bak)
    portb=(Hayata gülümse);
    output_high(Neşeni yansıt);
    Goto Basla;
    }

Code'm mu oturturum

Üretim Mühendisi
    Nereden
    izmir

indirmeler için puan olması şart değil
    sadece üyelik için referans gereksin

Referans olayınada bir sınır olmalı tabi örneğin aylık 10 referans gönderme hakkı herkese tanımlansın ve her ay yenilensin
    Windmöller & Hölscher HelioStar GL Chief.

***Site Kurucusu***
    Nereden
    Mersin

yakın zamanda üyelik sistemini değiştirmiştim fakat bu sisteme üye olan arkadaşlarr sıkıntı yaşadılar . İstediğiniz gibi referanslı sisteme geçiş yapacağım ama içeriği paylaşmada ole bir puanlama sistemi getirmeyeceğim umarım bu az olsun bu tür sorunların önüne geçebileceğimizi düşnüyorum içalışmalar arkadaşlar

Downloader
    Nereden
    Konya

Sitede bence gördüğüm kadarıyla moderatör az. Ve kurallar biraz gevşemiş gibi sanki.Bence moderatör alımı yapılıp böyle üyeler görüldükçe banlanmalı. İstediği farklı isimle üye olsun küfür vs oldu mu banlama yapılmalı.

Kolay gelsin.
    Araştırmak ön sevişme gibidir!

forum üyesi

Merhaba, bence sınırlamak sorunu çözmez paylaşımı azaltır kanatindeyim. hernekadar modem restelenmesi vs gibi durumlarda ip değişsede yine yakın merkezlerden bir ip verir.
    iplocationfinder gibi web servislerinden bunun takibi mümkündür. zor bir olay kabul ediyorum ama biryerlerden başlamak gerektiği kanatindeyim.

ADANA
    Nereden
    ADANA

bu konuda ne moderatörün nede site yöneticilerin hiç bir hatası olamaz günde kaç bin kişi üye olabilir.Moderatörler veya yöneticiler nereden yetişebilecek buna herkesin işi var adamlar sürekli burda online olamazki bu tamamen bu tür davranışları sergileyen sorumsuz insanların suçudur.Zaten bu şekilde davrananlar nasıl bir terbiye veya nasıl sorumsuz bir şekilde kendini geliştirmiş olduğunu burada da ispatlamış oluyor.

forum üyesi
    Nereden
    KÖLN

üyelik konusunda benim fikrim.
    Daha öncede konusulmustu ETE hocaylan burada.
    Üyelik Sadece dini ve Milli bayramlarimizda acilsin.Baska zaman acik olmasin.Bölyece forum kirliliginden kurtulmus oluruz.Hergun Ögrenciler geliyor vay efenim ödevim var proje lazim bisey anlamiyorum deyip,isi bitince foruma ugramaz oluyorlar. Hergun 50 tane konu aciliyor hepte ayni konular.
    Saygilarimla.

----------

Bir ikinciside Sikca Sorulan Sorular diye bir bölüm acalim.
    pice baslayan arkadaslar icin elimizden geldigi kadar hep beraber birseyler yazmaya calisalim.
    En temelden baslamak sartiyla böylece herkez önce orayi bir okur sonra sorularina cevap bulamassa konu acmak geregi duyar.
    Bazi forumlardada Konu acarken anahtar kelimeleri bulup direk soruyor bu konu atiyorum 5 sefer acildi arastirdinizmi diyerek bu da bir yöntem olabilir.

forum üyesi

Siteye üye olmayı zorlaştırmak paylaşım oranını düşürür ve bu da üye sayısını azaltır kanaatindeyim. Her üyenin sürekli sitede aktif olarak gezinmesini ve paylaşım yapmasını da bekleyemeyiz.

ADANA
    Nereden
    ADANA

öyle bir bölüm açılsa bile yine beleşciler konu açarak bunu devam ettirecekler bu sorunu adamlarda araştırma merak'ı olsa zaten böyle bir şey yapma gereği duymazlar.önce bir araştır bulamazsan son çare olarak konu aç dimi.

Nazmi B.
    Nereden
    Başkent

1- kimse kimseye durduk yere küfür etmez. arada bişeyler yapılmıştır. elbette işin görünmeyen yüzünü bilemeyiz. şuda var ki, bazı kendini bilmez saygısız adamlar gerçekten küfür edilmeyi hakediyor ama yinede bu son çaredir. ilk yapılacak iş cevap vermemektir.
    2- üyelik sistemini nasıl yaparsanız yapın herzaman sıkıntı yaşayacaksınız. bunu kısıtlamakla başkalarının paylaşım özgürlüğüne ve yardım alma ihtiyacına müdehale etmiş olacağız ve faydasız bir zorluktan başka bişeye yaramayacaktır.
    3- elektrobilim yönetiminde bazı anlaşmazlıklar yaşanmış ve kadro değişikliği meydana gelmiş, hatta bazı adminlerin yasaklandığınıda gördüm. e işte baştakiler böyle yaparsa üyelerden herşey beklenir. buranın yönetimi düzenlenmedikce hertürlü sorunla karşılaşacaksınız.
    4- sitedeki warez paylaşımlar son zamanlarda çoğalmaya başlamıştır ve ayrıca bazı üyeler geyik niyetine gereksiz yazılar yazmaktadır. bu gevşemeyi önlerseniz saygı oranında artış olacaktır. unutmayınki butür yasak paylaşımlar dengesiz üyeleri üstüne toplayacaktır. bunun çözümü ise, ya bunları sileceksiniz yada üye olmayanlardan gizleyeceksiniz.
    5-unutmayın ki, üyelerin yazıları saygılı olursa dierleride buna bakarak saygılı olacaktır ama gereksizler ortalıkta çoğalırsa bunu görenlerde aynen böyle olmaya başlar.

saygılarımla.
    Nazmi B.

forum üyesi

kimse kimseye durduk yere küfür etmez
    Böyle bir mantık olamaz. Küfür edilmez sayın PWM.C Herkese açık bir ortamda küfür edilmesini nasıl böylece "mantık" çerçevesine sığdırıyorsunuz. oldukça garip.

Kayıkcı Elektronik
    Nereden
    istanbul

arkadaşlar sadece forumlar değil heryerde ve her zaman saygı ön planda olmalı. kimse kimsenin yazısını tarzını beğenmedi diye küfür edemez. zaten bu tür saygısız insanlar terbiyesizlik yapmak için hep bir fırsat kollarlar. butür sanal ortamlarda bazı çakalların kendilerini aslan zannetmesine meydan verdiği için bence cevap vermemek daha iyi . sonuçta bu tür terbiyesizlik yapan banlanmayı falanda göz önüne alır sanırım. o yüzden uygunsuz gördüğümüz kişileri modoretörlere bildirmek daha mantıklı.

admine bir sorum olacak bu arada: hocam argo-küfür gibi mesajları takip eden filitre uygulamaları falan var. sitemizde böyle uygulama yokmudur acaba- varsa aktif edebilirmiyiz. hem anında sizin ve modoretörlerin haberi olur ve durum daha ileri gitmeden terbiyesizlik yapan anında cezalandırılabilir. diye düşünüyorum.
    EN GÜZEL HAYAL GERÇEĞE DÖNÜŞENDİR..

Nazmi B.
    Nereden
    Başkent

Alıntı muhittin_Kaplan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Böyle bir mantık olamaz. Küfür edilmez sayın PWM.C Herkese açık bir ortamda küfür edilmesini nasıl böylece "mantık" çerçevesine sığdırıyorsunuz. oldukça garip.
    sayın Muhittin, biri bana köfür ettiyse kesin bunda benimde hatam vardır. bildiğim iki atasözü var "iti an çomağı hazırla" ve "yatan ite taş atma" diye...
    anlayacağın ben saygılı olduğum müddetce karşımdakide saygılı olacaktır ama tam tersi dierinin zoruna gidecek bir eylem yaptığımda elbette kötü söz duyma olasılığım gelecektir. bunu tercübelerime dayanarak söylüyorum.
    ikinci bir husus, bazı haddini bilemeyenlere yeri gelince kötü konuşmak gerekiyor maalesef.
    Ziya paşa'nın bir beyiti var bilirsiniz
    "Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir,
    Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir"
    benim anlatmak istediğim mantık buydu. tabi bunlar şahsi görüşüm ve illaki yapın demiyorum. arada böyle yamuklar olmasaydı biz düzgün olmazdık değilmi.

Moderator
    Nereden
    samsun

Alıntı pwm.c Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    1- kimse kimseye durduk yere küfür etmez.
    ne demek oluyor bu şimdi.küfür edenmi haklı yani.konunun başını bilmediğiniz belli.bilmediğiniz bir konu hakkında dikkatli yazmanızı tavsiye ediyorum.
    TB6CKG

forum üyesi
    Nereden
    SAKARYA

Alıntı muhittin_Kaplan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Degerli arkadaşlar iki üye karşılıklı atışmış. ''ÖZEL MESAJLARIN DA'' bir arkadaş bir gaflet gösterip özel mesajdan alıntılar yapıp sitede alenen aynen yayınlamış. şimdi bu iş çok mu doğru.
    karşılıklı atış kavga büyüyünce de bütün küfürleri sitede göster. site yöneticileri ne işe yarıyor. neden yayınlamadan önce yöneticileri bilgilendirmiyorsun da iş küfürleşmeye gelince yayınlayıp,biz üçüncü şahısların aranızda nelerin geçtiğini, tamamını görmeden kendini haklı çıkarıyorsun.
    insan utanır o mesajları burada yayınlamaya.
    böyle güzel bir ortamı bozmaya kimsenin hakkı yok.
    haklı olanın yanındayım ama işin aslını bilmeden.
    kimse gücenmesin.
    Birde yönetimdeki arkadaşlardan ricam hergün yönetimden bir arkadaşın nöbetleşe gibi siteyi takip etmesi ve olaylara erken müdehale imkanları varsa kullanmaları.

super Moderator
    Nereden
    Nerden geldik nereye gidiyoruz

@PWMC
    konuyu okuduysan arkadaş tam manası ile sağlam bir bikgi vermiyor. Ben şunu yaptım bunu yaptım AC... DC mi vereceğim diye neyse.... bizim iyi niyetli bilgisini seve seve paylaşan kardeşimizde izah ediyor....Daha detaya girmiyim ilerleyen kısımlarını görsen sinir sistemin çöker.Konuyu sildim....

Velhasıl

Burda kimse kimsenin şahsına yakışmıyacak laflar etmemesi gerekir. Diyelim ki etti ben gözümle gördüm. Şimdi kalkıpta ben bu adama nasıl haklı derim daha ne istediği ve ne yapacağını bilmiyor hazır bilgi istiyor hadi hazır bilgiyi veren kardeşimizde sen bunu nasıl bilemedin dediğinde............................................................................................

saydıkça sayıyor....

Böyle içerikler görünce ya da bana birinden uyarı gelince hemen mesajını silerim gerekirse üyeliğini silerim.Elimden gelen bu kadar. Şahsım adına.....

Aslında en baştan böyle olmaması gerekir. Burasıda bir ilim yuvası.Önce ahlak...Sonra kalite

Olmamaması tek temennimizdi.Konuyuda fazla uzatmayalım .Ortak yol bulmamız kafi'dir.

----------

@KAYZER benim böyle bir imkanım yok. Olsaydıda KULLANAMAM

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)