Toplam 3 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 3 arasi kadar sonuc gösteriliyor
    forum üyesi

Standart lütfen yardım edin

herkese merabalar

ben gazi ünüversitesi elektrik elektronik mühendisliği bölümünde okuyoruym.3. sınıfa geçtim ve dal seçimi yapmam gerekiyor.ya elektrik yada elektronik-haberleşme seçecem.
    benim elektroniğe karşı ilgi,m var ama haberleşmeye değil.yani pcb çizim donanım, program dilleri ,elektronik devreler,robot yapımı gibi kısımları seviyorum.

ama türkiye piyasasında elektrik alanında iş bulmak daha kolay diyolar.otomasyon sektörüde ilgimi çekiyor fakat sadece programlama kısmı.arkadaşlarım bu alanda ilerlemek istiyor.fakat ben elektrik seçersem hep gözüm elektronikte kalacak.bir de elektroniğin zorluğu var tabi.

bana elektrik ve elektronik piyasası hakkında bilgi verirmisiniz.yani elektronik seçersem hangi alanlarda çalışabilirim , maaş işeri gibi...elektrik seçersem ne olur ...yani önümü görmem için beni iki alandada aydınlatırmısınız.

ilgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkürler

***Site Kurucusu***
    Nereden
    Mersin

anos Ce: lütfen yardım edin

mühendislik okuyorsan en çok özel sektörde iş bulma imkanın olacaktır elektronik sektöründe iş bulman mikrokontorl tabanlı işler olacaktır. ama bunlardada iyi bir yazılımcı ve sorun çözücü olmalırdır.endüstriyel alanlarda bu kısmlara günümüz sartıyla çok eleman aranamaktadır.fakat ögretmenlikse bu aralar mebin çok itiyacıı olduğunu varsayarak ögretmenlik yapabilrsn hatta kpss şartı bile aranmaksızın başvurular alınıyor bunuda nerden çıkardım dersen yokun resmi sitesinde yayınlamıştı 2+2 sistemi yaparak ögretmenlik açığını kapatmak istiyorlar.bana kalırsa elektirk seçme ve elektronikten şaşma elektronik her anlamada sanslı durumda enerji elektrik elektronik bilgisayar diye giderek düşünürsek burda eelektroniğin ne kadar gerekli olduğunu anlayacaksınız madem bide sviyorsun sevdiğinde ilerle

forum üyesi

Standart Cevap: lütfen yardım edin

selam elektik bölümünü seçersen daha iyi olur çünkü elektrikte elektronikte var otomasyonda var çünkü senin sevdiklerini elektriktede yapabilirsin ama okulu bitirdikten sonra iş bulmak istiyorsan elektrik bölümünü seç elektronik bölümünü seçersen bütün sevdiklerini yaparsın okulda ya okuldan sonra selam

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)