Toplam 14 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 14 arasi kadar sonuc gösteriliyor
    Konya
    Nereden
    KONYA

Standart Baskı Devrelerde Yeşil Maske

Arkadaşlar makine yapımı devrelerinde olan yeşil maskeleme olayını biz yapabiliriyiz veya buna benzer bir maskelemeyi bileniniz yapanınız varsa nasıl yapıldığını paylaşırsa sevinirim

Surfing...

Standart Cevap: Baskı Devrelerde Yeşil Maske

açıkçası bende çok merak ediyorum
    ama ben yeşil maske yerine bobinajcıların kullandığı motor izole verniğini kullanıyorum. yeşil maske gibi olmuyor ama çok güzel oluyor yalıtım sağlıyor bakırda oksitlenmeleri felan önlüyor

forum üyesi

izole verniği yerine sprey plastik kaplayıcılar var ama onlarıda epeydir piyasada görmüyorum.

forum üyesi

serigrafi baskı yapanları görüyorsanız, aynen yeşil maske de öyle basılıyor yeşil boya tutkal ve geciktiric ile iprekten geçiriliyor

MODERATÖR
    Nereden
    istanbul

arkadaşlar fabrikasyon devrelerde lehimle yapmak için bilirsinizki devreler lehim havuzundan geçiriliyor.benim bildiğim yeşil kaplı olan yerler oraya lehimin yapışmasını engelliyor.
    BeklediğiM GünleR O KadardA UzaK DeğilleR

özel üye

Merhaba
    Yeşil maskeyi ben şöyle yapmıştım.Nalburdan 50 gr reçine alıyorsunuz 100 cc alkol içinde eritiyorsunuz elde edilen sıvı maskedir.Renksizdir.Alkol uçar ince bir reçine tabakası print devreyi kaplar.

forum üyesi
    Nereden
    BURSA

serigrafi baskı ıle yapılıyor bu sefer sagdece delıklerın oldugu yerlerın fılmını alıp onuda pozlayıp kostıkten gecırdıkten sora sagdece delıklerın oldugu yerler kalıyor dıger yuzey kaplanmıs oluyor bız ıs yerınde kırmızı ve yesil olarak 2 renk yapıyoruz ama amatorler ıcın bıraz zor cunku epey tuzlu mıktarlar cıkıyor muhittin arkadasımızın dedıgı gıbı devreyı montajladıkdan sonra bır kez bulasık telıyle parlatın sonra hafıf tınerlı fırca ıle temızleyın kuruduktan sora plastık sprey ıle tum yuzeyı kaplayın guzel oluyor cogu yerde de war zaten tek kutu sızı baya ıdare eder...

----------

Alıntı kudretuzuner Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merhaba
    Yeşil maskeyi ben şöyle yapmıştım.Nalburdan 50 gr reçine alıyorsunuz 100 cc alkol içinde eritiyorsunuz elde edilen sıvı maskedir.Renksizdir.Alkol uçar ince bir reçine tabakası print devreyi kaplar.
    kudret hocam yaptıgınız ıslem sagdece oksıtlenmeyı onler arkadas kısa devreyıde engellemesını ıstıyor.

cem
    cem isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
    forum üyesi

Kısa devreden kastettiğin farklı bir şey mi? Sonuç olarak reçinede kısa devreyi engelleyecektir diye düşünüyorum.

forum üyesi
    Nereden
    BURSA

Alıntı cem Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kısa devreden kastettiğin farklı bir şey mi? Sonuç olarak reçinede kısa devreyi engelleyecektir diye düşünüyorum.

Cem hocam recine sagdece bakırın oksıtlenmemesı ıcın kullanılır. Eger recıne kısa devreyı engelleseydı lehım tellerının ıcıne neden koyuyorlar.. Bu boyaların amacı bakırlı yolların dıs etkenlerden korunması amacı ıle kaplanıyor kaplı yuzeye lehım yapmaya kalkarsanız uzerındekı boyayı kazımak zorunda kalırsınız. Ama recıne aksıne lehımı daha cok emerek yayılmasını saglar...

cem
    forum üyesi

Bence lehim sırasında ısı nedeni ile reçine dağıldığı için problem yaratmıyor. Örnek vermek gerekirse, lehimin içine az miktarda plastikte karıştırsanız, plastiğin olmadığı kısım iletkenlik için yeterli olur. Bu lehimin içine ne kadar karıştığı ile ilgili bir durum, olduğu kanısındayım. Aksi halde reçine ile kapladığımız tüm devrenin bakır yolları kısa devre olurdu.

forum üyesi
    Nereden
    BURSA

Alıntı cem Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bence lehim sırasında ısı nedeni ile reçine dağıldığı için problem yaratmıyor. Örnek vermek gerekirse, lehimin içine az miktarda plastikte karıştırsanız, plastiğin olmadığı kısım iletkenlik için yeterli olur. Bu lehimin içine ne kadar karıştığı ile ilgili bir durum, olduğu kanısındayım. Aksi halde reçine ile kapladığımız tüm devrenin bakır yolları kısa devre olurdu.
    olabilir farklı bı dusunce ama reçine iletken degildir deneyebilirsin recine ıle kapladıgın yerın ustune bı kabloyu degdır ve o kaplanmıs yesıl yuzey uzerıne degdır hangısı ıletım hangısı yalıtım saglıcak. Eger bu ıslem sagdece recıne ıle yeterlı olsaydı o yesıl yuzey ıcın o kadar buyuk fabrıkalar neden ugrassın ??

cem
    forum üyesi

O yeşil yüzey, reçineden daha dayanıklı olduğu için kullanılıyor. Reçine ısıdan, yeşil maddeye göre daha fazla etkileniyor. Bildiğim kadarı ile yüksek ısılı anfilerde reçine biraz çekinilerek kullanılıyor.
    Ben çakma bir yeşil kaplama buldum.
    Karaköyde bir dükkan satıyordu. Görünce fiyatına pek te aldırış etmeden satın aldım. Satıcı 125 dereceye kadar problem yaratmaz dedi ancak yine de ben o ısıda kullanmaya çekinirim. Fransadan ithal edilmiş. Sprey şeklinde 100 ml olarak satılıyor. Askere gitmeden devremi yetiştirirsem kaplama yapılmış bir uygulamasını buradan yayınlayacağım.

forum üyesi
    Nereden
    BURSA

Dikkatlı kullanmanı tavsıye ederım cunku bız 3 element karıstırılarak elde edılıyor. icinde epokside war o yuzden spray seklınde olması bıraz zor gıbıme gelıyor ayrıca hava duyarlı bız 50 gr. hazırlıyoruz 1 m kare alan yapıyoruz ve yaklasık 45 euro o 50 gr mı. ben sana yaptıgım zaman yayımlayayım bır gor..

cem
    forum üyesi

Bende ki spreyin profesyonel kullanımda yapılanla aynı olmadığını biliyorum. Yeşil maskeye ikame bir uygulama. İlk denemeyi aksilik olmaz ise yakında yapacağım. Siz de epoksili karışımın ne şekilde ve hangi miktarlarda hazırlandığını açıklarsanız hepimize yararlı olur.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)