http://www.edunya.net/download/Paral...Controller.zip
gayet basit bi program. programın içerisinde bi tanede sema var isine yarayabilir
arkadaşlar olay gelsin bana paralel porttan cihaz kontrolu devresi lazım ben bir devre hazırladım ama bunu geliştirmek istiyorum elinizde varsa proje eklerseniz sevinirim... teşekkür ederim
kolay gelsin..
Konu west_life_01 tarafından (22.Nisan.2008 Saat 19:01 ) değiştirilmiştir. Sebep: devre ihtiyacı kalmamıştır. farklı sorunlara cevap aramak

http://www.edunya.net/download/Paral...Controller.zip
gayet basit bi program. programın içerisinde bi tanede sema var isine yarayabilir
ilgin için teşekkür ederim. çalışmalarında başarılar dilerim. kolay gelsin.
yalnız arkadaşlar bana sema da lazım. elinde olan arkadaşlar varsa paylaşırlarsa sevinirim.
kolay gelsin herkese..
benim denediğim devreyi linkte verdim kolay gelsin
http://rapidshare.com/files/77701224..._port.rar.html
| єхтяємє ѕσυη∂™ | נвℓ тєαм |
teşekkürler arkadaşımm...
ellerine sağlık...
taka8604... Abicim verdiğin program hayat kurtardı yaa
Projem için sadece paralel porttan kontrol eksik kalmıştı onu da senin verdiğin programla halledicem..
Lise sondayım ben elektronik bölümü... Bitirme projesi olarak paralel port kontrollü asansör yapalım dedik... kabini falan hazırladık step motor kullanıyoruz motor kontrol devresi de hazır... İniş çıkışlar vs. kontroller için pic kullanmaya gerek duymadık bi lojik devre tasarladık inşallah o da çalışacak.. Senin programla da eksiklerimiz tamamlanmış oldu.. Amatör bir asansör olucak ama olsun o kadar... ilerde iş ödevden çıkıpta hobiye dönünce profesyonel hale getiririz
Tmsh arkadaşın verdiği program da hoş ama diğeri daha kullanışlı...
Hem klavyeden kontrol edilebilmesi hem de buton tarzı anlık bilgi verebilmesi benim istediğim şeydi...
Program için gerçekten teşekkürler...
Merhabalar Arkadaşlar..
paylaşımlarınız için çok teşekkür ediyorum.
devre tamam hazırladım fakat küçük bir sorun ile karşılaştım. yalnız sorun şudur ki devre ile ilgili değil.
pc nin paralel port her dail 4 - 4.5V aravı bir değer gösteriyor. sistemi kapattım mı bu voltaj değeri sıfıra iniyor. işletim sistemi açıldımı voltaj değeri tekrar 4 - 4.5V a çıkıyor. bu sorunu nasıl çözebilirim bana yardımcı olursanız çok sevinirim. işletim sistemim Win Xp Pro Sp2 dir.
Ben hala bu sorunu araştırıyorum fakat bir de sizinle paylaşayım dedim.
Bana yardımcı olursanız çok sevinirim.
Tüm meslektaşlarıma kolay gelsin iyi çalışmalar dielerim. Başarılar.
Benim bildiğim kadarıyla işletim sistemi açılmadan paralel porttan ya da diğer herhangi bir çıkıştan veri alamassın zaten..
Oraya veri gitmesini sağlayan işletim sistemidir..
Geçmişe el sallamasını bilmezsen,
Geleceğin selamını alamassın...
Karanlık gecede bile gülemessen,
Bu dünyada bir an mutlu olamassın...T.G..
Benim, şehit askerim sen ölmedin aslaaa. Vatanın dağlarına ismin yazıldı kanla.
Sana silah çeken el kırılacaktır bir gün. Bu, dünyadan edilecektir sürgün.
Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez..
![]()
parelel portdan 8 adet role kontrol .denenmiştir...
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)