buraya bak bi belki işine yarar
link
Evet abilerim deprem sensörü tasarlamak istiyorum titreşim algılayan bi eleman bilen varmı ?
buraya bak bi belki işine yarar
link
Daha önce açtığım konuyu inceleyiver,,,
http://www.elektrobilim.org/forum/showthread.php?t=5891
Evet ayarlayabiliyoruz gerekirse 500k pot 4m7 ile değiştirilebilir ve esneme kabiliyeti yüksek yay kullanılabilir.Hatta mıknatıs ve yay düzeneklerin sayısı çoğaltılıp ortak bağlanabilir.Bunlar fark yönlere baktırılarak tüm yönlerde aynı hassasiyetle çalışması sağlanbilir.Fakat o kadar hassas yapınca bazı sakıncalar ortaya çıkar yoldan geçen arabanın titreşimi yada çamaşır mak. titreşimi vs.....sistemi insanlıktan uzak bir yere koyup RF ile takip etmen gerekir.
Ben onu araba için yaptım hala çalışıyor.Sana şöyle bir şey öneririm mıknatısı bir iple aşağı sarkıt bobinide halka biçiminde elle sar ,endüktansı bu devre için önemli değil örneğin 0.30 telden 50 tur çapınıda mıknatısdan az büyük olacak şekilde olabilir.Neodyum mıknatıs kullanırsan daha etkili olacaktır.
Hassasiyet konusunu abartmıyorum.
Evet ,beslemeyi ters bağlamaya karşı 1N4001 daha uygun olur.
Hocam devrenizdeki 22 uH bobin sarma bobinmi yoksa hazırmı ?
Benim kullandığım dik duran büyük modellerden (hazır tip).
Direnç tipi olanlar pek verimli olmayabilir...
Böyle bir şey olabilir
En güzeli 0.30 mm emaye telden mıknatıs çapından biraz büyük sarıp dikey modeli (Yaylı değil ipli model) uygulamak.Neodyum mıknatıs daha iyi sonuç verecektir.
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)