acer olması dışında özellikleri güzel duruyor hayırlı olsun
Arkadaşlar Merhaba Bugün biranlık kararım ile Acer 5552 Laptop Aldım.. Ürün Özellikleri Güzel..Fiyata Gelince Azıcık Uçuk Fiyata aldım diyebilirim.. Sormayın Yeter![]()
Laptop ile Genelde masaüstü Yazılım Geliştirme ve Elektronik Üzerine(pic programlama - Devre tasarım gibi...) Çalışmalarımı yapacağım.. acaba içinizde bu cihazı kullanan arkadaşlar varmı ? laptop 2-3 gün sonra elimde olacak.. Sorun Yaşayan arkadaşlar varmı acaba ? bilmek istiyorum..
Yanında Hediye olarak : 2+1 ses sistemi , joistik , Çanta , Kablosuz Mause verdiler
-----------------------------------------------------------------------------------
Notebook Özellikleri :
Marka Model : Acer Aspire 5552-P343G32MN
IŞLEMCI : AMD Athlon X2 Dual-Core 2.20 GHz. 1 MB Cache Bellek QL-66 Işlemci
RAM : 3 GB DDR3 1066 Mhz. (Max. 8 GB) Ram
SABIT DISK : 320 GB SATA (5400 Rpm) HDD
OPTIK SÜRÜCÜ : DVD-RW Double Layer
EKRAN KARTI : ATI Mobility Radeon HD 4250 Max. 1024 MB Ekran Kartı
EKRAN BOYUTU : 15.6'' LED HD (1366x768)
WEBCAM : Var
BLUETOOTH : Var
HDMI : 1
IŞLETIM SISTEMI : Microsoft Windows 7 Home Basic Tr-Ing (64 Bit)
IŞLEMCI TÜRÜ : AMD Athlon
SES ÇIKIŞI : Stereo
BATARYA SÜRESI : 3 Saat
EKRAN ÇÖZÜNÜRLÜĞÜ : 1366 x 768
GARANTI SÜRESI : 2 Yıl
RJ11- MODEM : -
RJ45-ETHERNET : 10/100
WIRELESS LAN : 802.11 b/g/n
DERINLIK : -
YÜKSEKLIK : -
GENIŞLIK : -
AĞIRLIK : 2.6 Kg
DC-IN : 1
USB : 3
E-SATA : -
VGA : 1
IEEE 1394 : -
MIKROFON GIRIŞI : 1
KULAKLIK ÇIKIŞI : 1
EXPRESS CARD SLOT : -
KART OKUYUCU : 1
PARMAK IZI : Yok
-----------------------------------------------------------------------------------
Kolay gelsin..
Artık Bir İnsanın Önüne Bir Bilgisayar vererek Onu Daha Üretken Yapmıyoruz..O günler Geride Kaldı..
Jalv2 Türkçe Kaynaklar
Asst. of Flight Technician
acer olması dışında özellikleri güzel duruyor hayırlı olsun
Windmöller & Hölscher HelioStar GL Chief.
Kardeş hayırlı olsun güle güle kullan.Özellikleri iyiymiş
Sen gül olda;Uğruna ötmeyen Bülbül utansın.Hz Mevlana(k.s)
Özellikleri iyi yapacağın işleri fazlasıyla karşılar hayırlı olsun dostum.
Araştırmak ön sevişme gibidir!
Teşekkürler arkadaşlar.. acer olması dışında demişsiniz.. markalar konusunda 3 ana sıralamam var.. packard bell - dell -asus her zaman ilk tercihim packard bell.. 4. sırada acer - toshiba -samsung gibi gidiyor.. dediğim gibi ani bir karar ile aldım.. inşallah hayırını görürüm..
Kolay gelsin..
Artık Bir İnsanın Önüne Bir Bilgisayar vererek Onu Daha Üretken Yapmıyoruz..O günler Geride Kaldı..
Jalv2 Türkçe Kaynaklar
ben dell ile başlarım
asus
lg
samsung
hp
şeklinde devam ederim
Gold bayisi oldugumuz dönemlerde acerler in çok trişkadan oldugunu gördüm ama asus bir laptopun sata hdd yüzünden beni 3 gün ugrastırdıgınıda bilirim
toshibalarda fena degil ama ısınamadım
mesela lcd ekran veya tv lerde ise direk samsung derim olmadı lg
32 adet lcd ekranı yanyana koyup bakmak lazım hangisi daha iyi diye hepsinde aynı görüntü varken hangisinin ne mal oldugu ortaya çıkıyor tek tek bakarsanız aldanırsınız.
Tabiki Herkesin Kendine Göre Tercihleri vardır.. Benimde Sıralamam Şu Şekilde :
packard Bell
Dell
Asus
Acer
Toshiba
Samsung
LG
HP
.
.
.
.
.
Liste sonu = Exper - Casper
Aslında Ben Şuanda Bİlgisayar Sektöründe Çalışmaktayım.. Genelde Donanım ağırlıklı Teknik Servis.. ve birazda Yazılım.. çoğu notebook ile birebir ilgilendim ve yukarıdaki listeyi zamanla kafamda oluşturdum.. ilk laptopum packard Bell di ve çok Güzeldi..5 sene banamısın Demedi ve sonradan küçük bir hata yüzünden Chipset bozuldu.. yollarıda cabası.. şimdi acer aldım.. kullandıkça gördüklerimden dolayı acer listede yer değiştirebilir.. Tabi Zaman Gösterecek.. aslında çoğu laptop içinde kullanılan malzemeler başka markaların.. mesela hepsinde LCD var atıyorum lcd lg marka.. RAM var atıyorum kingston marka.. biraz kalıplaşmış şekilde.. ama bakalım aceri nasılmış..
Kolay gelsin..
Jalv2 Türkçe Kaynaklar
Arkadasım öncelıkle hayırlı olsun, sevkını kırmak istemem fakat ben yaklasık ıkı yıl önce 5532 aldım, senınkının bir alt modeli, yaklasık 6 ay önce anakartı yandı durup dururken, servise gönderdim, grantıye girmediğini ve yaklasık tamır malıyetının 400 tl cıvarı oldugunu söyledıler bende kızdım ve yaptırmadım. Suan attım bir köseye duruyor bılgısayar, baya bi arastırma yaptım ve bu modellerin yüzde 90 ı aynı arızayı verıyormus, internetten bi arastır görürsün.
Ben daha sonra samsung r522 aldım ve cok güzel bi makine, hatta bunu kullanan arkadaslarım var hepsi memnun. Umarım bi sorunla karsılasmazsın.
! YILDIZLAR ATEŞ BÖCEĞİ SANILMAKTAN KORKMAZLAR !
Jalv2 Türkçe Kaynaklar
Acer markası genele göre biraz ucuz kalıyor asus felan daha iyi olur bence işlemcisi AMD olması bilgisayarı dahada ucuzlatıyor İntel işlemciler daha pahalı eski AMD işlemcilerde ısınma sorunuda oluyo bazen yoksa diğer özellikleri iyi
Hayırlı olsun
amd eskiden ısınma probleminden dolayı tercih edilmiyordu. ama artık öyle bir problem yok sanırım. hem intel işlemcilerden daha performanslı çalışıyor. hayırlı olsun konfigürasyon fena değil gibi. güle güle kullan.
EN GÜZEL HAYAL GERÇEĞE DÖNÜŞENDİR..
amd nin ısınma problemi 90lı yıllarda kaldı
ben şunu anlamıyorum
birisi bir şey aldıktan sonra buraya sorunca bir anlamı kalmıyor ki
almadan önce sorup ona göre alırsa faydası olur
Neyse laptoptan anlamam hayırlı olsun Sercan güle güle kullan.
Benden bu kadar. Saygının olmadığı yerde yokum.
Tabi alındıktan sonra yapacak birşey yok
Arkadaş almış artık güle güle kullansın. Buradaki olay madem konu açılmış herkes kendi aklındaki fikirleri yazıyor ki böylece fikir paylaşımı ortaya çıkıyor. Bundan öte birşey değil![]()
öncelikle teşekkür ederim.. inşallah güle güle kullanırım.. Bu konuyu açmamda ki amacım böyle bir cihaz aldım ve paylaşmak istedim.. aynı zamanda bu model hakkında bilgi edinmek istedim.. belki aramızda kullanan arkadaşlar vardır veya bu modelde şu gibi sorunlar ortaya çıkıyor gibisinden yol göstermesi açısından düşündüm.. pişmanmıyım tabiki hayır.. ileride sorunla karşılaşınca yabancı kalmamak açısıdan fikirlerinizi bilmekti tek derdimneyse uzatmayayım.. cihazı test ettiğimde ayrıntılı şekidle deneyimlerimi yazarım ki benden sonra alacak arkadaşlar varsa yorumları okurlar.. hadi görüşmek üzere..
kolay gelsin..
Jalv2 Türkçe Kaynaklar

merhaba yenı makınanız hayırlı olsun bende bır acer kullanıcısıydım 4yıl kullandım ve hala calısıyor notebokk tasınabılır kullanım ıcın fakat stanby da cantaya konuldugunda ısınır ve boardda chıp kaymaları vb. sorunların ortaya cıkması gayet normal ıcınde mekanık hdd olanların hhdsı zarar gorebılır board catlayabılır o yuzden kullanım omru kullanıcıyada baglıdır aslında herseyde boyledır
ve markalara cok takılmayın artık ünlü markalarda rekabet ıcın kalıteyı dusurebılıyor yanı kaba tabırde nekadar ekmek okadar kofte fakat işlemcınızı daha iyi secebilirdiniz hayırlı olsun ıyı gunlerde kullanın
laptoptan memnunum.. hız oalrak güzel ama dikkat ettiğim bir sorun var oda ekran kartı 32 bit olması.. isiste çizim yapıyorum mesela 10 adet 5x7 dotmatrix seçip yerini değiştirmek istediğim zaman geriden yavaş yavaş geliyor.. çizim filan yaparken sorun oluyor açıkçası.. halbuki aynı proteus sürümü ve programlar masaustunde var ama laptopta sıkıntı oluyor..
Kolay gelsin..
Jalv2 Türkçe Kaynaklar
Hayırlı olsun Sercan kardeşim.
Geçen hafta bende bi Notebook aldım. ASUS K52 series
Özelliklerine Gelince fena değil aslında
İntel Core İ5 460M 2.52 GHZ
4GB DDR3 Ram
1GB Nvidia GeForce 310M
500 GB HDD
Şimdilik bilgisayarın performansının belli olacağı oyun vs yüklemedim. Ama sorun çıkartacağını sanmıyorum.
Ayrıca ısınmada hiç yok, İşlemci fanının çalışıp çalışmadığğından şüphe ediyorum.Hiç ses çıkarmıyor
Genel olarak söylersem 64 bit olması dışında çok memnunum.
Bir ulusu yok etmenin en iyi yolu o ulusun dilini yok etmektir
Özel mesaj yoluyla yardım istemek Kesinlikle yasaktır
64 bit olması kötü mü?Genel olarak söylersem 64 bit olması dışında çok memnunum.
Benden bu kadar. Saygının olmadığı yerde yokum.
64 Bitte PBP çalışmıyor. Oysa ben birçok uygulamamı mcs ile yapıyordum. Bu benim için bi hayal kırıklığı oldu. Ama bu vesileyle CCS C ye başladım. Ufaktan ufaktan bişeyler yapıyorum.
Bunların dışında 64 bit olması iyi bişey tabiki.
Protondada birçok uygulama yaptım.Pic basic bilen için proton hiçde zor değil. C dili Birazdaha kapsamlı bir programlama dili. Bu yüzden ufak ufak CCS ile uygulamalar yapıyorum.
Arkadaşlar 32 bit 64 bit olayı bence sorun değil.. yakında işletim sisteminin 128 biti çıkacak zaten.. ama benim laptop'un ekran kartı 32 bit.. bu gerçekten düşük..Ekran kartı biti ne akdar yüksek olursa oı kadar güzel sonuçlar çıkar..Of Of kaldık mı 32 bit ekran kartına..![]()
Jalv2 Türkçe Kaynaklar
bana sorarsan tek eksiği(o markayı hiç kullanmadım bilmiyorum nasıl birşey) amd işlemci olması.amca oğlumda da var aynı işlemciden.fan sürekli çalışıyor.ve bu adamı bir zaman sonra deli ediyorben dell kullanıcısıyım maşallah fan varmı yokmu belli değil
işlemcim ise i5.bir de 64 bit sürüm olması ekstradan hız katıyor ama bazı programlarda uyumluluk sorunu çıkabiliyor.
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)