Toplam 11 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 11 arasi kadar sonuc gösteriliyor
    Malzeme Satıcısı
    Nereden
    İzmir

yeni 50.000 YTL ÖDÜL VAR DİKKAT!!!!

Türkiye İşlemcisini Tasarlıyor Yarışması

Projenin Amacı

Türkiye, son 25 yılda bilişim sektöründeki gelişmeler karşısında genel olarak "tüketici" konumunda kalmıştır. Aslen üniversitelerimiz ve diğer teknik okullarımız, bu süreci gerektiği gibi hem bilimsel hem de sanayi anlamında takip etmiş olmakla birlikte toplum, sadece teknolojiyi kullanan, bunun eğitimini alan ve veren konumda olmuştur. Teknolojik eğitimde, bir nebze olsun daha yaratıcı olabilmek adına ve doğrudan bilgisayar tasarımının kullanıcılar, teknik elemanlar ve mühendisler tarafından daha yakın irdelenmesi amacı ile bu yarışma düzenlemiştir. Türkiye'nin işlemcisini tasarım sürecinde insanların sayısal devrelere, bilgisayar organizasyonu ve mimarisine, işlemcilere daha ilgili olabilmeleri ve daha iyi bir eğitim amaçlanmıştır.

Bu doğrultuda projenin amaçları şu şekilde sıralanabilir.

*Yenilikçilik ve teknik eğitimin Türkiye'deki gelişimine destek olmak
    *Gençlerde yaratıcılığı teşvik etmek ve kendilerini göstermeleri için fırsat sağlamak
    *Yenilikçilik ve uzaktan eğitim konularında kamuoyunda bilinç oluşturmak
    *Türkiye'deki yenilikçi ürün geliştirme akademik çabalarını desteklemek

http://www.cpu-turkey.com

Son Başvuru: 15 OCAK 2008

Yorumlarınızı Bekliyorum....................

forum üyesi

Standart Ce: 50.000 YTL ÖDÜL VAR DİKKAT!!!!

Okulda üç arkadaşım bu yarışmaya katıldılar gece sabahlara kadar uğraşıyorlar. En son kaydedicileri yapmışlardı şu an program counter ile uğraşıyorlar umarım olumlu bir sonuç alırlar

İmalatcı
    Nereden
    ÇORUM

Talking Cevap: 50.000 YTL ÖDÜL VAR DİKKAT!!!!

Arkadaşlar boş konuşuyoruz. Bırakın CPU Türkiye'de üretilmiş bir tane entegre ne entegresi bir tane transistörbile yok. siz CPU dan bahsediyonuz

yildizelektronik
    misafir

Standart Cevap: 50.000 YTL ÖDÜL VAR DİKKAT!!!!

Ama olmayacak diye birşeyde yok yeterki çaba gösterelim.Zaten böyle düşünceler yüzünden teknolojide diğer ülkelere göre hep geride kaldık.

İmalatcı
    Nereden
    ÇORUM

Talking Cevap: 50.000 YTL ÖDÜL VAR DİKKAT!!!!

Ülkemize teknoloji ilerlemesini bende isterim tabiki. Bende zaten bunun için dedim önce 1.adımdan yani transistörden başlamamız lazım. sonra içinde 100binlerce transistör bulunan entegreler, sonra CPU haksızmıyım.Biz ne yapıyoruz buğdayı üretmeden ekmek yapmaya çalışıyoruz. Ondan sonrada tv yaptık iyi ama %99 dışarıdan gelen parçalarla. Plazma tv yaptık Pixellence özelliği var iyi güzelde yüzde %99 dışarıdan geliyo, parçalar gelse yine iyi hazır kart halinde burada montaj yapılıyo ve sadece etiketi biz yapıyoruz. O etiketi de alman matba makinasıyla basıyoruz Bu CPU'yuda böyle yapacaksak yapmayalım ondan iyi

super Moderator
    Nereden
    İstanbul

isa sana katılıyorum daha türkiyede üretilmiş doğru düzgün bir tr bile yokken cpu çok komik geliyor birde böle bişey yapan çıkarsa türkiyeden 50.000ytl ödül hiçbirşey değil kolay iş değil işlemci yapmak

TEKNİK ÖĞRETMEN
    Nereden
    ÇORLU

türkiyede yeterince olanak var tr bile yapılmıyor diyorsunuz labrotuar ortamında hepsi var benim tanıdığım boğaziçi fizik bölümü ve uçak mühendisleri var kendileri bizzat çalışıyorlar... ancak bir şeyi üretip piyasaya sürmeden önce maliyet hesabı yapılınca komik ve uçuk rakamlar ortaya çıktığından ve çinle rakabet yapılamayacağından bu tarz işlere zaten girilmiyor... işlemci dediğiniz o kadar gözde büyütülecek bir şey değil zaten mimarisi karışıktır ama bunu türkiyede yapacak adam yok demek tamamen yanlış olur... böyle işlere girişenlerin sonuna neler geldiğini hepimiz biliyoruz... türkiyedeki bir çok uçak kazasında neden araştırmacılar ve bilim adamları ölüyor... bu kadar dışa bağımlı
    olduğumuzda popomuzdaki don bile çinden gelirken biraz olsun beni anlamanızı umarım...

aman sakın yanlış düşünüyorsunuz demeyin ben bizzat yaşadıklarımı anlatıyorum...

İmalatcı
    Nereden
    ÇORUM

maliyetle alakası yok önemli olan kalite. geçenlerde siemens'in tıbbi bir cihazını tamir için açtım bütün malzemeleri kondansatörler transistörler diyotlar dirençler hepsinin üzerinde siemens logosu var. ürettiği cihazın bütün parçalarınıda kendi üretiyor. sony-ericsson-toshiba-sanyo-philips gibi markaların cihazlarında kendi ürettikleri entegreleri kullanıyorlar. yani senin ürettiğin malzeme çinlilerin ürettiği malzemelare göre pahalı olabilir ama senin ürettiğin gibi kaliteli olamaz. ozaman işte iyibir marka olursun. biz zaten hep bu kaliteyi önemsemeyip maliyeti düşündüğümüzden kaybediyoruz.

forum üyesi

1970 li yıllarda Bir Türk iş adamı türkiyede yatırım yapmak için gelmiş yarı iletken üretmek için fabrikayı kuracak arazi almışlardı.kartal tarafında.kendisinin ABD de aynı işi yapan firması vardı,milliyetçi düşünce tarzı onu bu yatırımı yapmaya sevketmişti.herşey hazırlandı sıra teknolojinin transferine geldiğinde makinaların türkiyeye girişine izin verilmedi ve hazırlanan bina daha sonra plastik oyuncak fabrikasına dönüştürülmüştü.Türkiyenin ilerlemesinin önünde duran zihniyet hala mevcut,bir yolunu bulup engellerler.

Tekniker
    Nereden
    İSTANBUL/KARTAL

Türkiyenin ilerlemesinin önünde duran zihniyet hala mevcut,bir yolunu bulup engellerler.
    haklısın arkadaşım bu zihniyetler ile hiç biyere gidilemez türkiyenin ilerlemesinin önü daha öğrenim aşamasında kesik Mesleki eğitim verilen kurumlarda yeterli teknik eğitim verilmiyor yani işin özü öğretilmiyor hele yeni öğretim müfredatı öğrencileri köreltiyor. Bunları bizzat yaşıyorum örnek olarak öğrenci meslek lisesi eğitimi görüyor okulu bitmek üzere fakat aklında mesleğine dair teorik ve pratik beceri yok denecek kadar az.Piyasada kalifiye teknik eleman bulmak çok zor Sistemdeki bu aksaklıklara rağmen kendini yetiştiren umut vaat eden kişilerde desteklenmiyor Sonra bir sürü beyin göçü yaşanıyor hatta benim fikrimce bunların hepsi çok zekice planlanmış türkiyeyi geriletme ve dışa bağımlı hale getirme çabaları diye düşünüyorum

İmalatcı
    Nereden
    ÇORUM

Angry Cevap: 50.000 YTL ÖDÜL VAR DİKKAT!!!!

eskiden bir araba imal edilmişti devrim diye. tamamen yerli malıydı ama bir törende benzin koymayı unutmuşlar içindeki benzinle tören geçitinde yarıda kalmış durmuş. onun için o zaman ki cumhur başkanı olacak kişi bunu bahane edip üretimi durdurmuş. şimdi bir mersedes bir ford gibi bizimde devrim diye araçlarımız olsa kötümü olurdu? işte hep bu insan kılıklıların yüzünden oluyor
    uluslar arası buluş adlı bir yarışma yapılacakmış. ödül sadece 10bin dolar. tv yarışmalarında bile adam oturduğu yerden kutu açtırarak 200bin ytl alırken bu ödül ne işe yarar. resmen dalga geçiyorlar.

Konu isa_olcer tarafından (10.Eylül.2008 Saat 13:37 ) değiştirilmiştir.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)