Toplam 4 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 4 arasi kadar sonuc gösteriliyor
    İmalatcı
    Nereden
    ÇORUM

anos SMPS Devresinin Çıkış Voltajını Yükseltme Tekniği (resimli)

Bundan sonra 100lerce ytl veripte trafocuları zengin etmenize gerek yok. SMPS devrenizin çıkış voltajını trafonun sarım sayılarında oynama yaparak istediğiniz gerilime yükselte bilirsiniz. Ben bu teknik sayesinde 7 volt çıkışlı smps devresini 2x13 volta çıkardım. Dosyada yapım aşamalarının tüm resimleri var. çok çıkışlı her türlü smps devresinin çıkış voltajını istediğiniz gerilime çıkara bilirsiniz. smps trafosunun osilatör devresini besleyen çıkış hariç diyer tüm sargıları sökün ve istediğiniz voltaja göre sarın. sara cağınız telin kalınlığı söktüğünüz tellerin kalınlık larının ortalama değeri olmalıdır. örneğin söktüğünüz tellerden biri 0,5mm diyeri 1mm diyeride 1,5mm ise siz ortalama değer olan 1mm'lik tel ile söktüğünüz sargılarla aynı yönde sarın. bir iki dakikada sarabilirsiniz.
    DİKKAT EDİLECEKLER
    SMPS devreniz çok çıkışlı olmalı örneğin: bilgisayarlarda kullanılan power supply
    trafoda sadece direk doğrultularak çıkışa giden sargıları değiştire bilirsiniz. Trafonun giriş sargıları veya osilatör devresini besleyen çıkışılarda (genelde 5v çıkışıdır) oynama yapmayınız.
    eğer devrenin çıkışlarına bağlı geri besleme hattı varsa bu hat normalde kaç volt çıkışına bağlıysa bu geri besleme hattına aynı gerilim regüle devresiyle verilmelidir. devreniz basit bir smps devresi ise örneğin dvd uydu alıcısı gibi cihazların smps devresiyse kendiniz kolayca yapabilirsiniz ama bilgisayar smps'si ise bana resimlerini yollarsanız ben size nasıl yapacağınızı tarif ederim. bu yapılan işlem devrenin gücünü artırmaz sadece çıkış voltajını yükseltir.
    trafoyu bir tencerenin içersinde plaket, tahta veya benzeri birşey üzerine koyup içersine su ekleyip 5-6 dakika ocakta ısıtırsanız sökmeniz daha kolay olacaktır sarım işi bittik ten sonra sargıların üzerini bantla sarınız. nüveleri japon yapıştrıcısıyla yapıştra bilirsiniz. Doğrultma devresinde tek diyot kullanınız. FR307 hızlı diyotunu kullanmanızı öneririm.
    DİKKAT 220 voltla çalışıyorsunuz gerkli önlemleri alınız.

NOT: şifre=power_amp
    link: Free Cloud Storage - MediaFire
    Konu isa_olcer tarafından (1 hafta önce Saat 00:45 ) değiştirilmiştir.

forum üyesi
    Nereden
    rize

Standart Cevap: SMPS Devresinin Çıkış Voltajını Yükseltme Tekniği

elimde bir psu var çıkışı 11,25v gösteriyo bunu 14 volta yükseltmek istiyorum hangi trafonun sarımını arttırmam gerekiyor http://d1202.hizliresim.com/u/l/2u1gm.jpg

SCORPION
    Nereden
    İZMİR

aslında sipir ile uğraşma yönteminin dışında ,sürücü entegre duty oranı ile oynama ilede voltaj ayarlanabilir.

forum üyesi
    Nereden
    rize

entegreyle oynadım da olmadı hangi trafoyu nasıl yapacağımı söylerseniz deneyebilirim

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)