Toplam 8 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 8 arasi kadar sonuc gösteriliyor
    forum üyesi

Standart UPS ince ayar :)

slm arkadaşlar, elektronikten hiç anlamam, bende bi tane powerpack 650va lık bi kesintisiz güç kaynağı var, fakat elektirk kesildiğinde bilgisayar reset atıyor kendine sanırım upsin watt yetmiyor, şimdi ben bu aletin içini açsam basit lehimlik yada hani şu tornavida ile çevirerek yaptığınız bi ayarlar warya onlardan yapsam watt değerini arttırabilirmiyim.

Elektrikler çok sık gidip geliyor, lütfen yardım.
    [line]
    unutmadan bunun içinde sadece 2 tane potansiyometre yeri war... oynasam makina patlarmı
    Konu satri tarafından (06.Ağustos.2008 Saat 16:40 ) değiştirilmiştir. Sebep: Otomatik mesaj birleştirme

forum üyesi

Standart Cevap: UPS ince ayar :)

dostum sen onları hiç kurcalama onlar çıkış frekans ve voltaj ayarlarıdır muhakak senin ups 650va diyorsun o senin pc ye fazlasıyla yeterli gelir reset atıyor derken kendisimi kapanıp açılıyor yoksa kapanıp senmi açıyorsun? kapanıp anında açılıyorsa şebekeden ups geçis sırasından bir gecikme olabilir tahmini bişe tabiki bunu takip ederken ups çıkışına bir ölçü aletini paralel bağla biraz daha bilgi verirsen başka arkadaşlarda bildiklerini paylaşacaklardır...

özel üye
    Nereden
    Gonya

kardeşim sen ups i hiç oynama sorun onda değil sorun bilgisayarındaki atx power supply de. benim kasanın beslemesinde 2 tane 220uf200v vardı ups devreye girdiği anda bilgisayar kapanıyordu daha sonra atx in içindeki 220uf 200v kondansatörleri söktüm ve yerine 680uf 200v kondansatörler taktım sorun çözüldü. artık cpu kullanımı %100 iken ve makinada %42 overclock olduğu halde ups in fişini çekince hiçbir sorun olmuyor...

forum üyesi

%42 overclock la hangi işlemciyi kullanıyon acaba hasan

özel üye
    Nereden
    Gonya

kullandığım işlemci AMD sempron 3000+ palermo e6 64bit

default frekans 1800 mhz 1.4v
    şuanki frekans 2560 mhz 1.6v

forum üyesi

nasıl yaptın onu yallı ben asusta 0,5v oynatamıyomsenin anakart ne

forum üyesi

Bence öncelikle ups nin aküleri incelenmelidir.Bir ups aküsü en fazla 3- 4 yıl gidiyor.Zayıflamış aküler ani yuk değişimlerine cevap veremiyor.Aküsünü bi değiştirin sorun çözülecektir.Birde El ile fişi çekmekle elektriğin kndiliğinden gitmesi ayrı şeyler oluyorki ben denedim.Kendin cekersen kurtarır.Elektrik kendi giderse kurtarmıyor.

kendimin patronuyum
    Nereden
    kayseri

o dediğine katılıyorum çünkü eski model motorlu trafolu vb yani düğmeden kapanmadan fişe tekınca direkt olarak çalışan cihazlar eğer ups in pc ye verdiğigerilime ortak olmaya kalkıyolarsa ondan olabilir
    denemek için çalıştırın nevarsa evdeki makinaları inin aşağı binanın ana şalterini kapatıp bakın bence ups çökebilir
    tabi bu bir teori
    vermeyince mabut neylesin sultan mustafa

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)