Toplam 19 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 19 arasi kadar sonuc gösteriliyor
    forum üyesi

Standart AkÜ paralel ve serİ baĞlama yardim????

arkadaşlar aslında gereksiz bişey gibi gelebilir ama benim için önemli...
    aslında bildiğim bişey ama üzerinde biraz düşündükçe kafam karıştı
    yardımcı olursanız sevinirim..
    şimdi resimde görülen kutucuklar bizim akümüz misal hepsi 1v/1A biz 3v/3A elde edip 3v/3A lik bir motor çalıştıracaz bu nun için şekil-1 mi uygun yoksa şekil-2 mi ben ikiside aynı görevi görür kanaatindeyim.birde size danışıp kafamın garışıklığını gidermek istedim.
    yardımlarınız için şimdiden teşekürler...

forum üyesi

Standart Cevap: AkÜ paralel ve serİ baĞlama yardim????

şekil2 daha uygun seri baglı akülerin hepsinin kapasitesi aynı oldugu için..şekil1 de paralel baglı akülerin herbirine 1 amper vermek düşerken diger tek duran akülere 3 amper vermek düşüyor dolayısıyla bu aküler ilk paralel baglı akülerden çok daha önce tükenecektir..

forum üyesi

eyvallah kardeş milletinde benim gibi kafası karışık heralde 10 kişi bakmı bi sen cevap yazmışsın sağolasın...

İmalatcı
    Nereden
    ÇORUM

Arkadaşlar konu açılmışken sorayım oto eküsünden 12vde en fazla kaç amper çekebiliriz? 1000watt oto anfisi yapıyorumda en az 100ampere ihtiyacam var

transformator
    Nereden
    dünyanın merkezinden

@ cihan.ank
    kardeş, o akımı alman için şekil 2 deki gibi yapmalısın bunun karışık bir yanı yok ama şu varki aküler paralal bağlı olarak uzun süre tutulmaz bilgin olsun.

@ ise_olcer
    kardeş, akülerin üzerinde bir takım yazılar var. onları bana yaz ne olduklarını söyleyim.
    bir admin atasözü derki: "biliyorsan paylaş mod yapsınlar. bilmiyorsan sus banlamasınlar"

professionals
    Nereden
    Afyon

en az akünün amperi 170 A olması gerekir. Bunun için snırım 3 adet paralel bağlı 70A Akü gerekir. Fakat bun un birde şarj etmek gerekir ki işin biraz zor.....
    Her konuda mütavazi ol!!!!!
    Mütavazilikte Toprak gibi ol!!!
    (Hayatı güzelleştirmek bizim elimizde)

İmalatcı
    Nereden
    ÇORUM

arkadaşlar olmazsa çift şarj dinamosu kullanırım orası kolayda 1000watt anfi için en az 1200wattlık besleme olması gerekir. 1200W\12V=100A senin dediğin gibi 70A ise bana 2 adet rahatlıkla yeter sanıyorum.yardımlarınız için teşekkürler

forum üyesi

kardeş o aküleri önce 3 er ader seri bağla 3v1A elde et 3 tane ondan sonrada onları paralel bağla 2. resimden biraz değişik ama gördüğüm bildiğim akü bağlantısı öyle jeneratörde dahil... İsa kardeş sen otoda 2 akü 2 adet şarj dinamosu kullanacağım diyorsundan bunların yerine 1 adet 1 Farad kondansatör taksan daha makbul vede ucuza gelir işinde mis gibi görülür kolay gelsin...

forum üyesi

cevaplar için sağolasınız.

moderatör

Alıntı elektrofizik Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    @ cihan.ank
    kardeş, o akımı alman için şekil 2 deki gibi yapmalısın bunun karışık bir yanı yok ama şu varki aküler paralal bağlı olarak uzun süre tutulmaz bilgin olsun.
    kardeş eminmisin ben daha önce böyle birşey duymadım.
    senin için bir mahsuru yoksa bi kaynak gösterebilirmisin öğrenmem açısından.

Super Moderatör
    Nereden
    By Bosphorus (İSTANBUL)

bence de önce seri, (3er adet) sonra o serileri kendi arasında paralel bağla, hem zorlamış olmazsın fazla.. 1000 watt oto anfisine gelince 1000 watt peak değer olmadığı sürece 1000 watt gibi astronomik bir değeri sürekli olarak çekemezsin, çekmek istersen akünü de alternatörünü de eline alırsın. alınma üstüne bu değerler basit değerler değil.. konser vermek istersen bilemem, zevkler tartışılmaz ama demek istediğim adam akıllı subwoofer ve komponent bağlamadığın sürece o rakamlar hayal..

ha! 1000 watt ve yakınına ulaştın diyelim, çözüm yolları birden fazladır.

1-) sağlam ve birden fazla minimum 90 amplik aküler ve 500mF'dan aşağı olmayan kapasitör

2-) güçlü bir alternatör ve ya birden fazla alternatör ve 120 amp akü

ama mutlaka kapasitör eklemeni tavsiye ederim kesinlikle, adlığın güç 1000 watta yaklaşınca kapasitör devreye girip girip çıkacak ve akünün voltajı sabit kalmakta can çekişecektir hatta kalıcaktır

İmalatcı
    Nereden
    ÇORUM

piyasadaki kaliteli anfilerin çoğu 1000wattın üzerinde onlar nasıl çekiyorsa bende öyle çekeceğim. ayrıca 1000watt astronomik değil normalinde altında. 30000watt denilen ama gerçekte 15000watt olan araba anfileri var. 5 tane alternatör kullanarak yapmış. yani demek istediğim bu değeri bu kadar büyütme zaten ne oluyorsa bundan oluyor bizim millet büyük düşünmekten korkuyor. ve hiç ileri gidemiyor. arkadaşlar ne olursa olsun her şeyin en iyisini en güzelini en büyüğünü yapalım. en azından hedefimiz bu olsun

yildizelektronik
    misafir

Peki isa kardeş sen o arabada 1000watt sürekli kullanabilecekmisin.Son ses o araba ne kadar dayanır yada sen ne kadar dayanırsın bilemiyorum.Gerçi zevkler tartışılmaz ama yine de fikrimi belirtmek istedim.Projende başarılar.

forum üyesi

1200W\12V=100A senin dediğin gibi 70A ise bana 2 adet rahatlıkla yeter sanıyorum.yardımlarınız için teşekkürler[/QUOTE]

arkadaşım bu konuda çok bilgili değilim amma velakin 70*2=140A 1.5 saat anca yeter veya yetmez bu sistemi araç çalışmaz haldeyken yarımsaat kullansan aküler baya zayıflar.şarj etmek için aracı çalıştırmak isticeksin ama yarım saat müzik dinlemeden sonra aküler aracı çalıştırmaya yetmicektir ve bide takviyeyle uğraşcaksın hemzaten yarımsaat içinde bukadar uğraş deymicektir.

tabi bu benim düşüncem.
    [line]
    ha bide elektrofizik arkadaş aküler paralel bağlı uzun süre tutulmaz demişsin hiç komyon görmedin heralde kamyonlarda geelde 2 adet akü oluyo ve paralel bağlı şekilde yani bu düşüncen yanlış....
    Konu cihan.ank tarafından (18.Ekim.2008 Saat 15:26 ) değiştirilmiştir. Sebep: Otomatik mesaj birleştirme

İmalatcı
    Nereden
    ÇORUM

Alıntı yildizelektronik Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Peki isa kardeş sen o arabada 1000watt sürekli kullanabilecekmisin.Son ses o araba ne kadar dayanır yada sen ne kadar dayanırsın bilemiyorum.Gerçi zevkler tartışılmaz ama yine de fikrimi belirtmek istedim.Projende başarılar.
    bu anfiyle dinlenecek sesler genelde 60hz altında olacağı için fazla baş ağrıtmaz kulakları çınlatmaz ama uzun süre 1000watt dinlersen tabi geçici sağırlık bile olur. ben bunu satış amaçlı yapıyorum. alacak adam caddede giderken sesi açınca arabaya bakmayan caddede sesi duymayan kalmasın yeter diyor. milletin ağzı böyle açık kalsın onun için yerter. zaten benim bu anfiyi kullanacak arabam yok. evdesen müzik dinleyelimdiye cam masrafı çıkarmak istemiyorum. tabi birde komşular var. doğrusu kulak dayanırmı dayanmazmı beni ilgilendirmiyor

transformator
    Nereden
    dünyanın merkezinden

Alıntı ahmet_zxc Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kardeş eminmisin ben daha önce böyle birşey duymadım.
    senin için bir mahsuru yoksa bi kaynak gösterebilirmisin öğrenmem açısından.
    Böyle bişey duymaman olmadığı anlamına gelmez demi.
    kardeş, şimdi Akü ve pillerin hatta kaynakların bile belli bir iç direnci var. bunların potansiyeli eşit olsa bile belli bir enerji harcamaya devam ederler. Ayrıca kutupları boşta olan bir akü yada pilin belli bir raf ömrü var. eğer sen kutuplara ayrıca enerji verirsen içindeki plakalar elektrolit çözelti ile tepkimesi hızlanır ve normal ömründen kısa bir sürede bozulmasına neden olur.
    kaynak arıyorsan bunları kimse direk olarak yazmaz. kimyadaki VOLTA PİLİ konusunu araştır. buradaki redoks tepkimelerini incele.

Alıntı cihan.ank Nickli Üyeden Alıntı
    ha bide elektrofizik arkadaş aküler paralel bağlı uzun süre tutulmaz demişsin hiç komyon görmedin heralde kamyonlarda geelde 2 adet akü oluyo ve paralel bağlı şekilde yani bu düşüncen yanlış....
    Kardeş, madem okadar biliyonda neden bize aküleri nasıl bağlayım diye soruyorsun????
    o bahsettiğin kamyonlarda aküler paralel değil seri bağlı yani 2 tane 12v aküden 24v elde etmişler. ben paralel bağlanmaz dedim dikkat et lütfen...
    bir admin atasözü derki: "biliyorsan paylaş mod yapsınlar. bilmiyorsan sus banlamasınlar"

forum üyesi

elektrofizik arakadaş ufakbi araştırdım haklıymışsın kayonlarda aküler seri bağlıymış kusura akma sonuçta insanı bizde hata yaparız
    eyvallah

forum üyesi
    Nereden
    kütahya

sayın cihan arkadaşım aküleri seri bağlarsan aküleri çıkış voltajı artar ve akımın eşit kolla dağılır ve daha uzun omurlu kullanırsın ama parelel bağlarsa kaç akü bağlarsan bağla cıkış voltajın bir akünün çıkış voltajı kadardır ve aküden çekilen akım her koldan farklı olur 1 aküden misal 1 amp 2 aküden 0.5 3 aküüden 0.1 gibi buda daha kısa omurlü olur artık gerisini sn düşün ve karar ver nerede nasl kullanacağını bilmediğim için şimdilik ana bilgisini paylaşmak istedim

super Moderator
    Nereden
    İstanbul

burda ya bir yalnışlık var ya da ben yalnış anladım aküler seri bağlanınca akım aynı kalırken (tek bir akünün verebildiği akıma eşit) voltaj artar. paralel bağlanınca voltaj aynı kalırken akım artar yani daha uzun ömürlü olur

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)