Toplam 11 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 11 arasi kadar sonuc gösteriliyor
    amatör
    misafir

Standart yardım DC güç kaynağı

Amatörüm
    Bana acil bir DC güç kaynağı gerekiyor. DC güç kaynağı ayarlanabilir gerilimli olmalı. Bu konuda yardımlarınızı rica ediyorum. Piyasada hazır çok aradım ama lazım olan özelliklerde bulamadım.
    *Aradığım veya uygulamak istediğim voltaj 150 volt civarında ama 100-170 V arasında ayarlayabilmek istiyorum. (aslında 0-220 V DC ayarlama istiyorum)
    * Akım 10 Amper en azından çekebilecek olmalı.
    * Yüksek akım çekmesine rağmen devre çok büyük ve ağır olmamalı yani trafo kullanamıyorum.
    * uyguladığımız sistemde direnç değiştiğinden her türlü akım kontrolu vb kontroller gerekiyor. Yani kısa devre kontrolu ve regüle gerekiyor.
    * Direnç değiştiğinden yaptığım denemelerde 15-30 Amper güç çektiği oldu o yüzden ayarladığım akım değerinde ve/veya voltaj değerinde sabit çıkış veren bir cihaza ihtiyacım var. Bu cihaz hafif ve küçük de olmak zorunda.
    * Voltaj ve akımdaki gürültü çok önemli olmamakla birlikte mesela 5 Ampere ayarlanınca uygulanan sistemedeki direnç değişimi ne olursa olsun 5 Amperden fazla akım geçmemeisini istiyorum. Aynı şey voltaj için de geçerli.
    * Bu amaçla yaptığımız kendi devremizde (ben yapmadım ve bilgim çok yeterli değil) triac ile tam dalga doğrultulmuş sinyali alarak potansiyometre ile ayarlama yaptık fakat dediğim gibi sistem fazla direnç çekince çok akım geçti ve koyduğumuz 25 Amperlik şalter atmaya başladı.

Bu sorunla ilgili her türlü yardıma çok memnun olurum. Dediğim gibi bilgim çok fazla değil. Yetersiz bilgi veya çelişkili özellikler yazmış olabilirim. Her türlü önerilere açığım. Kısaca aradığım DC gerilim ayarlanabilir ve Akımı ayarlandığı seviyede tutan bir devre yapmak istiyorum.
    Saygılarımla,

forum üyesi

Standart Ce: yardım DC güç kaynağı

aradığın özelliklerde bir devreyi forumlarda ya da sitelerde bulabileceğini zannetmiyorum, ancak ticari satılan devreler var fakat dediğiniz gibi özellikleri farklı.
    Yapmanız gereken plazma veya 70ekran yukarısı bir televizyonun şemasını bulup smps devresini yapmaktır, bu devreler 90 ile 240 volt giriş aralığına sahip çıkışı ortalama 120V ile 170V arası ayarlanabilmektedir, trimpot ve dirençlerde küçük bir değişiklikle daha geniş aralıklı gerilim ayarlama imkanı oluyor, malzemeler piyasada rahatlıkla bulunabilen türden olanları seçerseniz zorluk yaşamazsınız, daha önce birkaç sefer bu tür devrelerle uğraştığım için şunu söyleyebilirim; şemaya sadık kalarak dikkatlice montaj yaparsanız kesinlikle sorun yaşamazsınız. Plazma veya 70 ekran üstü önermemin sebebi istediğiniz akımın yüksek olması, gerekirse mosfeti daha amperli seçip swiçmode trafosunun sarımlarıyla oynayabilirsiniz.

amatör
    misafir

Cevabınız için çok teşekkürler. Söylediğim gibi amatörüm ve aslında acemiyim. Bu devreleri nerden bulabileceğim konusunda pek bir fikrim yok sadece internetten arayabiliyorum. Bu şemaları bulsam bile hangi kısmı SMPS kısmıdır onu anlayacak düzeyde de bilgim olduğu söylenemez. Ama araştıracağım. Cevabınız için çok teşekkürler.
    saygılarımla

amatör
    misafir

biraz araştırdım ve birkaç devre tv devre şeması buldum ama 75W ve 60 W gibi değerler. en son bulduğum
    http://www.fairchildsemi.com/an/AB/AB-36.pdf
    çok düşük akımlar var anladığım kadarıyla. Aramaya devam edeceğim.

forum üyesi

aramalarınızı plazmalara yönelik yaparsanız daha büyük akımlar karşınıza çıkacaktır, bu arada ben de rastlarsam burada yayınlarım.

ider1
    misafir

http://w5jgv.com/hv-ps1/pdf/hv-ps1-h.pdf
    adresinden bulduğum şema 1 kW sanırım. Fakat ben bu şemadan anlamıyorum. Bu konuda yardım rica ediyorum. Bu devreden kaç volt ve kaç amper alabilirim. Bana gereken 10 amper 120 volt mesela
    saygılarımla
    önceki yardım e-mailini yazan kişiyim fakat kullanıcı bilgimi kaybettiğimden siteye yeni giriş yaptım.

forum üyesi

bende bu özelliklerde bi devre yapmaya çalışıyorum, inanki çok ayrıntı var, smps ve pwm özellikli olması şart, pwm entegresi olarak tl494 yada sg3525 kullanabilirsin, güçlü bi troid trafo bulup bunun primer sarımını flyback, yarım köprü yada tam köprü sürmen gerekir, mosfetleri tetiklemek için ya ir2110 benzeri bi gatedriver yada tampon trafo kullanacaksın, frekans ve darbe genişliğini ii ayarlaman lazım(yeterli gücü alabilmek ve sağlıklı bi çalışma için), yani demek istediğim eğer amatörsen işin bi hayli zor özelliklede bu yazdıklarım sana yabancı geliyosa , yinede kolay gelsin, yardım istersen elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım

forum üyesi

anos Cevap: yardım DC güç kaynağı

dc güç kaynaklarıyla ilgili bilgi ve birkaç dc ğüç kaynağı devresi için ödev aldım lütfen yardım edermisiniz herşey için teşekkürler

forum üyesi

Standart Cevap: yardım DC güç kaynağı

duray abi bi yardım abi teşekkürler

forum üyesi

Alıntı barikom Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    dc güç kaynaklarıyla ilgili bilgi ve birkaç dc ğüç kaynağı devresi için ödev aldım lütfen yardım edermisiniz herşey için teşekkürler
    nasıl bir dc güç kaynağı yardımı istiyorsunuz,detay verirsen yardımcı olmaya çalışayım.
    şu adresteki güç kaynaklarını inceleyin belki istediklerinizi bulabilirsiniz
    http://www.electronics-lab.com/proje...wer/index.html
    Konu ELO185 tarafından (21.Nisan.2008 Saat 17:25 ) değiştirilmiştir.

forum üyesi

çok teşekkür ederim buldum ben saolun

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)