Merhaba,
Yabancı bir kaynakta şöyle bir şeme var denemedim ama çalışması lazım.Diyotlar 1N4002sim voltaj.bmp
simetrik voltaj.bmp
slm arkadaşlar elimde 40 volt 150 watt bir trafo var ben bunu simetrik olarak kullanabilirmiyim bana + - 18 volt lazım bi anfi devresi için normal bir trafonun simetrik yapılması mümkünmü?
Merhaba,
Yabancı bir kaynakta şöyle bir şeme var denemedim ama çalışması lazım.Diyotlar 1N4002sim voltaj.bmp
simetrik voltaj.bmp
temel bağlantı böyle olur regüle ve filtreleri de devrenin ihtiyacına göre kendin dizayn edebilirsin çıkış değerleri 40 volt trafo için yaklaşık değerdir
teşekkürler cevaplarınız için ama yüksek akımlarda sıkıntı olurmu 1N4001 dayanmaz onların yerine amperli bir diyot taksam aynı şekilde işimi görürmü
1n4001 1ampere kadar dayanır ama trafo yuksek olduktan sonra yuksek akım diyot kullanılırsa bir sıkınrı olmaz
Filitreleme amaclı koyman lazım .
kondansatör şart eğer amplifikatöre uygulancaksa. kondansatörün yanında regüle entegresi kullanılabilir. 18 volt için 7818 ve 7918 entegresi transistörle kuvvetlendirilirse amplifikatör için uygun bir güç kaynağı elde edilir. en kısa sürede şemasını çizmeye çalışıcam
mustafa sen benim yanıma gel yapayım![]()
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)