avometrenin amper kademesinde 10amper kısmına al direk trafonun uçlarına tut ama fazla tutmamaya özen göster okuduğun değeri 24 ile çarp trafonun kaç vat olduğunu bulursun![]()
Arkadaşımdan bir tane trafo aldım güç hakkında hiç bir bilgim yok sadece 24 v çıkış veriyor.Kaç w lık olduğunu nasıl öğrenebilirim?
avometrenin amper kademesinde 10amper kısmına al direk trafonun uçlarına tut ama fazla tutmamaya özen göster okuduğun değeri 24 ile çarp trafonun kaç vat olduğunu bulursun![]()
Hocam uçuyodumAvometreyi daha deydirir deydrmez çıtır pıtır kıvılcımlandı direk kapadımç başka yolu yokmudur
Bunun bir formülü vardı.Şimdi tam hatırlayamadım.Sargıların sarıldığı nüvelerin kesidiyle ilgili trafonun gcü.Bilen arkadaşlar vardır muhakkak.
Allah yolunda öldürülenlere"ölüler"demeyin.Bilakis onlar diridirler,lakin siz onu anlayamazsınız.Bakara-154
TB6CKG
yazdığın imzana uygun cevap vermeni beklerdim.
Bilmiyorsan avometrenin kullanımını bilmediğin şeyi başkasına önerme
Ampermetre asla devreye paralel bağlanmaz yükle birlikte seri girersin çektiği akımı ölçersin bağladığın kaynağın voltajını da ölçersin hesabını öyle yaparsın
editttttt.
Konu rck8942 tarafından (12.Eylül.2009 Saat 23:30 ) değiştirilmiştir.
arkadaşım bunu öğrenmenin bir kaç yolu var trafo ağırlığı sekonder tel çapı vs
ağırlık sekonder tel çap watt
500gr 0.50 kadar 4
1000gr 0.80 10
1500gr 1.00 60
2000gr 1.00 90
2500gr 1.20 120
4000gr 1.40 250
değerler yaklaşıkdır watlı bir yükü çıkışa ampermetreyle seri bağlarsanız okuyabilirsiniz ağırlık 2.5 kilodan fazla ise 10 amperi geçebilir
Dostum resimde anlatmaya çalıştım multimetre amper kademesine alınıp ölçüm yapılacak rezistansa seri bağlancak ok bu arada rezistan hazır ala bilir yada kendin yap 2 çivi 1 tahta 20cm ve iletlen teli tornavidaya dola okhe bak rezistans üzerinden amper ölçerken brden en yüksek değeri ölçme kademe kademe ölç en yüksek bulduğn aper değerini referans al...soruların varsa yardımcı olurum...b arada resim dosyada bi hata oldu ok
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)