emo22 kardeş sen bu iş için smps türü bir kaynak makinesine bak derim çıkış voltajları düşük ama kaç volt bilmiyorum saçma demeysin istediğin gücü anca karşılar smps tarzı kaynak makineleri DC çıkışlıdır...
özel yapılmış bir ünite için 220v-16v smps lazım fakat sıradan bişey değil bu nominal gücü 2500w veya 2600 w olmalı bukadar güce ihtiyaç duyuyor neden smps derseniz hafif bi cihaz kendisi bi teknede sıkıştrma mı öğütmemi onun gibi bi alette kullanılıyo normal saç trafo çok ağır olacak bu devre yi nasıl tasarlarız trafo ölçüleri sipir sayısı gibi bunlar nasıl olmalı sürücü kısmını artık bu forumda standart olan sg3525 li olan devreyi kullanabiliriz sizlerden yardım istiyorum bu bana çok lazım herkese şimdiden teşşekkürler

emo22 kardeş sen bu iş için smps türü bir kaynak makinesine bak derim çıkış voltajları düşük ama kaç volt bilmiyorum saçma demeysin istediğin gücü anca karşılar smps tarzı kaynak makineleri DC çıkışlıdır...
evet saçma değil çok mantıklı inverter kaynak makinaları çok uygun olur bu işe çıkış voltajı tahminim 20 veya 25 v olması lazım ama acaba böle bişe kendim yapabilirmiyim
kardeş genelde kaynak makinalarının çıkışları 48volt civarı oluyor ama bizim gibi amatör ler 2500w gibi bir güce sahip smps yi yapmamız için çok fırın ekmek değil fırının kendisini yememiz lazım çünkü 2500w büyük değer birde işin içinde 220v ac var hem smps ki forward veya push pull tip yaparak ulaşılır 2500w aonlarda bizi aşar toprak hocam smps konusunda belki sana yardımcı olabilir
vermeyince mabut neylesin sultan mustafa
peki troid trafoyla yapsak sac trafo kadar ağır olurmu bi bilginiz varmı bu konuda
yarısı kadar hafif 2 katı kadar pahalı olur![]()
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)