Toplam 6 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 6 arasi kadar sonuc gösteriliyor
    forum üyesi

Standart 300w casesom power supply sorunu

merhaba arkadaslar bende casecom atx 300w lık 1 tane power supply war bunu kasadan ayrı olarak calıstırmak ıstıyrm ama ps de sorun war sımdı ps nın cıkısındakı ps-on (yesıl )kablo ıle sıyah kabloyu yanı gnd kısa dewre ettıgımde ps nın fanı bır anlık donuyr sonra duruyor.15 20 sanıye sonra yenıden actıgımda aynı seyı apıyr yanı fan hareket edıp yenıden duruyor...nasıl bır sorunu war yardımcı olabılrsenız sewınırım..sımdıden tesekkurler...

özel üye
    Nereden
    Gonya

Standart Ce: 300w casesom power supply sorunu

kardeş daha önceden aynı sorun benimde başıma gelmişti. atx in çıkışındaki diyotardan birisi yanmış ve kısadevre konumuna geçmiş. sen atx e ilk startı veriyorsun ve pwm 1 2 pulse yaptırdıktan sonra diyot üzerinden çıkışın birinde kısadevre olduğunu ve bu çıkıştan voltaj gelmediğini anlayınca direk korumaya geçiyor. çıkıştaki transistöre benzeyen diyotlarını sök ve kontrol et...

lock
    misafir

kardeş SBL 2040 CT diyotlara bak

forum üyesi
    Nereden
    istanbul

eğer çalıştıracağın yük çok akım çekecek bir şeyse p.s. kısadevre korumasına girebilir. yüksüz çalıştırmayı dene bide p.s. eskiyse fanı bozulmuş olabiliyor bu da 12v çıkışını kısa devre edebilir ha bide regüle kondansatörlerini bi kontrol et şişmiş erimiş falan varsa ondan da olabilir

forum üyesi

kardeş genelde bu sorun 2003 entegresinden kaynaklanıyor ama başka sorunda olabilir deneyebilirsen entegreyi dene

forum üyesi

Wink Cevap: 300w casesom power supply sorunu

aynı sorun bende de oldu ben kontrole koklayarak basladım power suppply de bi kond şişmiş onu değiştirdim aynı sorun dewam etti sonra tekrar malzeme kontolü ederek sbl 2040 ct de sorun oldugunu fark ettim yani bütün bacakları kısa devre gsteriyo bunu kontrol etmenin en kolay yolu o malzemenin bozuk oldugunu yani 12 gnd 5 volt kablosu varya hdd nin yada cd driver ların besleme kablosu onun bacakalarını bi ölcü aleti ile kontrol et kısa devre gibi görünüyosa bil ki 2040 ct de dir sorun

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)