tabiiki tamir edilir ancak. pc konusunda dikkatli olucaksın hele gene power supply konusunda dahada dikketli olucaksın. tamir edilmiş powerler randımanlı değil. 25 ytl hemen yenisini al...
Arkadaşlar merhaba. 480watt tagan marka güç kaynağımı yeni bir sistem kurarken taktığımda ve sistemin tüm bileşenlerini bağladıktan sonra power tusuna bastım fakat sistem acılmadı. Core2duo anakartın uzerindeki işlemci pini yamulmuş ben bunu farketmemiştim anakartın arızalı oldugunu anladım ve garantiye yolladım.Fakat powerımda bozuldu galibabaşka bi anakartta deneyince anakartın üzerindeki ledler yanıyor fakat power tuşuna bastıgımda sistem acılmıyor powerın fanıda donmuyor. Anakartın üzerindeki işlemci pinleri birbirine değip kısa devre yapmıs bu da güç kaynağıma zarar vermiş olabilir mi? Güç kaynagımın garantisi bittiği için servise de yollayamadım. Sizce tamir edilebilir mi? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Konu elektrobilim tarafından (21.Kasım.2007 Saat 12:17 ) değiştirilmiştir.
tabiiki tamir edilir ancak. pc konusunda dikkatli olucaksın hele gene power supply konusunda dahada dikketli olucaksın. tamir edilmiş powerler randımanlı değil. 25 ytl hemen yenisini al...
Bencede git yenisini al...hele bide Core dua gibi bi işlemciyi çalıstıracak anakarta takacaksan ... tamir edebilirsen et ama takma bence evinde kullan ....![]()
Arkadaşlar yenisi 180-200ytl civarı öyle ucuz bir şey olsa zaten alırım. 25 ytl.lik psu lar da gerçek güç değerini vermiyor. Bu elimdeki alet gerçek 480 watt powerdı ve 12 volta 28 amper veriyordu.hala merak ediyorum elimdekini değerlendirme şansım var mı acaba.
Swich mode mi ? power hakkında biraz acıklama yaparsan tamiri hakkında sana yol gösterebilirizblck Nickli Üyeden Alıntı
![]()
evet switching power supply. baska gerekli bilgi varsa kullanım kılavuzuna bakıp verebiliri. tam modeli TAGAN480 UO-1
güç kaynağının +5V StandBy (genelde mor renkli kablo) çıkışını ölç şebekeye bağlı iken +5volt verecek. veriyorsa p.on (genelde yeşil renkli kablo) kablosunu siyah (gnd )kablolarından birine kısa devre et açması gerekiyor. bu şekilde anakart bağlı olmadan dene eğer bir sorun yoksa start alacak ve bütün voltajları verecektir. power in gerçekten çok güzel değerlendirsen ii olur. eğer power de bir sorun yoksa (yalnız olarak denedikten sonra) işlemcin cuflamış gözüküyor.![]()
Güç kaynagını İstanbulda tanıdık saglam bir elektronikçiye yolladım bir iki gün içinde akibetinin ne oldugunu ogrenicem. Tagan gerçekten çok kaliteli psu o yüzden kesin kez değerlendirmek istiyorum. İşlemicim arızalanmadı galiba çünkü anakartın üzerindeki işlemci pini yamulmuştu ondan çalışmadı. Anakart garantiden gelince deneyeceğim bakalım. Umarım tekrar bi aksilik yaşamam çünkü tagan gelene kadar bu sefer deneyeceğim güç kaynağında ne kısa devre koruması ne aşırı voltaj koruması hiç bir şey yok. tekrar bi arıza olursa bu sefer anakartıda işlemciyide kaybederim heralde![]()
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)