ps/on ile +5v kısa devre yapıyorum ama psu çalışmıyor.fan dönecek gibi oluyor.12v çıkışından dc7v ac14v alıyorum.sb ve pg kodlu kablolarla birşeyler yapıp psuyu kandıramaz mıyız![]()

sağolun aklımda yanlış kalmış demekki.uzun süre lazım olmamıştıpeki girişteki 220vac nin faz ve nötr ünü ayırt edebileceğim bir yöntem var mı.voltaj dalgalanmasında yamuluyorlar.belki bu şekilde kutarırız
Soketteki yeşil ve siyah kabloları kısa devre ettiğine power suppley normal olarak çalışır. soketteki sıralı renkli uçlar power kutusunun üstündeki yazılı tabloda voltajları ve amperleri renklerine göre belirtilir.
Eğer uçları kısa devre ettiğinde fan çalışmıyor, voltajlar çıkmıyor veya anormal çalışıyorsa power arızalıdır.
Poweri tamir edip pc de kullanma taraftarı değilim en ufak bir hatada ana kartı ve diğer donanım parçalarını bozma ihtimali var. riske değmez ama tamir edip kendine güç kaynağı olarak kullana bilirsin.
Yeni pc power fiatları 25-30tl den başlıyor.
![]()

kayzer.bu power elimde fazlaydı ve eskiydi.o yüzden güç kaynağı olarak kullanacağım.bu nedenle kasa dışında çalıştırıyorum.ufak bi araştırmayla sb nin yada +5vsb nin ne olduğunu öğrendim.psu kapalıyken bilgisayar açılması için ve usbler için 5v sağlıyormuş
faz ve nötr fişi prize bağlantı şekline göre değişir duvardaki prizin faz ve nötrü her zaman sabittir fakat elindeki fiş iki yönlüde takılabilir taktığın şeklin 180 derece döndürerek takılması halinde girişteki faz ve nötr değişmiş olur dolayısıyla girişlerde faz ve nötr seçimini sen yapamazsın yani her iki takılma şeklindede sistem çalışır eğer toprağı soracak olursan psu üzerinde toprak iki yan yana olan pinlerin alt orta kısmında yer alan pindir.

sağolun verdiğiniz bilgiler için.fişte bir n/s olayı var.nedir bu acaba?kabloları çektim psunun bir tarafına güç bağlantısı için soket gibi birşey alacağım.onuda takınca hoş olacak
iki led bağladım biri 5vsbye fiş takılıyken yansın diye diğeri +12 +5 +3,3 çıkışları falan aktifken yansın diye
paylaşılan bilgiler için çok teşekkürler.. iyi çalışmalar dilerim..
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)