Toplam 8 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 8 arasi kadar sonuc gösteriliyor
    ERTUR
    misafir

Standart RUZGAR TIRUBUNU SARJ KONTROL DEVRESI

ARKADASLAR BEN YENI UYE OLDUM VE GORDUGUM KADARIYLA COOK GUZEL BILGI ALISVERISI OLUYOR. SIZDEN YARDIM ETMENIZI ISTEDIGIM BI KONU VAR BENIM PROJE KONUM RUZGAR TIRUBUNU KONTROL SARJ DEVRESI BANA BU KONUDA YARDIMCI OLABILIRIMISINIZ... ELIMDEN BAZI BILGILER VAR AMA YETERLI DEGIL BIDE AKUNUN SARJ OLUM SURESINI VE BOSALMA SURESINI NASIL HESAPLAYABILIRIM.. SIMDIDEN TESEKKURLER

forum üyesi

Standart Cevap: RUZGAR TIRUBUNU SARJ KONTROL DEVRESI

ertük abi aküyü şarj ederken akünün 10'da 1 kadar akım ile şarj etmen gerek...bunun dışında şarj süresini hesaplamak zor iş...bunun yerine aküye şönt bağlayıp belli aralıklar ile ölçüm yapman yada manyetik akım sensörlerinden bulup onlar ile çalışma yapmanı tavsiye ederim...ben projeyi tamamladım

forum üyesi
    Nereden
    İstanbul

arkadaşım bu devreye hem rüzgar tribünü hemde güneş enerjisi panelini bağlayıp kontrol edebilirsin

forum üyesi

arkadaşım devreden geçen akım 60-70-80-100A gibi değerler olduğu için röleli sistem işe yapmaz...bunun haricinde ya manyetik akım sensörü bulacak yada kendisi yapacak yada şönt direnç ile akımı ölçecek....onunda 100a ölçecek kadar olan telin metresi 30ytl den başlıyor manyetik sensör bulmak daha mantıklı yada seri üretime geçilecek tarzda el yapımı bişeyler düşünülmesi gerek...bizim atillah abi bir aralar çok heveslendi ama öle kolay kolay altından kalkılacak bir sistem değil bu adamların tasarladıkları yada tasarlamayı düşündükleri sistemler...bunlar için micro işlemci kartı tasarladım diğer devrede yoldaydı ama adam yançizdi bende salladım...kolay gelsin....

forum üyesi
    Nereden
    İstanbul

dostum sen bırak boşver, fabrika çalıştırmıyacaksan yeter role 40 A lik işini görür bu devre.

forum üyesi

arkadaşım bu sistemi tasarlayanlar büyük çifliklerin ve villa tarzı köy evlerinin gereksinimini karşılamak için bu kontrol kartını istiyorlar...adamlar full sistem olarak düşünüyorlar bunun yanında maliyeti kısmat ta istiyorlar..ayrıca ve ayrıca yapılacak olan pcb bütün akım değerlerine uyumlu yapılacak tı...yani anlıcan 40a röle ile olacak iş değil bu...onu geçtim burada seviye kontrolü için op-amp kullanılmış...bence çokta sağlıklı değil eğer micro böyle bir prof. sistemde micro işlemci bulunuyorsa ya özel adc entegresi kullanacaksın ki hiç gerek yok yada pic aracılığı ile ya manyetik ile yada şönt ile bu ölçüm işlemini yapacaksın en basiti de bu....

forum üyesi

herkese merhaba
    burayı keşfettiğim için mutluyum , oluşturanlara ve bilgilerini paylaşanlara saygı ve sevgiler.
    bir tane şarj kontrol devresi yaptık ama , zannedersem alternatorden sadece gerilim üretip akım üretemedim
    proteus 7 ve elektronic workbench lerde pcb çizmeye çalışıyorum ama nafile 14 bacaklı 4001 semi conductor u bulamadım. acaba üsttede (Proteus7) bir kullanıcının ornek devre şemasında verdiğinden , baskılı devre yapan oldumu ? (pcb)
    şimdiden teşşekkur
    Eklenen Resimler Eklenen Resimler  

forum üyesi
    Nereden
    kocaeli

Mustafa bey dediğiniz gibi Rüzgar enerjisi ile akü şarj kontrol devresinde 60-100A arası şarj konrol edebilen devre çizimini resim veya kısa ve öz anlatımıyla bize yardımcı olabilir misiniz?

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)