cevaplar;
1)olur
2)olmaz
3)olabilir
4)birden fazla 3055i paralel bağlayabilirsin akımı artar sen transistörleri her türlü yalıt noolur noolmaz
Selam Arkadaşlar
http://www.elektrobilim.org/forum/showthread.php?t=4034
yukarıdaki adresteki devreyi yapmayı düşünüyorum 24v 120w lık bir trafo kullanbilirim bu devrede değişmesi gereken bir kaç sey olduğunu düşünüyorum bunları aşağıda belirttim
Sorular;
1-kondansatörün değişmesi 2200uf 40v devrede olduğunu gösteriyor bunun
yerine baskı devrede 4700uf 63v kullanılmış daha üstü kondansatör kullanılabilirmi ?
2-Akımın arttırılabilmesi örnek 5a için R=0,6/5A formülünden 0,12r 5w lık bir direnç kullanmam gerekiyor bu şekilde yaparsam akım artarmı ve devreye bir zararı olurmu ?
3-köprü diyot 8a lik kullanılmış
4-2n3055 yerine daha fazla akım verebilen ve daha sağlam ne kullanılabilir ayrica baskı
devreye bakacak olursak 2n3055 soğutucudan yalıtılmamış gibi monte edilip alttan vidalanmış mı yoksa üst kısımdan kablo ile lehimlenmişmidir burasını anlamadım açıklarmısınız
evet arkadaşlar sorularım bunlar kafanızı şişirmiş olabilirim kusura bakmayın ama bu devreyi tek seferde hata yapmadan çalıştırmak isityorum
saygılar![]()
cevaplar;
1)olur
2)olmaz
3)olabilir
4)birden fazla 3055i paralel bağlayabilirsin akımı artar sen transistörleri her türlü yalıt noolur noolmaz
transistörün kollektörü sogutucu üzerinden devreye bağlanmış. transistörü yalıtırsanız devre çalışmaz
güzel tesbit![]()
ahmetozturk ; 2.şıka neden olmaz açıklarmısın bunu bir yerde okumuştum o yüzden soruyorum beni düşündüren 2 ve 4 tü çünkü 4 tamam benim düşündüğüm gibiymiş wanted0035 teşekkürler kardeş
birde 24v 120w lık bir trafo kullanacam bu devreye uyarmı devreye herhangi bir zararı olurmu ?
![]()
dostum işte formülü var datasheette limit akımı=Vsense/Rsc demiş Rsc ise bizim konuştuğumuz direnç ordan akımını ister azaltır ister artırırsın
ok cevaplar için tesekkur ederim
![]()
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)