notebook mu netbook mu?
ben 12 v la çalışan notebook görmedim.
ya sendeki netbook yada sen 20 yi 12 ye değil 12 yi 20 ye çıkartmalısın..
20v dc den 12v dc 7 amper alabileceğim küçük ve az ısınan bir devreye ihtiyacım var yardımlarınızı bekliyorım.
notebookta kullanacağım. 4810 ve 4800 transtorlerim yandığı için bataryayı şarj edemiyorum. bu devre ile bataryayı şarj edeceğim.
Şimdiden teşşekür ederim.
notebook mu netbook mu?
ben 12 v la çalışan notebook görmedim.
ya sendeki netbook yada sen 20 yi 12 ye değil 12 yi 20 ye çıkartmalısın..
Yanlış Anlattım her halde
anakarttan 20v allıp 12v 7a çevirip pili şarj etmek için kullanacağım. Pil 12v 7a şarj oluyor. bu yüzden
ben hiçbişey anlamadım.
anakartta 12v 5v 3.3v olur 20 voltun ne işi var.
hadi var diyelim 20v7 amper çekersen o anakart ne olur
hadi onada bişey olmadı diyelim, pil akü vs %10 ile şarj edilir yani sende 70 amperlik pil mi var..
yapmaya çalıştığın şey herneyse mantığında büyük hatalar var..
adam gibi derdin neyse baştan sona derdini anlat nasıl bir çözüm gerektiğini biz söyleyelim..
Aga Elimde Dell 8600 notebook var adaptörüde 19volt pili de 12v 7amper
Bunun Anakartında pili şarj bölümü arzalı
Pili anakarta bağlayıp dışarıdan 12v verdiğimde şarj oluyor.
bende notebook içine koyabilece bir devre arıyorum küçük ve ısınmayan
seninde dediğin gibi yanlışım var 12v 3a olması gerekiyor.
adaptörden gelen 19v u 12v 3a düşürüp pili şarj etmek istiyorum
QUOTE=ahmet_zxc;62330]ben hiçbişey anlamadım.
anakartta 12v 5v 3.3v olur 20 voltun ne işi var.
hadi var diyelim 20v7 amper çekersen o anakart ne olur
hadi onada bişey olmadı diyelim, pil akü vs %10 ile şarj edilir yani sende 70 amperlik pil mi var..
yapmaya çalıştığın şey herneyse mantığında büyük hatalar var..
adam gibi derdin neyse baştan sona derdini anlat nasıl bir çözüm gerektiğini biz söyleyelim..[/QUOTE]
öncelikle laptopun şarj kısmında nasıl bir arıza varsa onun giderilmesi bana daha mantıklı geliyor.
çünkü enerji verip pil şarj etmek çok iyi değil. pilin ömrü kısalır.
pil dolduğunda şarjı kesen bir sistem olmalıkii pil ölmesin.
12v 7 amper olan pili maksimum %10 ile şarj etmelisin yani 700ma ile...
bu sırada sistemi adaptörle yine besleyebilmelisin.
lm2575 diye bir entegre var birkaç malzeme ile iyi bir voltaj düşürücü yapabilirsin.
aynı zamanda akımda ayarlarsın.
bu entegrenin datasheet ini incele. devre şemalarıda mevcut.
bulamadığın transistörün arızalı olduğunu nasıl anladın..??!!
bulamadığın transistörün adını nerden biliyosun..??!!
abicim valla ben seni anlamakta çoooook zorluk çekiyorum.
4810
(SS)ED(üçgen)
W45A
Üzerinde bunlar yazıyor.
4800
(SS) AA (üçgen)
W45A
Üzerinde bunlar yazıyor.
Bunlar takılı iken anakart ta elektirk devreye girmiyor çıkardığımda çalışıyor.
bu transtörlerden elinde varsa gönder ozaman.
kusura bakma ben sana yardımcı olamayacağım.
sana hayatta başarılar.
Kardeş herşeyi unut
20v giriş 12v 2,5a çıkış bir devre nasıl yapabilirim onu söyle
yukarda söyledim bidaha oku
car power technology dc-dc converter
Car power technology, non-isolated dc-dc converter. Ideal for DVD, GPS, LED panels etc.
Features:
For small power modules who don't require additional heatsink
all-epoxy sealed containers, Waterproof;
Plastic cases, CPT series dc-dc converters are slimmer, lighter and smaller than CLL die-cast series, convenient to use and transport;
Full-load efficiency:> 95%;
Ambient temperature at -10 ℃ - 45 ℃;
with overload / over-current / over / low voltage protection (some of the products have the protection of plus or minus reverse), stable performance.
Power V-in V-out I-out Weight(g) Size (L×W×H) mm
10W 12V 3.3V 3A 50g 46×27×14
20W 12V 9V 2A 50g 46×27×14
15W 12V 5V 3A 50g 46×27×14
15W 12/24V 5V 3A 120g 58×41×22
36W 24V 12V 3A 100g 58×41×22 bu seçenekte olan gibi
Böyle birşey kardeş senin söylediğin entgrede 12v 2 amper çıkış yok daatsheet de
DC-DC Converter for car usage
hee yok ben kafadan sakatım halüsilasyon görüyorum........
Ahmet arkadaşım belki bilgili olabilirsin, elektroniği herkesden iyi bilebilirsin ama yaptığın şey yardımcı olmak değil. Şu yazdığınız yazıları okudum valla Mazyer arkadaşımın yerinde olsam kim olursan ol küfürü basmıştım. Öle artislik yapmakla bu iş olmaz ancak laf ebeliği yapıyorsun.
Edit İnönülü:@erdogan2734 nickli üye küfürlü mesaj yazmak hiçbirşey kazandırmaz sonuç sizin zararınıza oldu.
Konu inönülü tarafından (09.Aralık.2011 Saat 00:04 ) değiştirilmiştir.
erdogan hocam benımde elektronıkle ılgılı pek bılgım yok ama bende mantık kuruyorum anlamadım yanı arkadas bu laptopların şarj aletleri 19volt onu 12 volt a cevırmek ıstıyor ne dense bataryanın omrunu uzatmak ıcın mı artık neyse 12 volt ıle nıye calıstırmak ıstıyorsun anlamadım zaten 220 den gelen ac volt 19 volt dc ye cevrılıyor senın 12 volt dc ye neden ıhtıyacın var anlamadım ben ?
----------
hocam bırde su mantıgı cıkarttım anakartın transıstorlerını bozulmus galıba onu degıstırmek ve 12 volta cekmek ıstıyor bende 12 volt ıle sarj olan batarya gormedım cunku ıdealı 19 volttur bataryanın omrunu uzatmak ıcın galıba
Yorulmadık,meraklıyız,çabalıyoruz,azimliyiz,en önemliside mutluyuz
Hocalarım Yanlış bir şeyler söylediysem özür dilerim...
ben elektronik bilgisi olan biri değilim ama küçük şeyle yapabiliyorum
bir kaç araştırmamda yurt dışında bu tip çihazlar gördüm eğer onlar yaptıysa bizdede bilgisi olan vardır diye siteye konu açtım.
ben Notbook ta şarj devresini bozdum
bunun yerine pili şarj edebilmek için bir devre koymak istiyorum buda notebook içine kayabilmek için içerisindeki olan 19v u kullanmam gerekiyor bu voltajıda 12v 2a yaparsam pil sarj bölümüne göndereceğim. böylelikle kendi adaptörü ile pili sarj edebilmiş olacağım dolduğundada pilden de kullanbileceğim.
daha açık nasıl anlatabilirimki hocam
adım 1: Google
adım 2: açılan google penceresine lm2576 yaz
adım 3: karşına çıkan ilk linke tıkla
adım 4: LM2576 - SIMPLE SWITCHER® 3A Step-Down Voltage Regulator (açılan sayfa bu)
adım 5: sayfanın sağ üst köşesinde bulunan datasheet yazan pdf resmini tıkla
adım 6: http://www.national.com/profile/snip.cgi/openDS=LM2576 (açılan sayfa bu)
adım 7: pdf in 11 inci sayfasındaki "Adjustable Output Voltage Version" isimli şemayı aynen yap
adım 8: R1 ve R2 dirençlerini altta verilen formüle göre hesapla çıkışta istediğin voltajı bu şekilde al.
adım 9: formülle uğraşmak istemiyorsan direnç yerine pot koy, potu çevirerek istediğin voltajı ayarla
sonuç 1: bunları bukadar açık anlatılmasına rağmen anlayamadıysan ve yeni bişeyler sorma gereği hissediyorsan senin elektronik bilgi seviyen bu işi yapmaya yeterli değildir. bu devreyi satın almalısın.
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)