şemasız şekilsiz bağlantı olurmu? forumda duray hocamızın yayınladığı akü
şarj devresi var onu inceleyin.
slm bi kaç yere baktım birsürü şemalar var daha 12. sınıftayım bişi anlamadım
Neyse bana gereken 6,75x2 akülerim var bunları evdeki akümülatör ve adaptörlerle şarj etmek istiyorum şemadan falan anlamıyorum LÜTFEN şemasız şekilsiz bi anlatı şu işi bana![]()
![]()
![]()
![]()
şemasız şekilsiz bağlantı olurmu? forumda duray hocamızın yayınladığı akü
şarj devresi var onu inceleyin.
anlamıyosun herhalde ben ne bilirim şema mema 17 yaşındayım
yardım etmiceksen öylede![]()
![]()
![]()
kardeşim hem 12. sınıftayım diyosun hem de bilmiyom diyosun hiç okuma bari nasıl şema anlamazsın yaa sana ne öğretiyolar havaya mı yazıyolar devrenin bağlantılarını hayatında bi flip flop bile yapmamışsın galiba k bakma ama bu senin kendi kendini geliştirmeye bağlı ben 9. sınıfta tda1554 ampli devresini delikli boarda yapmıştım 6-7 yıl oldu sana bağlı yani herşeyi de bizden bekleme biraz geliştir kendini kolay gelsin![]()
alla alla yaa![]()
Akü sarz cıhazı şeması isteyen arkadaşıma katkısı olur ümidiğle
cseyfeli..sana en basit yöntemi anlatayın 18-19 sene önce bende senin gibi şemadan şekilden anlamadığım zamanlarda küçük 6 veya 12v akülerimi doldurmak için akünün voltajına göre. çok yüksek voltajlı olmayacak biraz düşük olabilir.bir dc adaptörü akünün atısına artı eksisine eksi uçlarını bağlayıp artı kablosunu kesip araya 3-4.5-6 veya 12 voltluk bir amba bağlayıp aküyü şarj ederdim. bu şekil bağlarsan akün boşken lamba az yanar akü dolunca lamba daha parlak yanar.burada dikkat etmen gerekenaküyü şaj da unutup akünün ısınmasını veya ısınıp kaynamasına izin verme.akünün ömrü kısalır. (yarım veya bir saat aralıklarla elinle akünün sıcaklığına bak) ..bu yöntemi de aküye voltajın gelip gelmediğini anlamak için yapmıştım sonradan şarj yapmak için kulladım. kolay gelsin
![]()
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)