şiddetle ELİŞİ KAĞIDI diyorum. denemediğim kağıt türü kalmadı.
arkadaşlar bende asetatla bi iki deneme yaptım ama pek iyi sonuç alamadım tonerin hepsi çıkmıyor bir kıssmı yine asetatta kalıyor ama şimdilik kuşe kağıt kullanıyorum kuşe kapıtla mükemmel sonuçlar alıyorum tavsiye ederim en ince yollar bile sorunsuz çıkıyor. yeterki yazıcının toneri iyi olsun
Bir ulusu yok etmenin en iyi yolu o ulusun dilini yok etmektir
Özel mesaj yoluyla yardım istemek Kesinlikle yasaktır
şiddetle ELİŞİ KAĞIDI diyorum. denemediğim kağıt türü kalmadı.
ütüyü asetata basdırdığızda ütünün sıcaklığı asetatı eritmiyormu,yoksa asetatın üstüne kağıtmı koyuyosunuz çıkartırken orada bir sonuca varalım ..
ya düşük sıcaklıklarda yapılacak yani asetat erimeyecek kadar yada araya kağıt koyulması gerekir

BASKIDEVERE çıkartmak için önce plakettemizliyoruz kuruduktan sonra plaketin üstüne a4 eski yeni fark etmez
plaketi ütülüyoruzbaya ısınıca a4 ü alıyoruz yazıcıdan çıkan pcb kahıtını kouyu yoruz 5dakka veya 6 7 dakka ütülüyoruz ve sogumaya bırakıyoruz ondan sunra sıcak suya koyup üstündeki
kahıt ları alı yoruz kıyda köşede kahıt kalıtılarını çıkat maya lüzüm yok gerisi size kamış yuz ruhu peril rol ile pcb çıkartı yoruz pcb kahıdı elişi veya şimdiye kadar kullan dınız kahıtlarla yapa bilir siniz
gücenme ama zorla okudum ya biraz yazına dikkat et!

pcb çıkartma güzel anlatım doya içinde

bu adreste detaylı anlatı mevcut
usta seni burda görmeyeli uzun zaman oldu![]()

Belki geç oldu ama verdiğin bilgiler için teşekkür ederim kırdıysam kusura bakma
----------
eski elektronikçilerdensiniz galiba
aynen öyle eski topraktır.barici947
Merhaba Arkadaşlar youtube de dolaşırken rasladım belki yardımcı olur çok daha kolay bir şekli ile gösterilmiş 20mm ye kadar baskı yapılıyor tabi bu el beçeriside gerektiriyor.
ütü ile baskı devre (Pratik yöntem) - YouTube
Kolaygelsin.
arkadaşlar bir türlü anlayamadığım bir nokta var:
1- bu kuşe kağıdını devrenin şeklinde kesip mi bakırın üzerine koyuyoruz?
2- yoksa kesmeden olduğu gibimi bakırın üzerine koyup ütülüyoruz?
3- ütülerken devre şeklinin olduğu yerlerimi ütülüyoruz?
4- böyle ütüleyince bakır plakete kuşe kağıdın kendisi mi yapışıyor? (burayı özellikle anlamadım)
5- yoksa tonermi yapışıyor?
6- yane asite atarken kuşe kağıt bakırın üzerinde yapışık kalacakmı?
7- ütü kağıdı bakıra yapıştırabiliyormu, erimiyormu?
caveplar için şimdiden teşekkürler
Cevaplar
1- Devrenin boyurunda kesenizde olur büyükçe bıraksanızda olur. Tavsiyem biraz büyük kesip bakır plaketin kenarlarına katlayarak oynamamasını sağlamak (Bir şekilde Sabitlemek)
2- 1 de açıkladım.
3- Evet Eşit bir şekilde ütülemeye dikkat edin.
4- Hayır
5- Evet
6- Hayır Ütüleme işlemi bittikten sonra kağıdı soğuk suya atarak kağıdın yumuşamasını sağlıyoruz bu şekilde kağıt rahatlıkla kalkabiliyor. Tabi toner eriyip bakır üzerinde yapıştığı için toner kalkmıyor.
7- Kağıt Erimez Toner erir. Toner yapıştığı için kağıtta yapışır. Suya atıldığı zaman toner kalır kağıt kalkar.
Arkadaşlar baskı alacağımız devre şemasını nereden buluyoruz.Ben de bu işe merak sardım kendimce bir baskı devre yapmak istiyorum yapabileceğim devre şemasını nereden buluyoruz.
Bu iş için web sayfaları varsa yazarsanız sevinirim.
arkadaşlar. bakır plaketi cd kalemi ile çizsek asite atsak (ben çok basit bir devre için diyorum) olurmu?
veyahut eksik kalan çıkmayan yerleri cd kalemiyle çizince asite atınca da oluyormu arkadaşlar . çok önemli. bir yardım edin teşekkürler

ütüleme yüntemi şöyle yapılır kusura bakmayın bıraz emri vaki yazacam daha iyi anlaşılır diye kahıt elişi veya şimdiye kadar kulladıgın kahıt olsun
lazerden çıktıyı al temizlenmiş plakete çıktıyı koy plaketın altına gelecek şekilde çıktıyı yerleştir ütüyü plaketin arkasına koy otomatik kapanana kadar işlem yapmadan bekle otomatik atınca plaketi kahıtla bir çevir başla ütülemeye 2 3 dakka ütüle işlem tamam dır işlin esası plaketin iyice ısın masıdır

bu site işini fazlasıyla görür arkadaşım yapmak istediğin her şey var bu sitede bende yeni girdim siteye ama çok memnun kaldım. detaylı olarak istersen yazışabiliriz.
----------
cd kalemi olabilir ama sana tavsiyem ufak devre bile olsa ütü tekniğini öğrenmendir. Eğer bu işe başladıysan daha büyük projelerinde sana çok yardımcı olacaktır.
----------
öncelikle ne devresi yapmak istiyorsun? buna karar ver. daha sonra sana yardımcı olayım.

valla ben asetat kağıdı nedir bilmiyorum. Kırtasiyeden printerlar için fotoğraf kağıdı aldım. İşlemi yukarıdaki tarif gibi yapınca hiç sorun olmuyor.
hocam bu ''printerler için fotoğraf kağıdı'' dediğin şey her printirde oluyormu? yani demek istedğim kağıt yuvasına oturuyormu?
----------
onderyum, barici947 benim sorduğum soruyu sanırım yanlış anladınız, bu yazdıklarınızı biliyorum da bilmediğim nokta belirttiğim gibi kırtasiyelerde satılan cd kalemi ile bakıırın bir yerini çizdiğimizde o bölge tepkimeye giriyormu, girmiyormu , bunu merak ediyorum, bilen mutlaka vardır...

----------
[/COLOR]onderyum, barici947 benim sorduğum soruyu sanırım yanlış anladınız, bu yazdıklarınızı biliyorum da bilmediğim nokta belirttiğim gibi kırtasiyelerde satılan cd kalemi ile bakıırın bir yerini çizdiğimizde o bölge tepkimeye giriyormu, girmiyormu , bunu merak ediyorum, bilen mutlaka vardır...[/QUOTE]
evet cd kalemi ile devreyi çizersen sorun olmaz
bilgi paylaştıkça güzeldir. Türkiyenin kalkınmasında en önemli unsur birbirimize yardımcı olmak beraberce bir şeyler üretmektir.

Evet o foto kagitlar A4 formatinda satiliyorlar zaten. Benim lazer printerdan sorunsuz cikti aliyorum. Yanliz utuledikten ve kagidi cikartiktan sonra bazen cd kalemimle duzeltmeler yada ustunden gecmeler yapiyorum. Cunku burada tuzruhu satilmiyor. Demir 3 klorur kullaniyorum icinde cok bekletmekten olsa gerek yollar bazen zayif yada kopuk ciktigi oluyor. Birde ben daha onceden su bildigimiz a4 olculerinde olan burolar icin etiket kagitlar var. Calistigim yerde birsuru atmislardi bir sirketin etiketleri vardi onlari aldim etiketlerini cikarip cope attim. Yagli yuzeyine baski yaptim oldu ama bazen utuleme suresi ve derecesi ile olsa gerek cok kopmalar oldu. Bende o kagitlarin arka yuzeyi ile denemek istedem ama hic vaktim olmadi. O kagitlarin obur yuzude foto kagitlarin yuzeyi kadar kaliteli. Bir ara denersem neticeyi burada paylasirim.
cevaplar için çok teşekkürler, printerler için fotoğraf kağıdı bakalım bulabilirsem a4 boyutunda birde cd kalemi alıcam. fakat benim yazıcım kartuşlu yani lazer değil, birde lazer yazıcı bulabilirsem çok iyi olacak
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)