piclimi olacak bu devre? ikincisi yapmak istediğin olayı biraz daha ayrıntılıyazmalısın.

arkadaşlar selamlar .bir roleyı 1 sn ve altında kontrol etmek ve butona devamlı basık olsa dahı cekıp bırakmasını ıstedıgım devreye ıhtıyacım var cekme suresını de ayarlamak ıstıyorum.bu konuda yardımınızı beklıyorum..tesekkurler..
piclimi olacak bu devre? ikincisi yapmak istediğin olayı biraz daha ayrıntılıyazmalısın.
Allah yolunda öldürülenlere"ölüler"demeyin.Bilakis onlar diridirler,lakin siz onu anlayamazsınız.Bakara-154
TB6CKG

arkadaşlar selamlar..yapacagım devreden buton pıl akımı gecırecegım onun için butona devamlı dahı basılsa dahı rolenın 1 sn ve altında hemen bırakmasını ıstıyorum pıl harcamaması açısından role her buton basımına ılk konumu gıbı hazır olacak .picli olması farketmez arkadaslara tesekkurler..

kısa süreli role kontrol bayramın bayram hediyesi

arkadaşlar selamlar ..barıcı947 arkadasımın devresını yaptım çalısıyor...yanlız arka arkaya butona bastıgım zaman calısmıyor fasılalı olarak butona basıldıgında devre calısıyor..yukarıdakı devreyı cd 4013 elımde olmadıgı için deneyemedım...
@bayhakan
pic ile yapacaksan sana bir proğram yazacğım ama tam olarak yapmak istediğini anlayamadım.Çünkü proğram yazmak için bu bilgeler yeterli gelmiyor
Allah yolunda öldürülenlere"ölüler"demeyin.Bilakis onlar diridirler,lakin siz onu anlayamazsınız.Bakara-154
TB6CKG

arkadaslar selamlar..bu role kontagından rf modullu kablosuz zılin pilli olan buton kısmındakı pilin beslemesını gecırecegım role 1 anlık cekıp bırakması lazım yoksa cekılı kaldıgı an da pıl akımını harcıyor bu suryı en kısa an olarak cekıp bırakmasını ıstıyorum.trımpot ıle cekme suresı ayarlanırsa daha ıyı olur..tesekkurler....[COLOR="Silver"]
----------
indüktans arkadasım selamlar..cd 4013 lu devre calısmadı bılgınıze degerlerde degısıklık yapmak mı gerekır..

arkadaslar selamlar ..ınduktans arkadasımın verdıgı devreyı calıstırdım hef serısı 4013 de calıstıramadım cd 4013 aldım bu chıp sorunsuz calıstı bılgınıze hef bozuk degıl fakat anlamadıgım neden ıle calısmıyor..
sayın ustalarım bana bu konuda yardımcı olursanız sevınırım transistörlü devreyi yaptım ama role cekılı kalıyor swici bırakınca role de bırakıyor benım ıstedıgım devre role 1 anlık cekıp bırakması lazım yoksa cekılı kaldıgı an da benım ısımı görmüyor bu sure bir saniyede olarak cekıp bırakmasını ıstıyorum tesekkurler ,aslında benım ıstedıgım devre 220 ac ile calısan voltaj geldıgınde swic olmadan role bır an cekıp bırakmalı sayın ustalarıma rıca ederım
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)