Toplam 24 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 24 arasi kadar sonuc gösteriliyor
    forum üyesi

Standart arkadaşlar lütfen bana yardım edin sitedeki birçok şeyi bilmiyorumherhalde.

bilmediğim çok şey var herhalde .ben ileri de mucit bilim adamı falanolmak istiyorum .elektroniğide öğrenmek istiyorum.bilmediğim çok şey var lütfen bana bildiklerinizi öğretemez misiniz?pic programlama falan bilmiyorum.daha çok şey öğrenmem lazım .yardım edin lütfen.ben sayısalı çektim ve 1orum994 mart 31 doğumluyum ve öğrenmek istiyorum .

----------

kusura bakmayın yanlışlıkları düzelteyim sayısal ı seçtim ve 1994

forum üyesi

Standart Cevap: arkadaşlar lütfen bana yardım edin sitedeki birçok şeyi bilmiyorumherhalde.

Kardeşim ilk önce yaşın daha çok genç ve çok güzel. Ayrıca heyecanlı olman çok güzel bişe. Sana tavsiyem var elinde temel elektronik malzemelerin (direnç, diyot, transistör vs.) kullanımını, ayaklarının bulunmasını ve ayrıca sağlamlık kontrolunu öğreten bir kitapla okumaya başla. Ondan sonra digital elektronik kitabını oku ve kapıların mantığını çözmeye ve öğrenmeye çalış en son pic'e geç.
    Allah yardımcın olsun. Heyecanını kırma sakın. Bu heyecanla çok şey yaparsın. Şunuda unutma her zaman herşey istediğin gibi gitmeyebilir. O zamanlarda sakın elindekini çalıştırıncaya bırakma...

forum üyesi

Standart Cevap: arkadaşlar lütfen bana yardım edin sitedeki birçok şeyi bilmiyorumherhalde.

sağol kardeşim verdiğin cevap için.temel elektronik malzemeleri biliyorum(biraz).ve biraz daha öneri bileceğiniz neler var?bu sitedeki arkadaşların bahsettiklerini tam olarak nasıl anlayabilirim.biraz daha önerilerinizi bekliyorum.alper abi sağol.kudret uzuner abimizden de öneriler ve yardımlar bekliyorum.

forum üyesi

Kardeşim mesela ilk önce en çok kullanılan elemanlar. Bunlar nedir. Transitörü diyot, kondansatör gibi malzemelerin kullanım amaçlarını öğren. Mesela 100 ledi yakacaksın. Yakacağın ledin rengine göre çektiği akım var. Bunları hesaplayarak nereye ne kadar direnç, o ledleri sürmek yani çalıştırmak için kaç amper gücünde ve nasıl bi transistör kullanacaksın. Nasıl bi transistör derken, yani bipolar bi transistörmü yoksa mosfetmi. Mosfetler bildiğim kadarıyla yüksek amperli. O yüzden birçok devrede mosfet kullanılır. Sen tam olarak öğrenmek istediğin nedir.Onu yazarsan eğer şahsen bilmediğim birşeyse öğrenip sana öğretmek, göstermek isterim. Öğrenmek istediğin şeyi iyi belirle. Yoksa bu dünyada kaybolursun. Herşeyin yarım kalır.

özel üye

Merhaba,
    Forumda gezinirken adımın da geçtiğini gördüm.Yeğenim sayısal seçtiğine göre Matematik ve fizik ile aranın iyi olması lazım.Ben sana öncelikle derslerini hiçbir şekilde ihmal etmemeni önereceğim.PIC programlamayı kısa zamanda öğrenebilirsin ama okul bitirebilmek için tarihi de coğrafyayı da geçmen gerekir.Bu bakımdan derslerini asla ihmal etmemeni tavsiye edeceğim.Yabancı dil ne okuyorsun bilmiyorum ama imkan varsa ingilizceye başla.Hergün 3 kelime ezberle yeter,ayda 90 kelime,yılda 1000 kelimenin üstünde yapar.Sıradan bir ingiliz ve de amerikalı en fazla 300 kelime ile konuşur.Bundan başka sana önereceğim en önemli konu da asla tam olarak bilmediğin elemanlar ile çalışma.Bir konuyu yüzeysel değil(çimen gibi) konuyu derinlemesine öğren(havuç gibi)Not:çimen yayılır büyür kökü azdır.Havuç ise zaten köktür ve de derinlere gider..Ne demek istediğimi anlamışsındır.Tekrar görüşmek üzere Allaha emanet ol başarılar.

MODERATÖR
    Nereden
    istanbul

arkadasım elektronik de sana onerim var benimde.gordüğün en basıt bi elektrikli aletin bile nasıl calısdıgını kafanda yorumlamaya calıs.zaman la ne demek istediğimi anlarsın.ben elektrıklı aletlerı sokmekten cok zevk alırım(TABİKİ ELEKTRİKDE DEĞİLKEN)sende ole yap çok faydası oluyor.ve de merakını sakın yıtırme.ÇOK OKU bilimsel konularda bılgın olsun kendını ıyı yetiştir.konuya değinmişken okulda öğrendiklerinle sınırlı kalma.çalıskanlıkta sürekli fazlasını iste..başarılar....
    BeklediğiM GünleR O KadardA UzaK DeğilleR

forum üyesi

sağolun hepinize çok çok teşekkür ederim.alper abi ben devre elemanlarını sembollerini falan biliyorum.şimdi ne öğrenmeye başlamalıyım bunu merak ediyorum.

ISPARTA
    Nereden
    ISPARTA

Alıntı bekoli187178 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sağolun hepinize çok çok teşekkür ederim.alper abi ben devre elemanlarını sembollerini falan biliyorum.şimdi ne öğrenmeye başlamalıyım bunu merak ediyorum.
    madem malzemeleri biliyorsun,flip flop gibi çok basit devreleri yapmaya çalış,düşün,neresindeki parçayı değiştirirsen ne olur düşün ve sonra dene.Şimdi proteus gibi programlar var,yaptığın devreleri oradan çalıştırıp izleyebilirsin ama sana tavsiyem önce proteusta dervelerini çalıştır,çalıştığını görünce de hemen board üzerinde gerçekten dene.Bu sana büyük moral verir daha da hırslandırır,artık daha karmaşık devreleri yapmak istersin,devren çalışmayınca da hemen mızmızlanma,moralini bozma,vazgeçme nedenini öğren.Eğer merakın gerçekten varsa çok kısa sürede bu sitedeki en iyi elektronik bilen kişi sen olursun...

özel üye

Merhaba,
    Eğer PC'inde Proteus yoksa linkten indirmeni tavsiye ederim.Portable olarakta kullanabilirsin(Flash diske de yükleyebilirsin)
    http://rapidshare.com/files/19630952...3_Portable.rar

forum üyesi

devre elemanlarını ve sembollerinin aslında biraz biliyorum .ama iyice çalışırsam hepsini inşallah öğrenebilirim.sağolun ilginiz için çok teşekkür ederim.

----------

kudret abi bendevardı herhalde ama sizinki üst model mi?kudret abi link kırık mı?

forum üyesi
    Nereden
    Gaziantep

arkadaşım benimde senin gibi bu işlere merakım çok, bende yeni başladım ama benim yaşım birazcık daha küçük 1997 doğumluyum ben her neyse işine yarayacağını düşündüğüm birkaç kitap var ben bunları okumaya başladım şimdiden çok şey öğrendim sanada tavsiye ederim kitapların ismi(reklam yapmak gibi olmasın)

Kaan Elektronik-Elektronik Öğreniyorum-1bu kitaptan elektroniğin temeline başlayabilirsin
    Kaan Elektronik-Elektronik Öğreniyorum-2bu kitaptan da yavaş yavaş pic öğrenebilirsin
    Tubitak-Elektronik-(Pam Beasament)
    Tübitak-Enerji ve Güç
    Tübitak-Elektrik ve Manyetizma

Ve ilk üç kitapta işine yarayacak birçok devre var
    Suskunluğum asaletimdendir
    Bana laf söylendiğinde önce bakarım laf laf mı diye sonra bakarım lafı söyleyen ADAM mı diye

Mevlana

forum üyesi

Sağol kitaplar için elektronik-pam beasant bende var güzel kitap.teşekkürler

özel üye

Merhaba,
    Bu linki yine bu forumdan bir arkadaştan aldım.Proteus portable değil ama full.Gayet memnunum.
    http://uploading.com/files/7me4d489/...4_SP3.rar.html

forum üyesi

elektroğuz kaan elektronik kitaplarını nerden bulabilirim?tübitakın kitaplarını bulabilirim belki.ama kaan elektronik?

forum üyesi
    Nereden
    Gaziantep

http://www.kaan-elektronik.net/ bu adrese gir orada iletişim bölümündeki adreste bir bina var oradan bulabilirsin ancak. ben Gaziantepte oturuyorum amcamdan kargo ile istetmiştim öyle aldım yoksa başka yerde satılmıyor bildiğim kadarıyla ama oraya gidersen orada çok güzel hobi devreleri de var sana malzemeyi veriyor pakette sen sadece lehimliyorsun yardım edebildiysem ne mutlu

----------

kudret abi ben proteusu kurmayı bilmiyorum da nasıl yapacağımı bi anlatısan sevinirim
    Bana laf söylendiğinde önce bakarım laf laf mı diye sonra bakarım lafı söyleyen ADAM mı diye

Mevlana

forum üyesi

keşke bir yerlerde satılsaydı iyi olurdu.yinede sağol.belki kargoyla alabilirim.ama biraz zor gibi.

özel üye

Merhaba,
    Bekoli zor olan nedir?Ben Istanbulda yaşıyorum sana nasıl yardımcı olabilirim?Kaan elektronik bana uzak ama yine de yardımcı olmak isterim.

forum üyesi
    Nereden
    Gaziantep

kudret abi bu proteusu nasıl kuracağımı söyleyebilirmisin ???

Mevlana

özel üye

Merhaba,
    rar.dosyasını sağ tıkla-buraya çıkart tıkla-setup dosyasını tıkla tamamdır.key dosyası yama dosyası ve de lisans dosyası içinde.Kolay gelsin

forum üyesi

kudret abi bana özel mesaj atar mısın?msn niz varsa bana yazın yada ne zaman msn de görşebiliriz.? (proustu bana atabilmeniz için)teşükkürler.

forum üyesi

abi kaç yaşındasın sn?

forum üyesi

bekoli187178
    elektronik merakının olması çok güzel bir şey hele birde işi yavaş yavaş çözüp bir şeyler başardığın zaman mesala ilk devrenin yapcağın zaman bu merak sende iyiyci bir tavan yapacaktır.bilip bilmediğini bilmiyorum ama şurdan başlayabilirsin
    1)bir temel elektronik kitabı almanı tavsiye ederim
    2)kirşof kanunu(akım gerilim direnç arasındaki ilişki)bu kanunubilinmeden elektronikci veya elektrikci olunmaz bana göre
    3)Antivir-US arkadaşımızn dediği gibi flip flop devresi ile başlayabilirsin.
    4)proteus programını öğrenmeye çalış ya da başka bir simülasyon programını.
    5)küçük güç kaynağı devreleri yapabilirsin
    6)öğrendiğin şeyleri uygulamak için ise breadboard kullanmayı öğrenebilirsin.
    ayrıca kudret uzuner abimizin dediği şeyleri bende söylemek istiyorum.Elektronik merakının daha da artmasını ve başarılı bir elektronikci olmanı vatana millete hayırlı bir birey olmanı allahtan dilerim.SAĞOLUN

----------

ayrıca başlığı nie böyle açtın bilmiyorum ama bizde doğar doğmaz öğrenmedik elektroniği.Büyüklerimize hocalarımıza sorduk öğrendik.hala daha bilmediğimiz o kadar çok şey var ki

özel üye

Merhaba,
    Medetkerem beni soruyorsan ben 1947 doğumluyum.Elektronikle 1965 ten beri tamamen amatör olarak uğraşmaktayım.Halen Istanbul Lalelide KIZILAY TIP MERKEZİ'nde Diş Hekimi olarak görev yapmaktayım.Bu siteye de PIC merakımdan dolayı üye oldum.Beş ay kadar oldu galiba asm'yi çözmeye çalışıyorum.Esas ilgi alanım Digital elektronik ve VB.net.PIC'e ilgi duymamın başka nedeni VB .net ile
    PIC kombinasyonları yapmak,enteresan ve de hiç yapılmamış ve denenmemiş projeler üstünde kafa yormak.Bir nevi beyin jimnastiği.Tekrar görüşmek üzere.

forum üyesi

medetkerem kimi sordunuz? ben 1994 doğumluyum.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)