Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu
Toplam 34 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 25 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Perhidrol

Elektronik Öğrencisi
    Nereden
    İstanbul

Standart Perhidrol

Merhaba arkadaşlar

Karaköyde açık perhidrol nerden bulabilirim. Litre olarak alıcamda

super Moderator
    Nereden
    Nerden geldik nereye gidiyoruz

Standart Cevap: Perhidrol

hocam karaköyü bilmemde kadiköyden bir arkadaşım allmıştı ptt arkasındasi sokaktan akmar pasajına yakın kaç litre olduğunu bilmem ama 1 lt'den fazlaydı=5tl

ISPARTA
    Nereden
    ISPARTA

arkadaşlar aman perhidrol işine dikkat edin,patlayabiliyor,bi kez evin içinde gümledi perişan etti yerleri.
    artık balkonda saklıyorum,kapağını çok ince (0.5mm matkap ucuyla) deldim,öyle zaptedebiliyorum...

super Moderator
    Nereden

Alıntı antivir-US Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar aman perhidrol işine dikkat edin,patlayabiliyor,bi kez evin içinde gümledi perişan etti yerleri.
    artık balkonda saklıyorum,kapağını çok ince (0.5mm matkap ucuyla) deldim,öyle zaptedebiliyorum...

@antivir hocam patlar derken nasıl bir patlama? ve ne şekilde patladı? ben perhidrolü banyoda güneş görmeyen serin bir yerde saklıyorum

ISPARTA
    Nereden
    ISPARTA

kardeşim tam olarak emin olamıyorum ama sanıyorum ki çalkalandığı zaman genleşiyor ve bir pet şişeyi bile patlatabilecek basınç oluyor.
    İşimi yeni bitirip yatağımın kenarına bırakmıştım,aradan 15-20 dk geçmeden bir gümleme sesi duydum,ablam bi çığlık attı,koştum geldim odama,ağzım yüzüm yandı biraz
    hemen pencereyi açtım,yatağı kenara çektim,ablam kimyager olunca aklına geldi,hemen zemini sabun ile iyice sildik kuruttuk(aklınızda bulunsun ASİTLER BAZ İLE NÖTÜRLEŞİR,SABUN DA BAZİK MADDEDİR,ASİT DÖKÜLEN YERİ SABUN İLE TEMİZLEYİN) ama ahşaba bir zararı oldumu olmadı mı zaman gösterecek(bu olay olalı bir kaç yıl oldu).Allahtan yüksek ve halı/elbise/örtüye yakın bir yerde değildi,sadece yatağın ahşabı,kalorifer ve ahşap zemine sıçradı(zemin vernikli olunca bir faydası oldumu bilmiyorum),iyi ki kuytu bir yerdeydi,ama benim için iyi bir tecrübe oldu,ya bir de evde olmasaydık oralar ne hale gelirdi kimbilir.Onun için artık perhidrolü dışarıda ve kapağı delik vaziyette saklıyorum,hava yapınca kapaktan atıyor...

TEKNİK ÖĞRETMEN
    Nereden
    ÇORLU

bende uzun zaman kullanmadığım zaman şisenin basınçtan şiştiğini çok görmüşümdür ancak daha patlatamadım ... geçenlerde eşyalaırmı istanbula taşıyacağım zaman paketlerken kot üzerine dökülmüş biraz, sokağa çıkınca farkına vardım kahve rengi iz bırakıyor ve kesinlikle temizlenmiyor...

super Moderator
    Nereden

antivir hocam verdiğin bilgiler için teşekkür ederim peki ben bunu balkona koysam güneşten saklamaya çalışırım o zaman herhalde bir sorunla karşılaşılmaz dimi güneş ışığı tesir etse bu perhidrole bir sorun olurmu acaba

ISPARTA
    Nereden
    ISPARTA

en güzeli dışarıda saklamak ve güneşten de korumak,güneş altında kaldığı zaman da genleşiyor bilginiz olsun.Ama benim perhidrol mecburen kabak gibi güneş altında kalıyor,kapağı delik olduğundan sorun çıkarmıyor(ters dönmediği sürece).Yalnız etkisi sanki biraz azaldı gibi galiyor bana,ama güneşten ama uzun süre beklediğinden ve kapağının delik olduğundan,bilemiyorum.Fakat bir zararı yok yine kullanıyorum,ayrıca güneş altında kaldığından mıdır bilmem pet şişe çok sertleşti,sıkınca çıtırdıyor,yani iyice gevremiş,aman dikkatli olun sakat bişey.
    Aslında perhidrolü saç rengini açmak için kuaförler kullanıyormuş(ek bilgi)...

özel üye

Merhaba,
    Arkadaşlar Peridrol kimyasal olarak oksijene doydurulmıuş sudur.H2O2 suya bir atom O (oksijen) bağlanır Ve beyazlatıcı ozelliği vardır.Kadın berberleri su ile belli bir oranda karıştırarak koyu renkli saçları açarlar ve de sonra istenilen renge boyarlar.Ben de berber olan kayınbiraderimden temin etmiştim fakat çok keskin olduğu için hep korkarak ve de çekinerek kullandığım bir malzemedir.Çok dikkat edilmesi gerekir hele de tuzruhu ile kullanılırsa daha da telafisi olmayan zararlara neden olur.Aman dikkat gözlük ,maske ve eldiven kullanmak şarttır.Tavsiye ederim.Kolay gelsin.

Elektronik Öğrencisi
    Nereden
    İstanbul

Yazdıklarınız için teşekkür ederim de şimdi nerden bulabilirim

ISPARTA
    Nereden
    ISPARTA

Alıntı Count Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yazdıklarınız için teşekkür ederim de şimdi nerden bulabilirim
    dostum biz muhabbete daldık seni unuttuk
    ben kimyacılardan alıyorum.Bazı kimyacılar var deterjan,temizlik maddesi,çamaşır suyu... üreten ve satan oralardan bulabilirsin,eğer bulamayacak olursan eczanelerde de bulunuyor fakat küçücük şişeye fazla para ödersin.Kimyacılar bidonla satıyor,onun için ucuza geliyor...

super Moderator
    Nereden

kimyasal ürün satan yerlere sorabilirsiniz?
    eczanelerde var şüphesiz 100mg=3tl bayağı pahalı

super Moderator
    Nereden
    İstanbul

antivir-US kardeş kapağını deldim öyle saklıyorum demişsin ama bende kendi tecrübelerimden havayla temas edince özelliğini kaybettiğini söylemek isterim.

Count kardeş sana gelince arkadaşların da dediği gibi en uygun kimyacılardan bulabilirsin eğer istanbuldaysan tam adreste verebilirim

ADANA
    Nereden
    ADANA

bizim okuldaki patlamaya yakındı.Şu deterjan şişeleri var ya hani cif felan beyaz kulplu o şişedeydi şişe eski boyutundan bayağı bir uzamıştı şakaya gelmaz vallaha bende balkondaki karoları yaktım karolar yeşil e döndü sonradan sarımsı tuhaf bir renk oldu

ISPARTA
    Nereden
    ISPARTA

Alıntı erdemefe Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    antivir-US kardeş kapağını deldim öyle saklıyorum demişsin ama bende kendi tecrübelerimden havayla temas edince özelliğini kaybettiğini söylemek isterim.

Count kardeş sana gelince arkadaşların da dediği gibi en uygun kimyacılardan bulabilirsin eğer istanbuldaysan tam adreste verebilirim
    o delik o kadar ince ki,hava ile temas etmesi mümkün değil.Sadece şişeyi iyice sıkınca veya basınç yapınca içinden zar zor hava çıkıyor.Bilirsin yumuşak plastik bir şeyi çok ince deldiğinde delik tam deldiğin ölçüde olmaz,biraz daha küçük olur.Ben de 0.5mm matkap ucu ile deldim ve matkabı hemen çıkardım,şişeyi iyice sıkmadıktan sonra içinden de hava çıkmıyor zaten içine hava girmesi de mümkün değil.Zaten deliği gözle görmek bile zor,o kadar ince.Eğer yine de garip geldiyse çok yakınından bir fotoğrafını çekip yollayabilirim.

Elektronik Öğrencisi
    Nereden
    İstanbul

erdemefe istanbuldayım tam adres verebilirsen çok iyi olur 3 tl vere vere iyice sömürdüler (:

forum üyesi
    Nereden
    istanbul

@Count
    perhidrol alırken %50 oranlı sanayi tipi olanından al. bu eczanelerde satılan çok seyreltilmiş oluyor ancak sanayi tipleri daha yakıcı olduğu için plaketin çok hızlı çıkarıyor. ben 2 saniye gibi çok kısa sürede yapabildim.
    bunu kullanırken plastik eldiven tak bence yoksa elin bembeyaz oluyor.

@antivir-us
    erdemefenin dediği doğru. perhidroller hava ile temas edince özelliği bozuluyor. senin açtığın delik çok ince olsada hava girer. örneğin milengazların kapağını kaldırdığında gazın çıktığı deliği bir gör istersen. sen en sağlıklısı bisiklet sibobu kullan. bu sayede tek yönlü gaz akımı olur.

Elektronik Öğrencisi
    Nereden
    İstanbul

Alıntı Count Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    erdemefe istanbuldayım tam adres verebilirsen çok iyi olur 3 tl vere vere iyice sömürdüler (:

a-normal
    Nereden
    elazığ

5-6 senedir banyoda saklıyorum daha şişmedi bile bırak patlamayı siz böyle muhabbete girince patlama falan garibime gitti açıkcası

ISPARTA
    Nereden
    ISPARTA

başıma gelince garibime gitmiyo

forum üyesi
    Nereden
    rize

bu perhidrol ele falan dökülünce bıraktığı iz geçicimi kalıcımı

super Moderator
    Nereden
    İstanbul

dokulen yer bembeyaz oluyor en gec 30 dk icinde geciyor ama gecene kadarda bayaga bi aci veriyor sonrasinda bisey kalmiyor

ETE
    misafir

Perhidrol aslında durduğu yerde şişme özelliği göstermeyen bir sıvıdır. Eczanelerde yara temizlemek için satılan %2 lik dir. (%98 su - %2 konsantre perhidrol). Kimyevi madde satıcılarında konsantre olanları satılmaktadır. PCB bakır eritme işleminde konsantre olanı kullanmanız gerekir. Asite %7 oranında karıştırılması gerekir ve görevi katalizör olmasıdır. Yani işlemi hızlandırır.

Bu işte genelde asit su ve perhidrol karışımı kullanılmaktadır. İşin en tehlikeli ve patlayıcı olan kısmı asit ile suyun karıştırılmasıdır. Zira ikisi karışınca ortaya epeyce bir ısı çıkar ve su miktarı az ise anında ısıdan dolayı buharlaşıp gaz olarak ortamdan uzaklaşmak ister. Bu olay zaman zaman patlama şeklinde cereyan eder. Bu nedenle en çok dikkat edilmesi gereken husus daima suyun içine asit katılmalıdır. Bu işlem yavaş yavaş yapılırsa her hangi bir sorun çıkmaz. Ama tersini yaparsanız her zaman patlama tehlikesi vardır.
    Bunun dışında Asitinizi daima balkon gibi dış ortamda saklayınız. Yoksa zaman içinde az da olsa buharlaşır ve bulunduğu yerdeki metalleri etkileyerek paslanmalarına ve erimelerine sebep olur.

Kolay Gelsin
    Ete

Elektronik Öğrencisi
    Nereden
    İstanbul

Alıntı erdemefe Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    dokulen yer bembeyaz oluyor en gec 30 dk icinde geciyor ama gecene kadarda bayaga bi aci veriyor sonrasinda bisey kalmiyor
    tam adres vericektin erdem (:
    Konu Count tarafından (06.Kasım.2009 Saat 18:41 ) değiştirilmiştir.

super Moderator
    Nereden
    İstanbul

açık adresi bilmiyorumda tarif edeyim eminönünden sirkeciye giderken doğubankı biliyorsundur heralde doğubanka gelmeden sağda bir kulube gibi büfe var ordan sol sokağa gir oralarda bir yerde kimyacılar nerde diye kime sorsan gösterirler ama hepsi vermiyor nerde kullanıcaksın falan cart curt birsürü soru soruyorlar sondan bir önceki dükkandan alıyorum ben genelde orda hem fiyat uygun hemde alırken sorun çıkarmıyorlar

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)