Merhaba
PIC veya kapılar hangisi kullanılacak?
Merhaba
arkadaslar uzun zamandır arıyorum bır buton ile kontrol edılen butona basıldığında 0 dan başlayıp 60 kadar sayan ve bır daha basılana kadar durmadan sayan sayıcı devresi arıyorum sizlerden isteiğm tabiki devreyii yapmanız değil böyle bişeyde haddim değil zaten sadece elinde olan arkadaslar varsaa yada bilen arkadaşlarda ricam nasıl yapılacağı hakkında bilgi istiyorum yardım edenede bakıp geçenede teşekkürler....
Merhaba
PIC veya kapılar hangisi kullanılacak?
ÖNCELİKLE TEŞEKKÜRLER EDERİM
pic yada kapı farketmez sadece dedğim olayy gerçeklessin yeteeli benim için
Butona basıldığında 0 dan başlayacak ve bir daha basılana kadar devam edecek 60 a gelince yeni başdan saymaya başlayacak hepsi teşekür ederim ilgilendiğiiz için..
----------
Birde bu İSİS VE ARES programılarının download link verebirmisiniz acaba ben bu forumda bi kaç link buldum ama kırk dı rica etsem linkini verebilirmisiniz![]()
SAĞOLUN ..
Merhaba
Arkadaş numaratörden 00-99 arası istediğiniz rakkamı girin o rakkamda duracaktır.Çalışma prensibi ise iki adet 7490 nın BCD çıkışları numaratördeki rakkamların BCD değerleri tek tek 4070 XOR vasıtası ile karşılaştırılıyor xor'un doğruluk tablosu gereği eşit olduğu zaman off farklı olduğu zaman ise on oluyor.Kolay gelsin.caylak_.DSN
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)