ne yapmasını istiyorsun devrenin ?
butona basılınca sönecekmi ? yoksa yanacakmı?
Herkese kolay gelsin. Biraz uğraştım fakat tam verimli bir şey yapamadım acaba ekteki devreyi transistörlerle yapabilecek var mı?
Kolay gelsin.
Araştırmak ön sevişme gibidir!
ne yapmasını istiyorsun devrenin ?
butona basılınca sönecekmi ? yoksa yanacakmı?
Windmöller & Hölscher HelioStar GL Chief.
Amaç; ordaki röleyi çektiren batarya adaptör olacak, diğeride pil olacak. yani adaptörü prizden çektiğimizde röle bırakacak ve led beslemeyi pil üzerinden devam ettirecek. Prize taktığımızda ise adaptörden devam edecek beslemesi.
gelince bakarım şimdi cıkmam gerekli
transistöre gerek yokki,yaptığın devre istediğin gibi çalışıyor zaten.transistörlü neden istiyorsun acaba?
Allah yolunda öldürülenlere"ölüler"demeyin.Bilakis onlar diridirler,lakin siz onu anlayamazsınız.Bakara-154
TB6CKG
Röle kullanıp devreyi büyütmek istemiyorum transistörle iş bitsin dedim ama yapan olmaz ise öle yapcam artık sağolun.
soruyu yeterince anlaşılabilir şekilde sormayınca bu sonuçlar çıkıyor.ben sorunuzu başka şekilde anladım.role yerine transistör kullanmak istiyorum deseydiniz daha anlaşılır olurdu.ben bakıyorum şimdi.
Allah yolunda öldürülenlere"ölüler"demeyin.Bilakis onlar diridirler,lakin siz onu anlayamazsınız.Bakara-154
TB6CKG
Evet, hep anlatmaya çalıştığım gibi soruyu doğru sormalıyızki cevabı doğru alalım.
Alışacağız inşallah. Gelelim devremize......
Eğer yanlış anlamadıysam, bir yükü adaptörden beslerken enerjinin kesilmesi halide bu yükü bataryadan beslemeye devam etmek istiyoruz. Hemde otomatik olarak. Sonra adaptöre tekrar enerji gelincede, batarya yerine beslemeye adaptör devam edecek...hemde otomatik olarak...
Bu iş için 1 tane diyot yeterlidir...
Adatörden beslenirken.....
Adatör devresinde enerji varken (switch kapalı) besleme adaptörden yapılır.
(Ampermetreden izlenir.)
Bataryadan beslenirken
Adaptörün enerjisi kesilince, devreyi batarya beslemeye devam eder.
(Ampermetreden izlenir.)
Kolay gelsin
nurim
Teşekkürler herkese.Aslında başlıkta belirtmiştim ama neyse bundan sonra daha açık bir şekilde yazarım.
"Bu devreyi transistörle yapabilecek"
Bana gerek kalmamış Nurim güzel yapmış![]()
evet nurim halletmiş,eline sağlık.
TB6CKG
Evet eline sağlık![]()
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)